DIY Kendin Yap Snorkel

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,160
Mesajlar
1,777
Tepkime Puanı
3
Yer
Trabzon
Web
www.fanusgida.com
Merhaba arkadaşlar aracım için uzun süren snorkel arayışımı sonlandırmış bulunuyorum.Çünkü ne Türkiye de ne de Amerikada aracıma uygun Snorkel bulamadım ve en sonunda kendi snorkelimi kendim yapmaya karar verdim.Öncelikle aracıma uygun bir kalıp hazırlayıp daha sonra fiber dökerek yapmayı düşünüyorum, yaptığım işlemleri de aşama aşama buradan sizlerle paylaşcağım.Hem tecrübe olması açısından hem de ilerde bu işe soyunacak arkadaşlara fikir vermesi açısından yararlı olacağını düşünüyorum.

Eğer yarın malzemeleri temin edip pazar günü de bir aksilik çıkmazsa güzel bir hafta sonu projesine başlayabilirim :smiley:
 

Etiketler
Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

fiberden yapacaksanız (kaportaya giriş kısmını) çamurdan bir kalıp çıkartırsanız işiniz kolaylaşır...
 







Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

Öncelikle strafordan snorkeli yapacağım, yani aracın hatlarına uygun olarak şekli belirleyerek kalıp oluşturmuş olacağım.Daha sonra bu köpükten kalıbın üzerine fiber dökerek sonuca ulaşmayı planlıyorum.Cam elyafı sertleştiren polyester ve sertleştiricisi bir araya geldiğinde ısı oluşturarak kuruyorlar, bu oluşan ısı ve kimyasallar köpüğe bir zarar verecek mi bilmiyorum, daha önce hiç fiber deneyimim olmadı ancak çok zevkli olacağına eminim önce başka bir yerde deneyerek asıl kalıba döküm işlemini gerçekleştireceğim.Eğer bir reaksiyon oluşuyorsa önlemimi alarak asıl kalıba geçeceğim.

Bugün malzemeleri temin ettim

5 tabaka sert stafor, tanesi 5TL=25TL (yalıtım ya da inşaat malzemeleri satan yerlerden temin edilebilir)
2lt kadar polyester ona yetecek kadar sertleştirici ve göz kararı da cam elyafı aldım.Toplam 30 TL de bu malzemelere ödedim.Dediğim gibi daha önce deneyimim olmadığı için ne kadar malzeme gider tam kestiremiyorum eksik kalırsa tamamlarım.

Şimdilik malzemelerimiz bunlar daha sonra fiber üzerine düzgün bir zemin elde etmek için çelik macun (polyester macun) çekerek zımpara işlemine geçeceğim.

Biraz sabırsızlıktan olsa gerek malzemeleri hava kararmaya yakın almış olmama rağmen bir kaç ufak deneme yaptım.Hava karanlıktı 1 de cepten resim çektim onu da ekliyorum.

Kalıbı nasıl oluşturacağıma ilişkin fikir vermesi açısından;

img0378x.jpg


Bu hafta işlerimiz biraz yoğundu o sebeple yarın da çalışacağım aralarda ufak kaçamaklar yapabilirsem haftasonu projeme de zaman ayırmak istiyorum.
 

Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

üstat,

nacizane bir denemede ben yapmıştım, iyi bir ayakkabı cilası ile polyesterden önce iyice cilalamayı unutma. ki kalıptan rahatca ayrılsın.oluşacak ısıya karşı dikkatli ol 80,85 dereceye kadar

çıkabiliyor.çalışmalarında başarılar dilerim.
 

Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

Bence straforun özerine yapacagınız,polyester ve sertleştirici straforun erimesine ,yada şekilsiz bir yüzey oluşmasına neden olabilir,kalıbı çıkardıktan sonra,straforun yüzeyini,bu kimyasallardan etkilenmiyecek .ince bir tabakayla kaplamanız .ve sonrası fiber döküm işini yapmanız lazım.
 

Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

Kalıbı kabaca da olsa hazırladım sayılır resimleri aşağıda, yine gündüz vakit bulamadığımdan hava kararınca birşeyler yapmaya fırsatım oldu şekli en azından kaportaya uyacak şekilde kabaca verdim resimler biraz kötü kusura bakmayın;

img0381bc.jpg


img0379ys.jpg


img0382w.jpg


img0383hd.jpg


img0384la.jpg








Başka bir strafor üzerinde polyesteri denedim, tahmin ettiğim gibi straforu eritiyor, oto macunu kullanmayı düşündüm ancak o da polyester olduğu için aynı sonucu verecektir.Bu nedenle öncelikle straforun üzerine dolgu derziyle kaplamaya karar verdim (fayansların arasında kullanılan malzeme) straforla herhangi bir etkileşime girmiyor kuruyunca da taş gibi oluyor.Tabii bir darbe almadığı sürece :D

Derzle strafor yüzeyi kapattıktan sonra polyester macunla rütuş yaparak düzeltmeleri yapacağım nihai şekli verdikten sonra ise komple fiber ile kaplayıp, daha sonra fiberi keserek arasından kalıbı çıkarıp fiberi tekrar birleştirmeyi düşünüyorum.
 



Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

Öncelikle kolay gelsin,bence hiç derz dolguya gerek yok. straforu kaplamak için koli bandı ile baştan sona kadar sarıp yapıştırırsanız ( strapforun iç tarafını hariç ) iki üç kat olsa daha iyi olur ,polyester ısınsa bile strapfora zarar vereceğini düşünmüyorum üstelik kalıbından çok rahat çıkarilabilir .Böyle bir denemeyi yine bu sitede arkadaşın biri aracının bağajına avadanlık yapmıştı o sayfayı bulursam size link atarım çok daha açıklayıcı olacaktır.
 

Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

straforun özelliğini kaybetmemesini istiyorsanız evde fırınlarda kullanılan aliminyum folyoyuda kullanabilirsiniz.
kolay gelsin
 

Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

Ozel kalip icin yapilan 80 dansite poliuretan kopukler vardir tekne imalatinda kompozit olarak kullanilir bununla kalibinizi hazirlarsaniz, uzerine celik macun yaparsaniz , iyice zimpara yaptiktan sonra , kalibi vakslamainiz gerek ki kaliptan ayirabilesiniz .Iki parca olarak kalibinizi hazirlayin ya da uc parca . Izmirde IZPOL den boyle bir malzeme temin edebilirsiniz.Ya da bi secenek te traktorlede kullanilan hava filtreleri ve sapkalari kullanabilirsiniz . sapkalari 10 tl filtre kutu 30 tl borularla yaptiginizda isgoren bir ekipman olur kanisindayim . Kazandan da egzoza su gideri verilirse diye dusunuyorum hallolur.
 

Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

fiber çalışmalarımave kendi aracımajaptıgımsınorkelden tecrubelerim
bu dışcephe kaplama sıtraforu sanırım polyester bunu kesin eritir kalıp hebaolur boşa ugraşmış olursunuz
içiboş bir mazeme yapacaksınız 2 parça olarak düküpbirleştirmeniz gerekmekde dogrusu bu
 

Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

Deniz Hocam bu konuda da bilgin va rher geçen gün şaşırtmaya devam ediyordun beni umarım bir gün Sizin kadar öğrenirim aracımı :eek: :eek: ;D

Sizede kolay gelsin uğraşınız çok güzel "bulamazsam kendim üretirim" bu harika bir düstur...
Kolay gelsin büyük bir heyecanla sonucu bekliyorum ve güzel bir şey çıkacağına tüm kalbimle inanıyorum...
 



Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

ben bu işlere purofosyonel olarak başlamadım ama su an en ustasınla yarışırım iddalıyım fiberden adam yaparım ;D
kendi aracımın ve piyasadaki birçok cj parçateminettik kendi kalıplarımı kendim yapdım kimseden yardım almadım saqdece netten araştırma yaparak işerledik resimdeki sınorkel ve dodikleri kendim imal ediyorum
Jeepcjormanlsahili057
Jeepcj
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,492
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst