Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 609
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 110,864
Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Kale içindeki tarihi kiliseyi geziyoruz.Çok eski tarihi bir mekan ve özellikle bahçesini çok beğeniyoruz.

SKP 163


SKP 166


SKP 175


SKP 178
 

Etiketler
Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Kiliseyi gezdikten sonra aşağı ohri sahiline doğru taş evlerin ve dar sokakların arasından gezinerek yürüyoruz.

SKP 180


SKP 184


SKP 185


SKP 186
 







Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Sahile varıyoruz.Artık yirmi üç günlük bu tatilimizin son günlerinde güzel bir balık yiyelim ve kapanışı yapalım dedik.Güzel bir mekan arıyoruz..

SKP 219


SKP 222


SKP 225


SKP 233
 

Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Gözümüze kestirdiğimiz bir mekana dalıyoruz.Ohri manzaralı güzel bir masaya oturuyoruz.Garson siparişleri almaya geliyor ancak ingilizce anlamıyor türkçe desen onuda anlamıyor.Biraz yüksek sesle etrafa duyurarak Hiç türkçe bilen yokmu diye sesleniyoruz.Aşagıdaki fotoda arkada görülen Arnavut kökenli Sinan bey buyrun nasıl yardım edeyim diyor.....

SKP 242


SKP 240
 

Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Sinan bey Ohrili müslüman bir Arnavut.Takı dükkanı var.Kızı İstanbulda evli.Öğle yemeği için lokantaya gelmiş biz seslenince yanınıza geldi.Balık olarak siparişimizi onun tavsiyesiyle kendisine bırakıyoruz.Önden soguk mezeler ve yine onun tavsiyesiyle taze makedonya domatesi yiyoruz.....

SKP 230


SKP 231


SKP 236


SKP 238
 

Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Eşimin düzenlemesi ile çektiğim fotoğrafları özellikle de son ohri ye ait olanları pek beğendim .Kendim eklediğimde dışarıdan bir gözmüş gibi göremiyorum ama şimdi kendimin çektiğini unutup başkasınınmış gözüyle bir bakış yakaladım Boynumda yular gibi taşıdığıma değmiş.Vakti ile beraber gezdiğimiz bir arkadaş bu benzetmeyi yapmıştı İnsan birşeyi sevince cefasını sanırım hissetmiyor .
 



Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Ohrid' de ayrıca sarı peynir kızarması ve Sinan beyin tavsiyesi ile domates ile karışık patlıcanlı değişik bir meze tatma şansımız oldu .Yemekler aynı bizdeki gibiydi Ve ben''Ohhh ,kendimi evimde gibi hissettim .'' dedim .Genelde yurt dışında çoğu yemek damak zevkime hitap etmiyor çünkü ..Sonra Sinan bey ''Tabi hissedeceksiniz 500 yıl buralardaydınız deyince garip bir mutluluk çöktü içime .Zira zorbalıkla ,sırf şiddetle bir yerlere hakim olup sonrada ardından insanların böyle düşünmesi çok zor gibi ..Demek ki atalar kendilerini sevdirmiş kabul ettirmiş dedim .Tabi bu kişisel görüşüm .

Bu arada ,kendi bilgisayarım tamirde olduğundan ,bazı fotoları ve videoları paylaşma noktasında duraklamış bulunuyorum.Neredeyse tatilinde araya girmesi ile bir ay olacak .Hard diskte genelde eşimde oluyor .
 

Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Forumun sessiz takipcilerinden biri olarak gezinizi muhtesem buldum imrendim mustafa bey, gerek gorseller gerekse gezilen yerler hakkindaki bilgilendirmeler hepsi bi harikaydi tesekkurler,henuz karavan sahibi degilim ama gunun birinde bir cekme karavan sahibi olmak en buyuk arzum (en azindan bunun icin esini razi edenler gurubundayim :smiley:), umalimki arzular gercek olsun ve bizde sizin gibi gezilere cikabilelim. Paylasimlariniz icin tekrar tesekkurler...Saygilar...

Gokhan KEZER
Askabat
 

Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Gökhan bey inşallah ileride bir çekme karavan sahibi olursunuz.Karavanınızı alın düşün yollara ve özellikle balkanlarda dedelerimizin izini takip edin çok memnun kalırsınız. Selamlar
 

Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Eveeeet Sinan beyin sipariş ettiği Ohri gölünde çıkan iri alabalıklarımız geldi hep beraber buyrun efendim....

SKP 234
 

Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Birazda tatlı su balıklarını pişirme tecrübemi aktarayım.Genelde Tatlı su ile deniz balıkları tad olarak kıyaslandığında tatlı su balıklarının biraz koktuğundan bahsedilir.Bu ise tatlı su balıklarını iyi pişirememekten kaynaklanır.Bazende balığın çıktığı mevsim su sıcaklığı balığın havyarda olup olmamasına göre değişir.Ender olarak tatlı su balığını iyi pişirsenizde kokar.
Bu işin en can alıcı noktası balığı pişirdiğiniz tava ve yağın kızgınlığıdır.Bizim balık pişirme tavamızı dışarıdan görseniz çok pis kapkara bunda balık pişip yenirmi dersiniz.Tavada ne kadar balık pişilirse tavanın kalitesi o kadar artar.Bir özellikte biz tavada balığı pişirdikten sonra deterjan ile yıkamayız tava içindeki kızgın yağ biraz soğuyunca çimenin üstüne ters çevirip bırakırız .
Deniz balığı yağda çok pişirip kurutmaya gelmez ama tatlı su balığını içindeki kılçıklar eriyesiye kadar kızartmak gerekir.Velhasıl tatlı su balığını üsülüne uygun kızgın yağda yüksek ateşte yağı emmeden iyice kızartın bakalım kokacakmı.
Bu kadar bilgiden sonra gelellim ohride yediğimiz yağda kızartılmış alabalığa.Hem önden gelen mezeler hemde balık on numara baş bir şey demiyorum...
Hesapmı Türkiye dekinin yarı fiatı daha ne olsun odri gölü manzarasıda bedava.....
 



Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Balığı az seven ben bile canım çekti,bu akşam pazara doğru gidip bir balıkmı yesem evet ya gideyim de yiyeyim bari.

Muhteşem yerler siz Üsküp kasvetli dedikçe evlerin görüntüsü ile tezatlık oluşturuyor,belki turizm bölgesinden midir nedir bilmem ama benim çok hoşuma gitti bu görüntüler,evler sokaklar,bir de ya burda Türkçe bilen varmı diye seslenmek nasıl bir hoşluktur düşünemiyorum.Ayrıca üstteki bir fotoğrafta boş masada, biri masaya yatırılmış diğeri normal iki sandalye var acaba masa boş demekmidir,ilginç geldi.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,957
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst