Yugun 2023, Güçlü Kampervan Ile Uzun Soluklu Maceralar...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,143
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,267




Güçlü'nün 6 aylık vergisi 680Lira olmuş. Bu bana epeyi yüksek geldi. 2003 Model kamyonet için... Ama mecburen ödeyeceğiz, çare yok. Güçlü benim her şeyim...
 




Pirikamp (Çekme karavan) ile maceralara devam edebilmemiz için onu bir bakıma sokmam gerekiyor. Bazı şeyler onarılacak, bazı şeyler upgrade edilecek ve Pirikamp ile gezilere önümüzdeki yıllarda devam edeceğiz. Biz eskiden beri Çekme karavancıyız ve bizim gerçeğimiz bu.
 

Her ne kadar Güçlü'de ısıtıcımız olsa bile Güçlü uzun süre kamp yapılacak bir araç değil. Esas karavancılık keyfini yaşatacak araç ne olursa olsun çekme karavan.
Ancak bunun da uygun şekilde kullanımı gerekiyor tabii ki... Bunu özel birkaç yerde kullanacağız. Donanımlı kamplara nokta atışı gideceğiz ve bu şekilde kullanacağız.
Şimdilik bir motokaravana terfi planı yapamıyoruz.
 

Ankara çevresinde haftasonları karavanla değerlendirilebilecek çeşitli destinasyon seçenekleri var. Niyetim hafta sonu tatilimi evde oturmak yerine karavanımda böyle yerlerde geçirmek. Yazın ve Şubat tatilinde de birer tane uzun rota yapabilmek benim amacıma ulaşmamı sağlar. Pirikamp'ta çeşitli iyileştirmeler yapmak haftasonlarını daha rahat geçirmeyi sağlayabilir. Şu andaki durumu da idare edebilir. Ama bazı yerlerini toplamak daha iyi olacak...
 




Bence ayda bir kez kamp yapmak bile aslında yeterli olabilir. Tabii ki bütün bu meseleler kişiden kişiye değişir. Zaten bu yüzden bana göre olanını anlatıyorum bu başlıklarda...
Arada sırada kafanıza uygun bir etkinliğe katılabilecek kadar bir donanım sizi mutlu etmeye yeter.
Sadece bana uyan etkinliklere katılıyorum sonuçta. Uymayanlar malesef kaçıp gidiyor...
Ama temel bazı gereksinimler, Örneğin ısınma gibi karşılanmış olmaları önemli. Karavan tipi ısıtıcı kullanmıyorsanız bir de elektrik ihtiyacı başgösteriyor. en azından bunları çözmüş olmanız lazım. Ben açıkçası üşürsem bir kampta kalmam. Dönerim.
Aracımda ısıtıcı var ama tuvalet yok. Hal böyle olunca çekme karavanımdaki rahat kamp tuvaletimi arıyorum. Bu tuvaleti aracın içinde kullanmak pek kolay değil. Aracımla ille bir dış tuvalet kullanmam gerekiyor ki bu da kış aylarında kampa karşı isteksizlik duymama neden oluyor. Bana çekme karavanımdaki konforu sunacak bir alkovenli nihayi sorunlarımı çözecek asıl ilaç ama onun da faturasını karşılayamıyorum işte...
Sonuçta hiçbir şey mükemmel değil ama biz yine de bir şekilde yollardayız...
 

Bir karavan, Tuvalet, Duş ve Mutfak çözümlerini içermeli.
Bunları içermeyen bir araçla yine de kamp yapabilirsiniz.
Ama ben karavan zevkini tam yaşayamıyorum.
Örneğim mutfağım, oturma alanım, dış manzaram, tuvaletim hepsi de lazım.
 


IMG 20230109 123543 562


Piri ustasına geldi..
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,688
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst