Muazzez’in Seyir Defterinden, Yunanistan Turu (yaz, 2018)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hgonullu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 309
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,900
Ertesi güne de deniz ve kahvaltı ile başlıyoruz. Kahvaltı esnasında bir İngiliz adam “Burası bedava mı? Polis gelip bir şey soruyor mu?” gibi sorularla karavanın içine kafasını soktu. Bedava ve problem yok cevabını alınca şaşırıp “Bütün Avrupa’da her şey Euro” diyerek söylenerek gitti. Kahvaltıdan sonra hemen yanımıza kurulan 5, 6 arabadan oluşan pazardan biraz sebze, salamura balık vb. aldık. Sonra da uzun bir yürüyüş yaptık. Güzel, küçük bir limanı var. Koyun diğer ucunda altın madeni ve fabrikası var (Öyle tahmin ettik.) Bugün de güzel geçti.

Koordinat: 40.513571, 23.827839
 

Etiketler
Lqjzrb
https://i.hizliresim.com/lqjzrb.jpg

Stratoni; Sahilden bir görüntü.
 

Güzel ve keyifli bir gezi yapmışsınız yeğenlerim iki gün önce Bulgaristan dan giriş yapıp Yunanistan dan döndüler anlata anlata bitiremediler, abi tam senlik bir sürü karavan park var diye. Sizin gezi yazınızı şimdi onlara göndericem.
 







17 Temmuz 2018, Salı;

Hareket: Stratoni
Hedef : Sarti, Orange Beach

Kilometre: 113,645

Sabah deniz, duş/banyo, karavana su takviyesi ve kahvaltı ile güne başladık. Biraz temizlik, düzenleme sonrasında yola çıkmaya hazırız. Haydi rastgele diyoruz. Kıyıdan, yine güzel kumsallardan devam. Hafta içi olmasına rağmen kumsallara inen yolların, patikaların başında yine onlarca araba. Fakat Yunanistan'a geldiğimizden beri trafik yoğunluğuna rastlamadık, dolayısıyla stres de yok. İstanbul’un aksine, gayet mülayim şekilde max. 90 Km/h hızda kullanıyorum arabayı.
Halkidiki’yi küçük adımlarla dolaşmayı planlamıştık, neredeyse 90 Km. geldik artık bir yer bulmamız lazım. Navigasyonda sahile giden yolları tararken tesadüfen birinde karar kılıyoruz. Yola girince, ormanın içinde yine yüzlerce arabanın çamların altına park ettiğini görüyoruz. Herhalde çok güzel bir sahil var deyip, Muazzez’i geçici bir yere park edip keşfe çıkıyoruz. Evet beklediğimiz gibi mükemmel koy, mükemmel deniz. Burada kalmalıyız. Hemen dönüp Muazzez’i iyi bir yere park etmek için dolanıyoruz. Güzel bir yer buluyoruz.
 


Sahile bakarken tabelada buranın “Orange Beach” olduğunu anlıyoruz. Tesadüfen bulmuşuz, daha önce okumuştum bir iki yerde. Keyfini çıkartmak için biraz daha akşam olmasını, kalabalığın azalmasını bekleyeceğiz.
Kalabalık azalıyor, biz de fazla beklemeden gidiyoruz denize. Koyun fotoğraflarını çekmek için makinamı alıyorum yanıma. Koya inip sağa yönelince, fotoğraf çekmek yasak tabelası ile geliyoruz yüz yüze. Bu ne şimdi derken, bu tarafın çıplaklara ayrıldığını anlıyoruz. İleride üryan bir adamı da görünce artık o tarafı fazla zorlamıyoruz. Denizin tadını çıkartıp karavana dönüyoruz. İşimiz var. Yemek yeyip Ada’nın dizisine yetişeceğiz. (Erkenci Kuş
Smiley
) Fakat ormanda uydu anteni ağaçlardan çekmiyor. Neyse Muazzez’i ileri, geri, sağa, sola oynatıp yakalıyoruz sinyali. Dışarıda soframızı kurup, yemek faslına geçiyoruz artık derken, ızdırap başlıyor. Her yerde sivrisinek var ama felaket. Her yerimize Sinkov sürdük ama fayda etmiyor. Herifler göz kapağından, T-Shirt üzerinden, neresi varsa değerlendiriyorlar. Ancak sinek kovucu ile küçük birer banyo yapınca biraz rahatlayıp yemeğimizi yiyoruz.

Yemeğin sonunda hemen yanına park ettiğimiz karavandaki Romanyalı karı-koca, ellerinde İngilizce eksikliğinden hangi meyveden yaptıklarını anlatamadıkları ev yapımı bir şişe likör ile ziyaretimize geldiler. Adam, kapüşonunu sıkı sıkıya taktığı bir yağmurluk giymişti bu sıcakta, sivrisinek yüzünden dedi, hak verdik. Bir saat falan konuşmaya, iletişim kurmaya çalıştık. Baktık olmayacak, gittiler. Biz de toparlanıp içeri girdik. Dizi bittikten sonra, karavanı daha düz bir yere aldık uyumak için. Ama uzun zamandır bu kadar zifiri karanlık görmemiştim. En ufak bir yıldız dahi yok, hava bulutlu. Garip bir his. Artık yatıyoruz, hadi iyi geceler.

Koordinat: 40.124979, 23.968768
 










18 Temmuz 2018, Çarşamba;

Hareket: Sarti, Orange Beach
Hedef : Port Koufo

Kilometre: 113,743

Kimse gelmeden denize girme niyetiyle sabah 8 gibi kalkıyoruz. Ama hem bir sürü insan gelmiş, hem dalgalı deniz baya çöp getirmiş, hem de çıplak adamın yine nöbetini tuttuğunu görünce, karavana dönüp kahvaltıyı farklı bir yerde yapmak üzere yola koyuluyoruz. Sarti’ye tepeden bakan bir seyir noktasında yapılan kahvaltıdan sonra yola devam. Porto Koufo’ya gelmeden önce bir kaç ara yola giriyoruz, bakir, sesiz bir yer bulma umuduyla. Çok güzel kumsalı, denizi olan yerler var, hem de sakin fakat Muazzez’i götüremiyoruz, yollar çok bozuk. Sonuçta, Porto Koufo’nun hemen girişinde denizle aramızda 3 metre beyaz kum olan bir plajda demirimizi atıyoruz. Muazzez’in yarısı asfaltta yarısı kumda kalıyor. Dert etmiyoruz, tek şerit halinde bir sürü karavan ve araba aynı şekilde park etmiş. Biraz kalabalık ama çok sevdik burayı, bu gece buradayız.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

BENZER KONULAR



GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,458
Mesajlar
1,518,177
Kayıtlı Üye Sayımız
172,113
Kaydolan Son Üyemiz
KhanDeep

SON KONULAR



Geri
Üst