Merhaba,
Ekonomi rayına oturursa Avrupa üretim çekme karavan almayı düşünüyorum. Sorumu bu konu başlığı altında sormayı, başka başlık açmayı istemedim. Türkiye'de Avrupa üretim karavanlar için birkaç karavan bayii var. Bunların model listesine baktım, inceledim, ancak aklımdaki dizaynı bulamadım. Yakın, benzer tasarımlar var ama ya ağırlık, ya da içeride standart olarak gelen ekipmanın boyutları veya fonksiyonunun aklımdan geçen gibi olmadığını görüyorum. Yani karavandan bir şeyleri çıkarmak ve başka bir şeyleri eklemek gibi şeyler gerekiyor. İnternet üzerinden Türkiye dışında bağımsız araştırma yapınca aklımdaki tasarıma tastamam uyan modellerin olduğunu görüyorum. Ancak bu markaların Türkiye temsilcisi yok. Daha önce karavan sahibi olmadım, bu konuda deneyimim olmadı. Al sat yapmayı düşünmüyorum. Kurbanzade'nin maceralarını okuduktan sonra yerli karavanlardan uzak durmam gerektiğini anladım. Amerika'yı yeniden keşfe gerek yok. Avrupa karavanlar üzerine deneyim sahibi arkadaşlara iki soru sormak istiyorum:
1. Satın alınmaya karar verilmiş bir karavan için Türkiye temsilcisi firma ile görüşürken tasarımda değişiklik yapmaya sıcak bakıyorlar mı? Ne tarz tasarım değişikliği? Örneğin tezgah altı buzdolabı yerine büyük boy buzdolabı ve tezgahın tamamen kaldırılması gibi. Veya banyo düzeninin karavan planı göz önüne alınarak tamamen değiştirilmesi gibi. Ismarlama sipariş de denebilir.
2. Türkiye temsilciliği bulunmayan Avrupa firmalarından karavan alınmak istenirse Türkiye'de yabancı karavan temsilciliği yapan firmaların bu konuda aracılık yaparak yardımcı olabilme imkanları var mıdır? Veya bu tarz karavanlar Türkiye'ye nasıl getirilebilir? Forumda daha önce bu konuda astarı yüzünden pahalı olur gibi yorumlar okumuştum. O nedenle 1. soruya verilecek olumlu yanıtlar daha mantıklı gibi görünüyor.
Ekonominin istikrarsızlığı ve gereken bütçeyi oluşturma çabaları nedeniyle doğrudan temsilci firmalara şu durumda soru soramıyorum. 2021 yılında yapılacak kamp - karavan fuarında böyle bir fırsat yakalanabilir. Acelemiz yok. O nedenle forumdan yardım almayı umuyorum. Teşekkür ederim.