Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 609
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,033
Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Bu iskandinav gezileri,avrupa gezileri çok hoşuma gidiyor ama her zaman söylerim yurt dışına ilk çıktığımda karavanla bu bölgelere gitmek isterim.İlerde gidebilirsem sizin sayfalarınızı çıktı olarak yanımızda taşıyacağız sanırım.
 

Etiketler
Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Çarşıda gezerken kendinizi hiç yabancı hisssetmiyorsunuz herkes bizden biri gibi.

SKP 100


SKP 103


SKP 104


SKP 105
 

Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Bülent bey gezip gördüklerimizi böyle paylaşmak bize büyük keyif veriyor.
 






Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Ohri merkezde bu sefer rumelinin en çok bilinen sufi tarikatlarından biri olan Halvetiliğin önemli bir dergahını Pir Muhammet Mehmet Hayati tekkesini geziyoruz.Çok güzel bir dergah.Ecdad buralara yanlızca yol köprü su yolları hanlar yapmamış böyle manevi yatırımlarda gerçekleştirmiş.

SKP 125


SKP 107


SKP 108


SKP 109
 


Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Dergah içinde gördüğümüz fotoğraflarda Merhum Turgut Özalın da burayı Cumhurbaşkanı iken ziyaret ettiğini anlıyoruz.

SKP 117


SKP 118


SKP 119


SKP 122
 






Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Kale içindeki evler Safranboluya benziyor.Ancak ohri gölü manzaraları muhteşem.

SKP 158


SKP 168


SKP 169


SKP 170
 


Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Şahsen ben bu kadar çok tarih mirasımızın olduğu ,kültürümüzün ,inancımızın yaşatıldığı bu coğrafyaya daha fazla el atabilsek diye düşündüm gezerken ..Sonuçta bir çoğumuzun köklerinde bir şekilde bağlar var .Mesela benim dedem Yugoslav göçmeniymiş.İkinci dünya savaşında arsalarını mallarını bırakıp gelmişler .Ben bebekken ölmüş .Saraybosnalılar ..Eskiden büyük ninemizin evine oradan akrabalarımız gelip giderlerdi .Şimdi dayımlar amca çocukları ile tanıştılar .Çocuklar İstanbul'da okuyor .Ben de gidip görmeyi çok istiyorum .
 



Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Bu coğrafya ,genel olarak Avrupa'ya ve bize göre daha az gelişmiş.Navigatörümüz bile ancak ana yollarda iş gördü .Özellikle Üsküp ,gri ve kahve tonda yapılaşması ,kadınların giysileri ,mağazalarda satılanlar ile 94 yılında gördüğüm Doğu Almanya'yı hatırlattı.Çeşit yok ,canlılık yok hatta biraz kasvetli ...Ve renkler hani şöyle cıvıl cıvıl değil .Ramstore denen alışveriş merkezi ise en ünlüsüymüş ,ama değil istanbuldakiler burada Adacenter yada Serdivan alışveriş merkezimiz ondan daha güzel
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,461
Mesajlar
1,518,221
Kayıtlı Üye Sayımız
172,115
Kaydolan Son Üyemiz
SoundofSilence

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst