Arama sonuçlarınız

1. trek71

Fikir Imecesi Yapsak, Ducato 12m3 Panelvan Hemencecik Motokaravan Oluverse

Leyla Hanım, şiddetli tavsiyem, bu işi ticari olarak yapan, güvenilir bir adrese teslim etmenizdir işi. Bu şekilde korkarım 3-4 sene daha planlamayla gider. Tekerleği yeniden keşfetmeye gerek yok diye düşünüyorum :) Sent from my LG-H815 using Tapatalk

2. trek71

Uyurgezer

Elektrikle çalıştığında resistansı ısıtmak gerekiyor. Alevin sıcaklığına göre rezistans ısısı daha düşük kalıyor bence Zaten elektrikle bu şekilde ısı üretmek genelde çok verimsiz bir yöntem. Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  3. trek71

Buzdolabı enerji tüketim hesabı için dolabın 12 saat çalışacağını varsaymak daha doğru olur sanırım: 5A x 12h = 60Ah . eski karavanda benim dolap 3-4 dakika çalışıp 6-7 dakika duruyordu. Amma velakin güç faktörü vs. Nedeniyle %40 fazla düşünmek gerekir. Bu da bizi gene 100Ah civarına getirir...

4. trek71

Soğuk geceler o tık-tıklar ninni gibi geliyor. Tabii bir hata yapıp doğrudan yatağın altına monte edilmezse :) Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  5. trek71

Eberspächer (Eberşpeher ya da Eebaşpehher diye telaffuzu uygundur) için yüksek irtifa kiti mevcut. Son baktığımda Webasto için yoktu. Yüksek irtifa olayı biraz da dış ortam ısısına bağlı sanırım. Her zaman problem olmuyor. Ama yüksek irtifa kiti ile zaten sorun yok. Sent from my LG-H815 using...

6. trek71

Ben başlıktan sanki aracınız hazır gibi algılamıştım. Bir araç varsa 3 hafta kadar önce ya gezenbilir ya da tr kamp karavan facebook sayfasında yanılmıyorsam moda karavanın epey ithal malzeme ile 20.000tl'ye anahtar teslim yaptığı duyurulmuştu. Bir kontrol etmekte fayda var. Sent from my...

7. trek71

Şöyle soralım o zaman: her şey için yaklaşık bütçe nedir? Bu işler köfte-ekmek meselesi malum Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  8. trek71

Bence çözüm üretirken ihtiyaçlardan yola çıkılmalı. Eğer güneşin bol olduğu yaz aylarında sıcak su istiyorsak birçok alternatif olabilir. Ama benim görüşüm, karavandaki sistemlerin 4 mevsim her ihtiyaç duyduğumuzda kullanılabilir olması gerektiği şeklinde. Mesela bu ürün tam bir karavan...
  9. trek71

Bence atiladi sorunları çözer :) Sent from my LG-H815 using Tapatalk

10. trek71

Evet, Ben o yazıyı gördüğümü hatırlıyorum. Bu durumda sıcak su için motoru çalıştırmak gerekiyor. Şimdi rölantide çalışan bir motorun yaklaşık 20 dakikada 80-90 dereceye geldiğini sayarsak 20lt'lik suyu 10 dereceden 45 derecelik duş sıcaklığına getirmesi ne kadar sürüyor? Motorun saatte 1lt...

11. trek71

Yaşam Aküsü 2

Lisanın özeti: İlle de 220V buzdolabı kullanılacaksa 2 Farad'lık büyük bir kalkış kondansatörü kullanarak 800W invertör yerine 350W' lik küçük bir invertör kullanılmalı. Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  12. trek71

Yaşam Aküsü 2

Sevgili ince999, bahsettiğim ölçüm cihazı ile kaynak ile yük arasına girip ilgili hattaki her türlü değeri ölçebiliyorsunuz. Örneğin invertör çıkışına taktığınızda buzdolabının harcadığı gücü VA ve VA × cos phi (W) olarak ölçmek mümkün. Aynı buzdolabını şehir şebekesine bağlarsanız pratikte...

13. trek71

Yaşam Aküsü 2

Büro tipi buzdolabı 70W kadar harcar. Düz mantık 12V ile besleseydik 6A gibi bir akım çekmesi gerekirdi. Ama araya invertör girince asgari %30 kadar daha fazla bir harcama görülür, yani 8A civarı. Bizim cos phi faktörü normal şartlar altında 0.86 gibi bir değer, şehir şebekesinde de daha yüksek...
  14. trek71

Yaşam Aküsü 2

Invertör çıkışı dalgalı akım. O yüzden aküden çekilen toplam enerji miktarında cos phi önemli rol oynuyor. Kisaca cos phi= 0.85 üzerinden %15 kayıp olur. Üzerine invertörün veriminden kaynaklanan %15 kadar daha bir kayıp olur. Zaten %30'u gitti enerjinin. akü kapasitesinin de max %50'sini...
  15. trek71

Yaşam Aküsü 2

Yük testini daha bilimsel yapmak adına: Bauhaus'da prize takınca anlık ve toplam harcanan enerjiyi hem W, Wh ve VA cinsinden gösteren cihazlar var ve oldukça ucuz. Ben karavanda her zaman bir tane bulundururum. Ölçüm sonucunda güç faktörü dediğimiz cos phi değeri de önemli. Ölçüm cihazı olsa da...

16. trek71

Yaşam Aküsü 2

Akücü daha kolay ama yaşayarak test etmek daha eğlenceli :) sonra "akücü bunlar sağlam dedi ama buzdolabı iki gün bile çalışamadı" diye dönersiniz foruma; benden söylemesi ;) Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  17. trek71

Yaşam Aküsü 2

Sevgili ince999 doğru diyor. Gerçi jel konusu bence fazlaca abartılıyor. Daha önce de yazdığım gibi ben kullanımda öyle çok ciddi farklar göremedim. Ancak kapalı yaşam alanında tasviye edilen jel aküler. Ben olsam şöyle bir test yapardım: 1) 3. Aküyü bağlamadan tam akü şarjı yapın 2) şarj...
  18. trek71

Yaşam Aküsü 2

800W invertör olduğuna göre muhtemelen 220V bir buzdolabı kullandığınızı varsayıyorum. Buzdolabınız tezgahaltı tipi ise toplamda 300Ah'lik akü bence anca yeterli olacaktır. Öte yandan mevcut akülerin durumu da önemli. Uzun süredir derin deşarja maruz kalarak çalışmış iseler kapasiteleri düşmüş...

19. trek71

Radyatör suyuna takıldım. Galiba radyatör suyunu bir su tankının içinden devir daim yapıp suyu suyla ısıtan bir sistem okumuştum bir yerlerde..ondan bahsediyorsunuz.. Akıllıca... Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  20. trek71

Radyatör suyu? Sent from my LG-H815 using Tapatalk

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,707
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi