Discovery 2 Td5 Almak..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mohawk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 68,856

mohawk

Kamp II
Mesajlar
345
Tepkime Puanı
19
Yer
istanbul
Merhaba,

Discovery TD5 alma niyetimdeyim. Bekle bekle..senelerdir bekliyoruz. Hiçbirşey olduğu yok. Hayallerimizi ertelemenin bir anlamı yok yani Alacağım 4x4 aracın hep 2. Araba olmasını savundum ve istedim, ama olmadı. Bu yüzden günlük olarakta kullanabileceğim için TD5’te karar kıldım. Belki WJ’de olabilir ama LR daha yakın.
Benim sormak istediğim, bu yaşta tabiki sorunsuz araç bulmak biraz hayal. 200.000 km’nin altında pek araç yok gibi. Alacağım araca para harcamam gerektiğinin bilincindeyim. Yalnız bu harcanan paralar boşa gider mi? şöyleki, bir çok yerde td5 lere yapılan rektefiye işleminin çok başarılı olmadığını, ayarlarıının pek tutturulamadığını okudum. Bunda gerçeklik payı var mıdır? Hani araç sorunludur, bozulan parçaları vardır, sensörlerinde problem vardır. Ama parasını öder, orasını burasını düzeltir, eski parçaları yenileri ile değiştirirsin ve sonuçta zamanla elindeki aracı yenilemiş olursun. Bunda sorun yok, sonuçta bütçem ve zamanım ile ilgili. Ama birde parasını ödeyip karşılığını alamıyorsan, aynı sorunlar tekrar baş gösteriyorsa, hoş olmaz tabii.
- Bu gibi durumlarla karşılaşır mıyım? rektefiyeyi göze aldığım için sonrasında en az bir 150.000 km sorun olsun istemem.
- Birde parça sorunu var mı td5’lerde? Sözgelimi konsol düğmeleri, kapı içi kaplamaları gibi aksesuarları Türkiye’de bulabilmem mümkün mü?
Teşekkürler
Haydar
 

Etiketler
Ynt: Discovery 2 Td5 Almak..

2004 167000KM DE hatasız boyasız bir aracım var.ilgilenirseniz haberleşelim.2.araç olarak kullanıyorum.
 

Ynt: Discovery 2 Td5 Almak..

İyi akşamlar arkadaşlar bende aynı derdi çekiyorum bekle bekle nereye kadar ama karar verdim ağustos dönüm noktası bende bir land disco td5 almak istiyorum ama araç hakkında hiç bilgim yok landı olan abilerimize soruyorum mesela tiriger kayışı zincir olsun bide turbosunda arızası olmasın 2000 model arabayı 10 yıl kullanırsın diyor cabrios nikli arkadaşım sizin aracınız dan bahsedermisiniz km nekadar yakar vergisi nekadar turbosu motoru ne alemde fiyatı resimini koyarsanız daha iyi olur ön panjur ve farlar yeni kasamı eski kasamı şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
 

Ynt: Discovery 2 Td5 Almak..

Td5 sahibi olmayanların bu araç hakkındaki yorumlarını, kulaktan duyma anlattıklarını ve şehir efsanelerini çok ciddiye almayın. Evet Td5 uzun ömürlü efsane bir motor değildir genelde 200-300 bin km arası rektefiye ister ama bilen birisi doğru yaparsa da sorun çıkartmaz.
 

Ynt: Discovery 2 Td5 Almak..

Td5 lerle ilgili söylenti çok fakat cogunun aslı yok bence 6 yıldır td5 kullanıyorum ciddi sorunlarla karşılaşmadım bence parçası sıfır ve çıkma olarak ençok bulunan ve ucuz olan arazi aracı td5 dir.Motor yenileme işi bilen ustalar tarafından yapılırsa hiç sorun olmaz...bahsettiginiz parçaların cogu piyasada bulunabilen parçalar.Araç alırken yide araçtan alayanların onayını almak gerekir.Saygılar.
 





Ynt: Discovery 2 Td5 Almak..

oguz28' Alıntı:
td5 arazide sorun çıkarıyormu?

Çok genel bir soru, evet ya da hayır olarak cevaplamak mümkün değil.
Arazide her araç sorun çıkarır, bu aracın bakımlı olup olmaması ile alakalı. Yaş ile alakalı, isterse en iyi bakımlı araç olsun, yaş ilerledikçe metal yorulması olacaktır, bir gün birşeyler kırılacaktır.
 


Ynt: Discovery 2 Td5 Almak..

Evet nejat beyin dedigi gibi td5 yorgunluguna ve bakımına baglı bir durum arazideki performansı ayrıca zorlama deerecesi ve pilotaj deneyimi lastik durmu vb etkenler önemli standatr hali ile sizi pek fazla zorlamaz enjektörleri okadar bahsedildigi gibi sıkıntı cıkartan enjektörler degil hava ve mazot filrresine ve yag degisimine dikat edilmeli ayrıca mazot pompaları sokulup temizlenmeli cok kirli olabiliyor td5 ler ve discoveryler yabana atılacak motorlar araclar degil saygılar.
 



Ynt: Discovery 2 Td5 Almak..

- Rektefiye ücreti ortalama ne kadar tutabilir, bilen var mı?
- Birde yabancı parça sitelerinde interior trim başlığı altında bulunan parçalar Türkiye'de bulunabiliyor mu? kapı içi kumaş kaplamaları, tavan kaplamaları, vites kutusu plastikleri, torpido aksamları, düğmeler gibi küçük ama çalışmadıklarında veya yokluklarında göze batan küçük ayrıntılar.
Teşekkürler
 

Ynt: Discovery 2 Td5 Almak..

Merhaba, td5 hakkında söylenenler anlatılanlar genelde sahibi olmayanlar tarafından yapılan çoğu uydurmaca yorumlar. Benim araç 2000 model 310,000 km'de 100,000 civarı servisin beceriksizliğinden motor yapıldı, yapan servis onu da yanlış yaptı başka bir yerde çeşitli müdahale ve ayarlamalarla düzeldi. Kendi hatamdan dolayı da 150,000 civarı şanzıman yapıldı. Arazide bulunmak herkeze göre değişir, ben şahsen yarıya kadar çamura bulanmayı pek sevmiyorum ama snorkelsiz tekerlek üstünde su geçişinde çok bulundum (dif havalandırmaları yukarıda bu arada). Araç standard haliyle çoğu yerden sizi çıkarma yeteneğine sahip, bunu da o çok abartılan elektronikler sayesinde yapıyor. Kötü td5 ya da herhangi bir arazi aracı yoktur sadece kötü sahibi ve servisi vardır. Benim kadar araca işkence yapan bir insana dayanabiliyorsa bu araç bence iyidir. Zaten baktığınız araçlar 10/12 yaşında, mükemmel bir şey beklemek bence biraz hayalperestlik olur. Yedek parçası bol, tamiri kolay araçlar, biraz ilgi gösterin, düze yakın duvara tırmanır. Sahibinden fabrika çıkışı orjinal hiçbir şey değişmemiş gibi yazılan araçlardan uzak durun, o değişmemiş fakat değişmesi gereken parçaları siz değiştirmek durumunda olursunuz.
 

Ynt: Discovery 2 Td5 Almak..

Merhaba,
Bu tür küçük aksamı e-bay'den alabilirsiniz. Muhtemelen burada bulduğunuz fiyattan daha makul olacaktır.

mohawk' Alıntı:
- Rektefiye ücreti ortalama ne kadar tutabilir, bilen var mı?
- Birde yabancı parça sitelerinde interior trim başlığı altında bulunan parçalar Türkiye'de bulunabiliyor mu? kapı içi kumaş kaplamaları, tavan kaplamaları, vites kutusu plastikleri, torpido aksamları, düğmeler gibi küçük ama çalışmadıklarında veya yokluklarında göze batan küçük ayrıntılar.
Teşekkürler
 

Ynt: Discovery 2 Td5 Almak..

Bugün 3 adet Disco ziyareti yaptım. İlk defa kullandım. Kullanımı tahmin ettiğimden çok daha rahatmış. Yormuyor yani, uzun yolda rahat edebiliriz. Yalnız basıyorum basıyorum gitmiyor. Alfa Romeo, Honda gibi arabalardan sonra biraz bu duruma bocaladım ;)
Bugün baktıklarım piyasaya göre pahalı olan araçlardı. Güzellerdi ama. Birde dikkat ettim, HSE'lerin içleri daha güzel oluyor. Diğer modellerin yarı deri, yarı süet gibi alcantara kumaş yıpranmış görünüyor. Biraz daha bakınıp beğendiklerimi detaylı ekspertize sokacağım. Varsa 2003-2004 TD5 tavsiyeleriniz link atabilirsiniz.
Saygılar,
 

Ynt: Discovery 2 Td5 Almak..

Yıllardır td5 kullanıyorum.

Sürekli ilgi ve bakım isteyen bir araçtır. Normal binek arabalar gibi binip yılda bir kez kontrol edersen kesin yolda bırakır.

Parçası aksesuarı boldur, bugüne kadar hiç parça sorunu yaşamadım.
 



Ynt: Discovery 2 Td5 Almak..

Bugünden itibaren artık bende bir Discovery II sahibiyim. Almak malmak derken oldu işte. Eh.. Artık şemsiye ve balıklı günler başlıyor:smiley: 2003 TD5 HSE aldım. Temiz, derli toplu herşeyi çalışan bir makine şu anda. Sonra ne olur bilmiyorum. Ağır off road yapmayı düşünmediğimden fazla bir modifikasyona ihtiyacım yok. AT lastik alacağım üzerinde 18 inch jant var. Aracı yükseltmeden en büyük boy lastik ne takabilirim?
Saygılar
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,462
Mesajlar
1,518,229
Kayıtlı Üye Sayımız
172,117
Kaydolan Son Üyemiz
fmt35

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst