Arkadaşlar merhaba. Öncelikle bu siteyi yeni keşfettiğimi belirteyim. Avrupa turu planı yapan biri olarak burayı keşfettiğim için çok sevindim. Sabahtan beri konuları okuyorum. Artık biran önce kendi planımdan bahsederek önerilerinizi almak için sabırsızlandığımı söyleyebilirim. İlk aşamada sizden ricam rota hakkında tavsiyelerinizi almak olacak. Bu sebeple, öncelikle size gezi planımın detaylarından bahsedeyim.
Avrupa turuna 2021 Temmuz ayında Kurban Bayramı tatili ile sonraki haftayı bağlayarak çıkmayı düşünüyoruz. Max "17 gece" olacak turun tarihi 15 Temmuz-1 Ağustos. Tura, eşim ve 2 çocuğum (3 yaş, 6 yaş) ile birlikte dizel SUV aracımızla çıkacağız. İlk yurtdışı deneyimimiz olacak. İngilizcemiz var. Yeşil pasaportlarımız olacak.
Rota ve konaklamayı şu şekilde düşünüyorum;
15 Temmuz: Kütahya - Edirne...................570 km (1 gece Edirne)
16 Temmuz: Edirne - Belgrad....................710 km (2 gece Belgrad)
18 Temmuz: Belgrad - Budapeşte...........380 km (3 gece Budapeşte)
21 Temmuz: Budapeşte - Bratislava.......200 km (yolüstü uğranacak)
21 Temmuz: Bratislava - Viyana.................70 km (2 gece Viyana)
23 Temmuz: Viyana - Prag........................300 km (3 gece Prag)
25 Temmuz: Prag - K.Vary.........................260 km (günübirlik git gel)
26 Temmuz: Prag - Salzburg....................370 km (2 gece Salzburg)
27 Temmuz: Salzburg - Hallstatt............140 km (günübirlik git gel)
28 Temmuz: Salzburg - Bled....................240 km (1 gece Bled)
29 Temmuz: Bled - Ljublijana.....................55 km (1 gece Lyublijana)
30 Temmuz: Ljublijana - Belgrad............530 km (1 gece Belgrad)
31 Temmuz: Belgrad - Edirne...................710 km (1 gece Edirne)
1 Ağustos: Edirne - Kütahya.....................570 km
Gördüğünüz üzere gezimin ilk kısmı (Prag ve öncesi) gezme odaklı olacak. İkinci kısım (Salzburg ve sonrası) ise dönüş yolunda farklı manzaralar görme amaçlı olarak, daha çok doğa gezisi tadında olacak. Araçla çıkınca insan daha çok şehir görmek istiyor haliyle. Ancak çocuklu olduğumuzdan aşırı da yorulmamak için optimumu yakalamaya çalıştım.
Sizden, bu yerleri gezmiş olanlarınızdan ricam;
1) Sizce rota bu şekilde mantıklı mı? Yoksa farklı bir rota mı önerirsiniz? Mesela gezinin 2. kısmındaki şehirlere hiç uğramadan ilk kısımdaki şehirlerin gününü artırarak daha statik bir rota gibi... Örnek alternatif rota:
Kütahya, Edirne (1), Belgrad (2), Budapeşte (3), Bratislava (yol üstü), Prag (4), Chesky Krumlov (yol üstü), Viyana (3), Nova Sad (1), Sofya (1), Filibe (yol üstü), Edirne (1), Kütahya
2) Eğer asıl rotam güzel ise, rota dahilinde farklı önerileriniz var mı? Mesela ben Ljubliyana'yı Zagreb'e tercih ederek Zagreb'i transit geçeceğim. İyi bir fikir mi?
Yazı biraz uzun oldu kusura bakmayın. Ancak önerileriniz, bu yerlerin hiçbirini görmemiş biri olarak benim için çok aydınlatıcı olacak.
Avrupa turuna 2021 Temmuz ayında Kurban Bayramı tatili ile sonraki haftayı bağlayarak çıkmayı düşünüyoruz. Max "17 gece" olacak turun tarihi 15 Temmuz-1 Ağustos. Tura, eşim ve 2 çocuğum (3 yaş, 6 yaş) ile birlikte dizel SUV aracımızla çıkacağız. İlk yurtdışı deneyimimiz olacak. İngilizcemiz var. Yeşil pasaportlarımız olacak.
Rota ve konaklamayı şu şekilde düşünüyorum;
15 Temmuz: Kütahya - Edirne...................570 km (1 gece Edirne)
16 Temmuz: Edirne - Belgrad....................710 km (2 gece Belgrad)
18 Temmuz: Belgrad - Budapeşte...........380 km (3 gece Budapeşte)
21 Temmuz: Budapeşte - Bratislava.......200 km (yolüstü uğranacak)
21 Temmuz: Bratislava - Viyana.................70 km (2 gece Viyana)
23 Temmuz: Viyana - Prag........................300 km (3 gece Prag)
25 Temmuz: Prag - K.Vary.........................260 km (günübirlik git gel)
26 Temmuz: Prag - Salzburg....................370 km (2 gece Salzburg)
27 Temmuz: Salzburg - Hallstatt............140 km (günübirlik git gel)
28 Temmuz: Salzburg - Bled....................240 km (1 gece Bled)
29 Temmuz: Bled - Ljublijana.....................55 km (1 gece Lyublijana)
30 Temmuz: Ljublijana - Belgrad............530 km (1 gece Belgrad)
31 Temmuz: Belgrad - Edirne...................710 km (1 gece Edirne)
1 Ağustos: Edirne - Kütahya.....................570 km
Gördüğünüz üzere gezimin ilk kısmı (Prag ve öncesi) gezme odaklı olacak. İkinci kısım (Salzburg ve sonrası) ise dönüş yolunda farklı manzaralar görme amaçlı olarak, daha çok doğa gezisi tadında olacak. Araçla çıkınca insan daha çok şehir görmek istiyor haliyle. Ancak çocuklu olduğumuzdan aşırı da yorulmamak için optimumu yakalamaya çalıştım.
Sizden, bu yerleri gezmiş olanlarınızdan ricam;
1) Sizce rota bu şekilde mantıklı mı? Yoksa farklı bir rota mı önerirsiniz? Mesela gezinin 2. kısmındaki şehirlere hiç uğramadan ilk kısımdaki şehirlerin gününü artırarak daha statik bir rota gibi... Örnek alternatif rota:
Kütahya, Edirne (1), Belgrad (2), Budapeşte (3), Bratislava (yol üstü), Prag (4), Chesky Krumlov (yol üstü), Viyana (3), Nova Sad (1), Sofya (1), Filibe (yol üstü), Edirne (1), Kütahya
2) Eğer asıl rotam güzel ise, rota dahilinde farklı önerileriniz var mı? Mesela ben Ljubliyana'yı Zagreb'e tercih ederek Zagreb'i transit geçeceğim. İyi bir fikir mi?
Yazı biraz uzun oldu kusura bakmayın. Ancak önerileriniz, bu yerlerin hiçbirini görmemiş biri olarak benim için çok aydınlatıcı olacak.
Moderatör tarafında düzenlendi: