Fikir Imecesi Yapsak, Ducato 12m3 Panelvan Hemencecik Motokaravan Oluverse

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan leyla-t Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,869
Merhabalar,
Boyut itibariyle aşağıda linkini verdiğim Daxom şofben de 12 m3 araç için uygundur. Bende 12 m3 kamper'a sahibim. Bu şofbeni kullanıyorum ve memnunum.
Daxom PLUS UKDAX -12 CT Hermetik Şofben

12 m3 araç boyut itibariyle diğerlerinden (13/15 m3 lerden) kullanım açısından biraz daha iyidir. İç uzunluğu 2-3 kişi için yeterlidir. Şehiriçi ve şehirdışı kullanım içinde uygundur bana göre. Varsa geri görüş kamerası park etmede ve geri manevralarda size yardımcı olur.

Etiketler
Buzdolabı enerji tüketim hesabı için dolabın 12 saat çalışacağını varsaymak daha doğru olur sanırım: 5A x 12h = 60Ah . eski karavanda benim dolap 3-4 dakika çalışıp 6-7 dakika duruyordu.
Amma velakin güç faktörü vs. Nedeniyle %40 fazla düşünmek gerekir. Bu da bizi gene 100Ah civarına getirir.

Öte yandan bütün bu ekipmanı koyduğunuzda aracın istihap haddini aşmayacağınızdan emin olmak gerek.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Merhabalar,
Boyut itibariyle aşağıda linkini verdiğim Daxom şofben de 12 m3 araç için uygundur. Bende 12 m3 kamper'a sahibim. Bu şofbeni kullanıyorum ve memnunum.
Daxom PLUS UKDAX -12 CT Hermetik Şofben

12 m3 araç boyut itibariyle diğerlerinden (13/15 m3 lerden) kullanım açısından biraz daha iyidir. İç uzunluğu 2-3 kişi için yeterlidir. Şehiriçi ve şehirdışı kullanım içinde uygundur bana göre. Varsa geri görüş kamerası park etmede ve geri manevralarda size yardımcı olur.
Geri görüş kamerası düşünüyorum. Şimdilik bir sıkıntı yok. Şofben için aynı boyutlarda bir kaç marka var. Benim merak ettiğim baca sistemi. Sizin kullandığıınız haliyle fotoğrafı var mı? Eski forumlarda okumuştum hareket halindeyken sökmek gerekiyor.diye, öyle ise hemen vazgeçeceğim:(

Buzdolabı enerji tüketim hesabı için dolabın 12 saat çalışacağını varsaymak daha doğru olur sanırım: 5A x 12h = 60Ah . eski karavanda benim dolap 3-4 dakika çalışıp 6-7 dakika duruyordu.
Amma velakin güç faktörü vs. Nedeniyle %40 fazla düşünmek gerekir. Bu da bizi gene 100Ah civarına getirir.

Öte yandan bütün bu ekipmanı koyduğunuzda aracın istihap haddini aşmayacağınızdan emin olmak gerek.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Herkes bir şekilxe 3500 sığdıysa bende sığarı. Diye ince hesap yapamadım ama çok önemli bir avantJım var yatak ve oturma grubu ayrı ayrı değil. Herbir ürünü incelerken kaç kg not ediyorum. Umarım su depolarında gözüm dönmez

:smiley: Buzdolabı tecrübe ile sabit X 24 saat alınırsa kafanız rahat olur.Tekne ve karavan dolapları.Forumdaki üyelerin farklı hesapları olacaktır.Enerji girdimiz solar sistem ve araç hareket halinde alternatör,başka da alternatif şarj istenmiyorsa kapasiteniz büyük olmalıdır.Elektrik ve enerji konusu ihtiyaç doğrultusunda belirlenir.Bazı karavancılar 1 ad. 100 veya 150 amp.ile yetindiklerini söylerler.Dışarıdan şebeke şarjı,kampinglerde konaklama,iç kullanım çok az ise tamam.Yazın O dolap durmaz aç kapa,buz yetiştiremezsiniz:p

Son düzenleme:

Ben bu konuda deneyimimi yazayım, Buz dolabım saatte 20-25 dk çalışmakta ( gece veya kış bu süre dahada düşmekte ), 200Amp akü hiç şarz sız 3 gün gitmekte, Gene belirteyim, araç alternatöründen şarz özellikle jel tipi akülerin pek sevmediği bir bağlantıdır, akünüzü aniden öldürebilir.

Geri görüş kamerası düşünüyorum. Şimdilik bir sıkıntı yok. Şofben için aynı boyutlarda bir kaç marka var. Benim merak ettiğim baca sistemi. Sizin kullandığıınız haliyle fotoğrafı var mı? Eski forumlarda okumuştum hareket halindeyken sökmek gerekiyor.diye, öyle ise hemen vazgeçeceğim:(
Benim aracımda baca yukarıdan çıkıyor ve geriye doğru dönük bir şekilde. bir resmini buldum çok net olmasa da geriye doğru "L" biçiminde uzandığı biraz belli oluyor.
20150603_213402 - Copy.jpg
20150603_214440 - Copy.jpg

:smiley: Buzdolabı tecrübe ile sabit X 24 saat alınırsa kafanız rahat olur.Tekne ve karavan dolapları.Forumdaki üyelerin farklı hesapları olacaktır.Enerji girdimiz solar sistem ve araç hareket halinde alternatör,başka da alternatif şarj istenmiyorsa kapasiteniz büyük olmalıdır.Elektrik ve enerji konusu ihtiyaç doğrultusunda belirlenir.Bazı karavancılar 1 ad. 100 veya 150 amp.ile yetindiklerini söylerler.Dışarıdan şebeke şarjı,kampinglerde konaklama,iç kullanım çok az ise tamam.Yazın O dolap durmaz aç kapa,buz yetiştiremezsiniz:p
Ben tam bağımsızlık istiyorum :smiley:
Ben bu konuda deneyimimi yazayım, Buz dolabım saatte 20-25 dk çalışmakta ( gece veya kış bu süre dahada düşmekte ), 200Amp akü hiç şarz sız 3 gün gitmekte, Gene belirteyim, araç alternatöründen şarz özellikle jel tipi akülerin pek sevmediği bir bağlantıdır, akünüzü aniden öldürebilir.
Paneli ihtiyacın biraz üstünde tutmakta fayda var anladığım.
Benim aracımda baca yukarıdan çıkıyor ve geriye doğru dönük bir şekilde. bir resmini buldum çok net olmasa da geriye doğru "L" biçiminde uzandığı biraz belli oluyor. Ekli dosyayı görüntüle 6331 Ekli dosyayı görüntüle 6332
Çok hantal durmuyor. Bacada çirkin olmamış. Güle güle kullanın

12 M3 camperinizin planını çizdirebildiniz mi acaba ?

bi fotosunu koyabilirmisiniz .

merhabalar hayırlı olsun ducatonuz . sabırsızlıkla bekliyoruz imalatınızı ben tecrübelerimi paylaşamıyorum . çünki tecrübem yok :(.sizi kutluyorum cesaretinizden dolayı .

Teşekkürler. Çok ince eledim sık dokudum galiba. Bir arpa boyu yol gidemedim:mad:

Herşeyin başlangıcı zor ama ilk defa karavan yapmak daha zorlardan olsa gerek. Ben bugün karavancılığa yeni başlasam, önce karavana benim için olmazsa olmazları koyup yola çıkarım. Bir kaç ay sonra nasıl bir karavana ihtiyacım olduğunu öğrendikten sonra karavanımı yaptırırım.

Herşeyin başlangıcı zor ama ilk defa karavan yapmak daha zorlardan olsa gerek. Ben bugün karavancılığa yeni başlasam, önce karavana benim için olmazsa olmazları koyup yola çıkarım. Bir kaç ay sonra nasıl bir karavana ihtiyacım olduğunu öğrendikten sonra karavanımı yaptırırım.
Hüseyin bey , ilginç bir öneri .

bi 11.5 M3 ducato aldık . şoför arkasını kestirmedik . neler koyup nasıl deneriz . içine wc duş mutfak ve yatak koyduk diyelim , bu durumda nasıl yerleştireceğiz ve karar vereceğiz , düşüncenizi biraz daha açarmısınız lütfen . ben de bu kulvara girdim de , şu an elinizdeki size yeterli oluyor mu , teşekkürler .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR