Muazzez’in Seyir Defterinden, Yunanistan Turu (yaz, 2018)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hgonullu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 309
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,131
16v9kB
https://i.hizliresim.com/16v9kB.jpg

Selanik haritası
 

Etiketler









Sn Gönüllü 'nün izniyle; Gönüllü nün söz ettiği karavan parkı nın yanı sıra, Selanik merkez de Beyaz Kule ye yaklaşık 3 km mesafede Opera binası yakınlarında ki alan da park etmeye uygun.Su ve elektrik yok.40.596183 22.952269

2019 01 10 115119
 
Son düzenleme:

21 Temmuz 2018, Cumartesi;

Hareket: Selanik, Pereia
Hedef : Limani Litochorou

Kilometre: 113,922

Buzdolabı problemi için Pereia’da iki gün geçirdikten sonra bugün öğlen saat 12 gibi yola çıkıyoruz. Maalesef arıza kısa sürede tamir olmayacak, Türkiye’ye gidince halledeceğiz. Zampetas’dan küçük çanta tipi 12 Voltluk bir soğutucu alıyorum. En azından suyumuzu kan gibi içmeyelim. Arızalı buzdolabının küçük buzluk kısmı, normal buzdolabına yakın çalışıyor. O ve yeni soğutucu zor olsa da işimizi görecek. Alış-verişi günlük yapmak, bozulmayacak gıdalara ağırlık vermek, suyu ılık içmek vb. bir şekilde halledeceğiz. En büyük problem bira ve Uzo, daha 20 gün var turun bitmesine.
Selanik’in içinden geçip yine kıyıdan devam ediyoruz. Aliki’de Limana bakan bir yerde tentemizi açıp kahve molası veriyoruz. Hemen ileride bir plaj var ama Muazzez’e yer yok, yola devam. Bir çok yazlık yerden geçiyoruz. Katerin’in sahili Olimpiya Plajı “Olympiaki Akti” çok uzun ve çok geniş kumsalı ile güzel görünüyor ama oldukça kalabalık. Kalabalıktan, özellikle hafta sonu kalabalığından kaçıyoruz, yola devam. Saat 5 gibi sanırım Litochorou’ya bağlı Limanın yanındaki Akrotiri Plaj Barının üzerindeki yeşil alanı gözümüze kestirerek tezgahımızı kuruyoruz. Tabi hemen bir yorgunluk birası. Önümüzde engin deniz. Burada geceleyeceğiz. Akşam yemeği, bir karavancı klasiği, ton balıklı makarna :smiley:
Sivrisinek dehşeti sürüyor. Bu akşam sivrisinek sürek avına çıkıp, 16 tane haklıyoruz. Bir iki tane kalıyor ama nispeten iyi bir gece geçiyor, kimyasal sürmemiş olmak da cabası. Avlama yöntemi zaman alıyor ama iyi. Karavanın tüm camlarında ve sürgülü kapıda sineklik var, avdan sonra havalandırma problem olmuyor.

Bu arada Yunanistan’dan ilk defa mazot aldık. Litresi 1,48 €. Şu andaki kurla 8,3 TL. Yani çeyrek dolu depoyu doldurmak için neredeyse servet ödedik. 600 Lira. İyi ki Türkiye’den çıkmadan fullamışım depoyu da buraya kadar ihtiyaç duymadık mazota.

Koordinat: 40.138895, 22.54835
 





22 Temmuz 2018, Pazar;

Hareket: Limani Litochorou
Hedef : Agios Georgios

Kilometre: 114,087

Kahvaltıyı başka yerde yapmak üzere sabah yola çıkıyoruz. Yine kıyı, kıyı dar yollar. “Paralia Koulouras” dan bir marketten alış veriş yapıp, ardından Pineios nehrinin denize döküldüğü yerde, bir büyük meşenin altında kahvaltımızı yapıyoruz.

Koordinat: 39.932831, 22.709459
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

BENZER KONULAR



GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,474
Mesajlar
1,518,481
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst