Tam Zamanlı Karavan Yaşamımızdan Tecrübeler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vanosfer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 214
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,670

Etiketler
'İkametgah Bursa'da ve bu dediğinizi yüz yüze yapma şansım yok.'

Bulunduğunuz yerdeki hakem heyetine başvurabilirsiniz.(yada E-Devlet üzerinden)
 








Merhabalar.
Maraşta yaşanan depremde, Bursa'dan gidecek arama kurtarma ekibine dahil olmak üzere, 6 Şubat akşamı İzmir'den Bursa'ya Kuzey Otobanı üzerinden tam zamanlı yaşadığımız karavanımızla hareket ettik.
Girişte ve çıkışta ekranlar kapalı olduğundan ve çıkış gişesinde de bariyer açık olduğundan depremde ücretsiz oldu herhalde diyerek geçişimizi yaptık.
Eşimle birlikte Bursa Valiliğinden görevlendirme yazısında isimlerlerimiz de yer alıyor.
Herhangi bir haberimiz yoktuk ve
aradan 45 gün sonra, 25 Mart'ta bir sms geldi. İhlalli geçiş nedeniyle geçiş ücreti ve 4 katı cezanız bulunmaktadır diye. Tabi şok olduk, 1712TL.
Otoyol A.Ş'yi arayıp yukarıda saydığımız nedenleri aktarıp, görevlendirme yazısını da iletip kayıt açtırdım. Cezanın 45 gün sonra haber edildiğini de aktardım. Cezanın silinmesini, geçiş ücretini ödeyebileceğimizi ifade ettik.
Lakin o günden bu güne sık sık arayıp acil notu iletmemize rağmen tek aldığımız yanıt, 'ilgili birim başvurunuzu inceliyor' oldu.
Cimer'den de başvurduk.
Halen bir ilerleme kaydedemedik.
Bu konuda ne yapabiliriz? Tecrübeleriniz nelerdir?
Evet, uzun süre sonra tekrar merhaba.
Otoyol A.S çağrı merkezi üzerinden talep oluşturma, cimer üzerinden kayıtta bulunma, Bursa'daki Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğü'ne itiraz dilekçesi gibi uzun süren ve cevap alamadığım ilk iki girişim sonrası, müdürlükteki dilekçeme günlerden sonra geçtiğimiz hafta içi geri dönüş alabildim.
Yaptığım itiraz kabul gördü ve sadece geçiş ücreti ödeyeceğimi, cezanın silineceğini tarafıma ilettiler.
Mart sonundan bu yana sabırla ve ısrarla Otoyol A.S çağrı merkezi aramalarım, Cimer üzerinden talebim hiç bir mana içermemiş olacak ki, dilekçe verince çözüldü olay.
Her neyse.
Hayırlı olsun hanemize.
 

Uzun zamandır, yola ha çıktık ha çıkacağız derken, deniz tatili sonrası ki tatil yaparken aynı zamanda çalıştık, yollara atabildik kendimizi. Hem çalışıp, hem minik minik ilerlediğimiz yolumuzda, Manisa'nın Kula ilçesinde yer alan Kula Peri Bacaları'nı (Kuladokya) ziyaret ettik. KPSS için çalışmaya çalıştığımız zamanlarda Coğrafya dersinde öğrendiğimiz bir yerdi burası. Çalışıp atanmadık ama en azından bu güzel yeri öğrendik ve bugün ziyaret etmek nasip oldu.
Burası Antik çağ coğrafyacısı Strabon'un "Yanık Ülke" olarak tanımladığı Manisa'daki Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı. Kuladokya da o parkın en güzel yerlerinden biri. 1200 metrelik yürüyüş parkurunu da yürümeyi ihmal etmeyin. Ek olarak Sandal Divit Volkan konisi de dikkat çekiciydi. Pas geçmeyin. Daha daha bir çok çok etkileyici yerleri de var. Bazalt sütunlar mesela.. Neyse, çok uzadı. :smiley: Keyifli yerdi, tavsiye edilir.



#vanosfer #manisa #kula #kuladokya #YanıkÜlke #karavan #vanlife #caravan #gezgin #seyahat #tarih #doğa #peribacaları #yerbilim

IMG 20230722 190726


IMG 20230722 191046


IMG 20230722 190943


IMG 20230722 191910


00100sPORTRAIT 00100 BURST20230722191056221 COVER
 





Bu akşam Frig Vadisi, Emre Gölü kıyısında konaklıyoruz. Hava rüzgarlı ama özlemişiz serin havaları. :smiley:
 







Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,945
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst