Arama sonuçlarınız

1. TA3ON

5 Watt Qrp Ile 2800 Km Ssb

Merhaba, Benim kişisel rekorum 5w ile İzmir - Arjantin, yaklaşık 10500 km olmuştu. Bu görüşmeyi bir yarışma sırasında Greyline zamanı güneş batarken 10m frekansında ve Delta Loop anten ile SSB protokolünde yapmıştım. Şartlar ve kullandığınız anten ve protokol çok önemli. 1970'li yılların ilk...

2. TA3ON

Şehirler Arası Telsiz Kurulumu Ve Maliyeti

Merhaba, Bunun iki yolu var. Birinci yolu lisanslı amatör radyo kullanıcısı olmak. Bunu vagabontx arkadaş anlatmış zaten. İkinci yol için Amatör Telsizcilik Belgesi, yani lisans / ehliyet almaya gerek yoktur. Öteden beri bilinen CB, Halk Bandı denilen sistem ile bahsettiğiniz mesafelerde...
  3. TA3ON

Avrupa Karavan Almak Istiyorum

Merhaba, Henüz bir karavanım yok. Edinmeyi düşünüyorum. O nedenle bu forumu izliyorum. Katılımcıların paylaştıkları deneyimlerini okuyorum. Bu forumdan öğrendiğime göre 750kg'ın anlamı, sizi yolda durdurup kantar muayenesine sokarlarsa o an sahip olmanız istenen azami ağırlık. Yüklü olup...

4. TA3ON

Arabayla Avrupa Turu Planı (belgrad Budapeşte Viyana Prag Salzburg Bled Ljublijana Turu)

Merhaba, Biz de ailecek 2019 yılında İzmir'den Almanya'ya otomobille gidip gelmiştik. Bizim yolculuğumuz 9 gün sürmüştü. Asıl amaç Almanya'daki işimizi halletmek, bu arada da gidip gelirken yol üzerindeki yerleşim yerlerini görmekti. O tarihte İzmir Almanya aktarmalı uçak biletlerinin fiyatı...
  5. TA3ON

Anten Değişikliği

Merhaba, PMR cihazların yasal çıkış gücü 0.5w ile sınırlanmıştır. Bu değer geçildiğinde otomobilinizin sürat sınırını geçmesine benzer mantıkla yasal olarak sorun yaşarsınız. 0.5w çıkış gücünü cihazın antenini değiştirerek aşamazsınız. Anten değiştirmek cihazın çıkış gücünde değil, anten...

6. TA3ON

Telsiz Seçiminde Yardıma İhtiyacım Var

Merhaba, Benim her şeyden önce uzmanlık gibi bir iddiam yok. Onu belirtmeliyim. Ülkemizde amatör telsiz lisansları A, B ve C olarak üç sınıfa ayrılır. VHF ve UHF bantlarında B ve C sınıfı lisanslar yeterlidir. Lisans sınavları bir yıl içinde en az iki kez olmak üzere Kıyı Emniyeti Genel...

7. TA3ON

Telsiz Seçiminde Yardıma İhtiyacım Var

Merhaba, Ben bir radyo amatörüyüm. Türkiye'de halihazırdaki telsiz mevzuatına göre kullanabileceğiniz telsizler genel olarak PMR (Private Mobile Radio, 446 MHz) diye adlandırılan 446 MHz UHF 0.5w çıkış gücündeki telsizlerdir. Bunlar kullanım için lisans gerektirmez. Açık alanda 7 - 8km. ye...
  8. TA3ON

Karavan Için Mutfak Eşyası Seçimi Ve Dolap Içi Düzenleme

Ciddi firmaların on-line internet sitelerinde resimlerinin yanında ayrıca ağırlıkları da belirtilmiş. Bence bu konu da çok önemli. Sayfanın en üstten ikinci resmi bana ilk evlendiğim yılları anımsattı. Eşimin çeyiz seti gibi olmuş. Bu çekmecenin ağırlığı ne kadardır acaba? Minimalist yaşam tarzı...
  9. TA3ON

Avrupa Karavan Almak Istiyorum

Merhaba, Ekonomi rayına oturursa Avrupa üretim çekme karavan almayı düşünüyorum. Sorumu bu konu başlığı altında sormayı, başka başlık açmayı istemedim. Türkiye'de Avrupa üretim karavanlar için birkaç karavan bayii var. Bunların model listesine baktım, inceledim, ancak aklımdaki dizaynı...

10. TA3ON

İtalya

Sayfa muhteşem. Karşılaştırdım, Olbia'yı kriter olarak kullandım. Duyduklarım şehir efsanesi çıktı. Bu sayfayı Bookmark (sık ziyaret edilenler) listesine ekledim. Çok teşekkür ederim.

11. TA3ON

İtalya

Merhaba, yanıt için teşekkür ederim. Geçen yıl Haziran ayında İzmir'den Almanya'ya ailecek kendi arabamızla gitmiştik. Giderken İpsala'dan çıktık, Serez üzerinden Bulgaristan'a geçtik, Sırbistan, Slovenya, Avusturya yoluyla Almanya'ya gitmiştik. Yani soru işaretli yerleri görme fırsatımız oldu...
  12. TA3ON

İtalya

@Akdeniz45 Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Aradan uzun zaman geçmesine rağmen konu başlığının halen aktif olması beni ayrıca sevindirdi. Campercontact programını öneriniz doğrultusunda telefonuma yükledim. (Aslında bunlara telefon demek de ne kadar doğru bilmiyorum. Bence cep...

13. TA3ON

Yunanistan İçin Son Yol Durumu

Geçen yıl ailecek İzmir'den Almanya'ya kendi arabamızla giderken Yunanistan üzerinden geçmiştik. Otoyol kalitesinde geçen zamana rağmen düzelme olmadığını söyleyebilirim. Çukurların üzerine yamalar yapılmış, bol yamalı otoyollar. Selanik'e doğru kalite kısmen düzeliyor. Güzergahı klullanacak...
  14. TA3ON

İtalya

Konuya en son 2014 yılında yazılmış. Karavan tecrübem yok, almaya niyetim olduğu için Gezenbilir sayfalarını izliyorum. Şu ana kadar gerçekten çok faydalı oldu, ufkum genişledi. İtalyanca'yı iyi düzeyde bilirim. Başka bir dile gerek olmadan İtalyaca bana italya'da her işimi gördürür. Daha önce...
  15. TA3ON

İzmir Kız Lisesi

1985 İzmir Atatürk Lisesi mezunuyum. İzmir Kız Lisesi kardeş lisemizdir. Sosyal hayatta, iş ortamında çok kez karşılaşıp birlikte çalıştığımız değerli mezunları, arkadaşlarım oldu. İzmirimizin ayrı bir gururudur.

16. TA3ON

Motorunuz Nedir?

Herkese Merhaba, Forumun karavan kısmıyla ilgileniyorum. Yaş gereği artık öyle oldu. 23 yaşında 1997 model bir BMW F650'y'e sahibim. Kilometre sayacı arızalı olduğundan artık dönmüyor, o nedenle kesin olarak ne kadar yol yaptığını söyleyemiyorum. Tahminen 250.000 km civarında birlikte yol...
  17. TA3ON

Dsg Vitesle Karavan Çekme

Merhaba, Otomatik vites için dik yokuşlarda manuel seçeneğini başka bir konuda da okumuştum. Uygulanmadığı takdirde otomatik vitesin nasıl davranacağını tahmin edebiliyorum. Kararlı bir şekilde sabit devirde ve manuel pozisyonda gitmek çok mantıklı. Katkı için teşekkürler.
  18. TA3ON

Dsg Vitesle Karavan Çekme

Merhaba, towcar.info sayfası gerçekten güzel hazırlanmış. Bizler burada gördüğüm kadarıyla bazen fazla ayrıntılı düşünüyoruz. Sorunuzun bence basit yanıtı şudur: DSG'yi yapanlar Alman. Karavanı yapanlar da Alman. Bu araba, Almanya'da zaten bu karavanları çekiyor. Başka araç var mı? Sakıncalı...

19. TA3ON

Kamping Ve Voltaj Sorunu

Merhaba, Başlık uzun zaman önce açılmış ama forumda yeni olduğum için öncelikle şimdiye değin ilgi alanım üzerine yazılmış tüm konuları okumaya çalışıyorum. Karavan hakkında en ufak bir tecrübem yok onu baştan belirtmeliyim. Ben amatör radyocuyum ve özellikle contest dediğimiz tüm dünya...
  20. TA3ON

Bir Aceminin Çekme Karavan Tecrübeleri

Merhaba, Konu uzun zaman önce açılmış ancak ben forumda yeniyim. Dokuz dinle, bir konuş dedikleri gibi önce forumu okuyup daha sonra yazmaya başlamayı düşünüyorum. Zaten karavan deneyimim olmadığı için forumu takip etmek çabasındayım. Ancak tüm deneyimsizliğime rağmen bu başlığa uyan bir...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri