TA3ON
Ana Kamp
merhaba.. 750 kg. altı 2. el avrupa karavan almak için harekete geçtim.. bi aksilik olmazsa bu yaz karavanımı almış olacağım.. kafama takılan sormak istediğim bir şey var sizlere.. 750 kg. altı derken karavanın boş kantar ağırlığı mı bu.??
1. seçenek--- almadan önce kantara çıkartıp tartarak mesela 650kg. geldi iyi tamam bize de 100 kg yükleme haddi kaldı deyip almalımıyım..??
2.seçenek---750kg. kantarda gelen karavanı mı almalıyım..?? bu şartlarda bu karavana yük koymamam mı gerekiyor.?
bayaa kafam karıştı..
Merhaba,
Henüz bir karavanım yok. Edinmeyi düşünüyorum. O nedenle bu forumu izliyorum. Katılımcıların paylaştıkları deneyimlerini okuyorum. Bu forumdan öğrendiğime göre 750kg'ın anlamı, sizi yolda durdurup kantar muayenesine sokarlarsa o an sahip olmanız istenen azami ağırlık. Yüklü olup olmaması sorguyu yapan memuru ilgilendirmiyor. O yalnızca aracın arkasına takılmış römork statüsündeki motorsuz, tekerlekli, plakasız aracın ağırğıının en fazla 750kg olmasını bekliyor. Bu sınırının +/- %10 kadarını da kantarda kabul ediyorlar. (Bu durumda max. 825kg)