DIY Kendin Yap Snorkel

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,193

Etiketler
Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

selam,
şu linki incelerseniz bir fikir verebilir

http://www.setbb.com/phpbb/viewtopic.php?mforum=forumm&t=7387&postdays=0&postorder=asc&start=15&mforum=forumm
 






Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

Hepinize yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, derz olayına hiç girmedim açıkcası üşendim :smiley: Straforu koli bandıyla kaplayıp polyesteri deneyince herhangi bir reaksiyon vermediğini görünce nispeten daha kolay olan bu yönteme yöneldim ve kalıbı bantla kapladım.

img0391tf.jpg


Daha sonra ise fiber glassı bu kalıbın üzerine uyguladım.Bu fiber ile ilk deneyimim oldu, gerçekten çok zevkli bir olay, keşke daha önce tanışsaydım.Bilmeyen arkadaşlar için yöntemden biraz bahsetmek istiyorum.Polyester ve sertleştiricisini karıştırdıktan sonra zemine fırça ile sürüyorsunuz, daha sonra yüzeye cam elyafı koyarak yine üzerine fırça yardımı ile polyesteri yediriyorsunuz.Bu şekilde parça parça elyaflar koyarak ilerliyorsunuz.Eğer sertleştiriciyle polyesteri doğru oranlarda karıştırırsanız yarım-bir saat içinde taş gibi oluyor ve gerçekten çok sağlam bir yapı alıyor.

img0392lw.jpg


Bu son haliydi, nedense üzerimde bir isteksizlik var onun için kalıpla çok düzgün uğraşmadım yani şekil düzgün değil bu sebeple macunla birlikte elimden geldiğince şekli düzleştirmeye çalışacağım.Şu an renksiz olduğu için zaten hatlar çok ayırt etmiyor.Yarın macun ile yüzey düzeltmeleri yapacağım.Daha sonra ise fiberi keserek kalıbı içinden çıkarıp tekrar birleştireceğim.
 


Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

kuzne' Alıntı:
bana sorarsan fiberi hic kesme strafor kısmına yani icine selilozik tiner dök strafor zaten eriyip cyok olacaktır

Bu güzel bir fikir aslında en başta sıcak hava tabancası gibi birşeyle kesmeden içinde straforu eritmeyi düşünmüştüm ancak sonra yapamayacağıma karar vermiştim eğer tiner içindeki straforu güzelce eritebilecekse bu çok daha iyi olur hemen bir tiner alıp deniyeceğim, tavsiye için teşekkürler.
 





Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

Heyecanla gidip 1lt selülozik tiner aldım bir strafor üzerinde denedim ve gözlemlerim sonucu snorkelin içindeki straforu eritmem için en az 5 lt kadar tinere ihtiyacım olacak ki 5 lt de yetmetebilir.Litresi 5,5 TL den maaliyeti arttıracağı ve çok da verimli bir şekilde içinin temizlenmeyeceğini düşünmediğim için (sonuçta göremeyeceğim neresi eridi neresi erimedi diye) bu yöntemden vazgeçtim.Kesip köpüğü içinden temizleyeceğim.Yarın pazar ve çok şükür boşum tüm günümü snorkel projeme ayıracağım.

Bu arada biraz yol katettim onları da sizinle paylaşıyım;

Fiberglass da kalıp mantığından ters yönde gittiğimiz (kalıbın içine değil de dışına döküm yaptığımız için) ve kalıbımız da çok düzgün bir kalıp olmadığı için döküm sonrası tam düzgün hatlara sahip olmayan ve pürüzlü bir yüzeye sahip olduk.Bunu da oto macunu ile düzelteceğiz.

Oto macununu boyacıdan 10 TL'ye aldım.Galvenizli macunmuş (ilk defa kullanıyorum) galvenizli saçların üzerinde tutunabilen daha kaliteli bir ürünmüş(en azından boyacı öyle söyledi :smiley: ).Rengi standart macunun tersine mavi renkte.Fiyatı 10 TL, polyesterde olduğu gibi bununda bir sertleştiricisi var az miktarda macuna ekledikten sonra (eklediğiniz miktara bağlı olarak 5dk'da da donabilir, 5 saatte de :smiley: ) macun hızlı bir şekilde kurumaya başlıyor, bunun için elinizi hızlı tutup macunu hızlıca yüzeye yedirmelisiniz.

img0393gf.jpg


İlk macun çekişimde elimde yeterli malzeme olmadığı için (spatula) kötü bir macun çektim, yüzeyinde çok pürüzlü ve yer yer bozuk olmasının bunda etkisi vardı.İlk macun donduktan sonra zımparalayıp, (zımparayı 80 numara kalın zımpara ile yaptım, ve fare tipi denen zımpara makinesini kullandım, önceden çok zımpara ile uğraşmış biri olarak bu aletin harikalar yarattığını söyleyebilirim) tekrar macun attıp zımparaldım.Bu da en son bıraktığım hali;

img0394eu.jpg


Yarın (tabii öğleye kadar uyuduktan sonra :D) gidip snorkeli 2 ye ayıracağım, içinden köpüğü temizleyip tekrar birleştirip düzgün bir yüzey elde edene kadar macunlama ve yüzey düzeltme işlemlerine devam edeceğim.

Bu arada da aracımız boş durmuyor kaportada bir iki ufak ezik yeri ve çürüğü vardı ufak müdahalelerle onlar yapılıyor, bir de aracı kupadan takozla yükselttiğim için bagaj kapısı ile tampon arasında 3" lik bir boşluk olmuştu oraya saç bükülüp monte edilecek.

img0395m.jpg


Yarın son gelişmeleri tekrar sizlerle paylaşırım.
 

Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

İlgiyle takip ediyorum. Snorkel fiyatları malum ;D kendin yap yakıştır en güzeli, bittikten sonra karşısına geçip izlemesi ayrı bir zevk. ;)
 

Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

Pazar günü bayağı yol katettim, Snorkeli Dremel yardımıyla keserek ikiye ayırdım;

img0396d.jpg


Daha sonra içinden straforu ve bantları çıkardım.

img0397q.jpg


Daha sonra kesim yaptığım çizgi boyunca taşladıktan sonra birleştirip işkence yardımıyla sabitledikten sonra tekrar polyester macunla yapıştırdım.

img0398g.jpg



Yapıştırma işlemi bittikten sonra kafa kısmının da havalandırma deliğini keserek açtım, ancak bu kafa snorkel araç üzerine takıldığıunda tam yere 90 derece açıyla duruyordu ve yağmur suyunun sorun teşkil edebileceğini düşünerek önüne doğru uzanan bir de şapka yapma gerekliliği hissettim.Tabii bir de sorkelden içeri büyük parça, pislik girmemesi için dehavalandırma deliğinde bir ızgara olması gerekiyordu, plastik bir kasa fazlasıyla işimi gördü :smiley:

img0399on.jpg


img0400sy.jpg


img0401bb.jpg


img0402ai.jpg


Şimdilik bu kadar bunlar dün yaptığım çalışmalardı, dün gece çok büyük bir kaza geçirdim, çok şükür hem ben hemde karşı taraf arabalarda yalnızdık ve ikimize de birşey olmadı en büyük tesellim bu.Ancak bizim araçta hasar büyük ve araç alınalı 1 ay olmamıştı 1.000 km si dolmamıştı.Airbaglerin sesinden hala kulaklarım çınlıyor, birazda kazanın şokunu ve gerginliğini atlatamadım herhalde, bu projeyle bir süre ilgilenemem sanırsam en azından kendime gelene kadar.
 

Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

Uğur bey çok büyük geçmiş olsun. Belirttiğiniz gibi cana gelen mala gelsin. İnşallah kısa sürede atlatırsınız.
 

Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel

Çok geçmiş olsun Uğur bey. Sağlık açısından birşey olmaması en büyük teselli. Daha büyüklerini göstermesin Allah.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,745
Kayıtlı Üye Sayımız
172,148
Kaydolan Son Üyemiz
perdeci71

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst