Arama sonuçlarınız

1. dinozor izci

Çevrilmeye Değer Sayfalar

Güzel dilekleriniz için teşekkürler.

2. dinozor izci

Tam da köpürte köpürte konuşup tartışacak konu bulduk ama nasıl yorgunum, anlatamam. Dün eşimle Eskişehir'e gittik. Yeni karavanımızın imalatı bitmişti, teslim aldık. Bir gece karavanda kamp yapıp, alelacele her şeyini bir denemiş olduk. Bugün de en sonunda korkunç bir şehir trafiğinin içinden...
  3. dinozor izci

İyimserlik - Plansız ve ütopik iyimserlik, yıkım ve hüsran getirir. Kabullenme - Neyin hangi şartlarda ne kadar kabullenileceği önemli. Bazen bazı şeyleri "asla kabullenmemek" çok daha olumlu çözümlere götürebilir. Çözüm odaklı yaklaşım - Bunun da şartlarının belirlenmesi gerekli. Sırf...

4. dinozor izci

Çekme Karavan Tüp Yeri

Aynen. Vana, tüp dik durumdayken açılacak ve kapatılacak. 👍
  5. dinozor izci

Çekme Karavan Tüp Yeri

Önceki karavanımda da bu sorun vardı. Yolculuk esnasında tüpü yatırıyor, kapağı kapatıyordum. Park edip tüpü kullanacağım zaman dik konuma getirip kullanıyordum. Tabi, kapak aralık kalıyordu. Bu şekilde problemsiz olarak kullandım.

6. dinozor izci

Motorsiklet İçin Çekme Karavan

Bu tek tekerli yapı çok daha stabil ve mantıklı görünüyor. Çift tekerli aks bu kadar güven vermiyor. Sanırım bir benzeriyle denenmiş tecrübe de mevcut değildir. Aman dikkat.

7. dinozor izci

Tam Zamanlı Karavan Yaşamımızdan Tecrübeler

Mutlu keyifli seyahatler. Rotada Batum da vardır herhalde. Mutlaka görülesi.
  8. dinozor izci

O1 Belgeli, 750 Kg Altı Çekme Karavanın Şasi Ve Metal Karkas Ağırlığı Ne Kadardır?

Bütün bu karmaşanın ve kafa karışıklıklarının nedeni, yasalarımızda "karavan" adında bir cismin tanımlanmamış olması. İster "Tiny House"ınız olsun, ister 02 belgeli, ister O1 belgeli, isterse motorlu karavanınız olsun, onlar aslında yoklar. Motokaravanınız bir "Özel Amaçlı Taşıt" (her ne...
  9. dinozor izci

Karavana Taşınacağım Yardım.

Sürekli karavanda yaşam, teoride hoş görünebilir, hatta internet kullanmayı bile bilmeyen "yapay zeka" gerizekalısına göre, nerede akşam orada sabah, hür ve bağımsız bir yaşamın temel unsuru gibi algılanabilir. Oysa tek bir somut gerçek, bunun asla mümkün olmayacağını ve karavanda izole yaşamın...

10. dinozor izci

Çekme Karavan Yurtdışı Seyahat Gereklilikleri

Avrupa'da karavanla fıldır fıldır dolanan adama edilen laflara bak. Hem her şeyin cevabını biliyor, hem de kalkıp burada sınav yapıyor.

11. dinozor izci

Karavanda Sky Window (cam Tavan) Olması Gerekli Mi? Kullanışlı Mi?

Avrupa karavanlarda nasıl bir hesap kitap yaptıklarını bilmiyorum. Ancak bildiğim ve emin olduğum bir fizik kuralı var. O da: "ağırlık merkezi yukarı çıktıkça stabilite azalır". Bu da demektir ki, her ne yöntemle yapılırsa yapılsın, hangi teknik kullanılırsa kullanılsın, tavanda dolapları...
  12. dinozor izci

Buna katılamıyorum açıkçası. Seyahat sırasında zaten su deposunun boş olması zorunluluk. Yani plastik bir su deposunun boş ağırlığı yok kabul edilebilir. Akülere gelince, toplam 60-70 kg. bile olsalar, tavandaki sunta veya benzeri bir malzemeden yapılmış dolapların ağırlığına baskın çıkamazlar...

13. dinozor izci

Yugun 2023, Güçlü Kampervan Ile Uzun Soluklu Maceralar...

Hayırlı olsun, başarılar dilerim.
  14. dinozor izci

Bunu dolaplardan bir şeyler düşer diye söylemedim. Çekme karavanda ağırlık merkezini ne kadar yukarı taşırsanız, savrulma riskini o kadar arttırırsınız. Hatta garantilersiniz. Tavan dolaplarının kendi ağırlıkları ve içlerine konacak eşyalar da, ağırlık merkezini yukarıya taşıyacaktır. Bu nedenle...
  15. dinozor izci

750 kg. altı, 390 çekme karavan kullandım. Tavana dönen büyük pencereli olanlardan. Bende sorunuzun yanıtı tercih değil. Yani ne tavana dönen camı tercih ederim, ne de tavanda dolapları. Önce cam: -İçeriye nispeten daha fazla ışık girmesini sağlamaktan başka hiç bir artısı yok. Geceleri...

16. dinozor izci

En Güncel En Kapsamli : Türki̇ye Kampi̇ng Hari̇tasi: Www.campingtr.com

Telefonumda apk kurulu ama linki nedir bilemiyorum. Sanırım Play Store'da yok. Kırmızılar, doğa güzelliği olup, çadır ve kampın yasak olduğu yerler, yeşiller çadır veya karavan kampı için uygun olan yerler. Bu şekilde anlıyorum.
  17. dinozor izci

Çekme Karavan Su Alma Korkusu

Tekne üreticisi ve ihracatçısı Esmarin'in tekne üretim teknolojisini karavana uyarlayarak ihracatını da yaptığı karavanları incelemenizi öneririm. Karavan imalatçısı firmanın adı Mono Karavan. İnternet siteleri çok iyi değil, YouTube'dan fuar videolarını incelemenizi öneririm. Tatmin edici...
  18. dinozor izci

Kokunun etkinliği ve kalıcılığı tamamen malzeme ve uygulama kalitesiyle ilgili. Monoblok karavanlar iç ve dış kabuk monoblok olarak yapılıp arası yüksek dansiteli köpükle doldurulabiliyor ve görseldeki gibi metal bir iskelet sistemine ihtiyaç duymuyor. Ayrıca içi ve dışı sonradan boyanmıyor...

19. dinozor izci

Monoblok karavanın diğerlerine göre nasıl bir dezavantajı var? Benim bildiğim avantajları; alttan üstten su almaz olması, ses ve ısı yalıtımının kesintisiz ve mükemmele yakın yapılabiliyor olması, iç iskelete ihtiyaç duymadan bu ağırlıktan bağımsız olarak stabil bir kabuk yapısı oluşturabilmesi...
  20. dinozor izci

Daxom Hermetik Şofbeninin Ilk Çalıştırılması

Karavanda gazlı şofben kullananlar, kışın karavanı kullanmayacağınız durumda, şofbeni su donmasına karşı nasıl koruyorsunuz?

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri