2026, Güçlü The Campervan, Geziler Ve Yaşam Güncesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,250
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 74,015

Etiketler
Bizler kampçıyız, Yarin yanağından gayri her şeyimizi paylaşırız arkiler... Biz böylesinin doğru olduğuna inanıyoruz. Ve doğal olarak yaşantımız da böyledir... Bizde paylaşmak bir esastır...

Arkiler,
Bizler kampçıyız, Yaptığımız her kamp bizim için kocaman bir devrimdir. Kamplarımızı özgürce yapmaya devam ettiğimiz sürece bizde devrimcilik bakidir. Kamplarımızda ateş yakar ve içki içeriz ama aramızda içmeyen arkadaşlarımız da çok oldu. İlle içilecek diye bir kanunumuz yoktur.

Kamplarımda artık çoğunlukla yalnız oluyorum veya yanımda bir iki tane dostumla yapıyorum kamplarımı. Ama bu hiç farketmez benim kamplarım benim Dünyamda bozuk olan düzene verdiğim bir cevap, Düzenin bozuk olduğunu bir kabullenişten ibaret aslında. Malesef kökten bozuk olan düzeene karşı bir şey yapamam. Yapabildiğim düzenin bozuk olduğunu kabullenmekten ibaret ama o aşama bile epiy insanca günümüz Dünya'sında...

Yani bendeniz yalnız başına kamplarını yapıp kampta kitap okuyarak mutlu olan bir devrimciyim. Bu düzenin bozuk olduğuna inanıyorum. Yaptığım kamplar benim bu bozuk düzen içinde başarabildiklerim. Karavanlarım, Arabam bana ait olan şeyler benim büyük başarılarım aslına bakarsanız. Bunlarla mutlu olmaya devam ediyorum arkiler.

Benim yüz bin liralık karavanım benim için böyle bir bireysel başarı hikayesidir. Kendi imkansızlığımda yarattığım bir imkandı o araç. Çok da severdim onu. İnşallah bir yerlerde yaşatılıyordur.
Şimdilerde para meselesinin önemini çok iyi anlıyorum. Evet arkiler hayatta her şey emek değil, Para da çok önemli. Ben bunu ilk elden yaşadım ve gördüm. Zaman zaten sahip olduğunuz şeyleri sürekli eskitip değersizleştiriyor. Sürekli bir şeye yetişme çabası içerisinde kalmanız işten bile değil. Paranın önemli olmadığını ve insanları değerlendirmede kriter olamayacağını artık iddia edemiyorum. Çünkü para çok önemli. Her şeyin temelinde bu Dünya'da para varmış. Keşke bunu daha önceleri anlasaymışım...

Para meselesinin önemini gerektiği gibi kavrayabilmiş olsam da bu konuda yaptıklarım tasarruf sistemimi biraz iyileştirmekten başka bir şey değil. Para kazanacam diye şerefimi satmış falan değilim. Allah korusun böyle şeylerden insanları... Ben küçük maaşlı bir devlet memuruyum başka bir gelirim yok. Devletin işine gelmeyecek işlerle de uğraşamam bir yönden. Benim devrimciliğim kendime kadar bir devrimciliktir zaten insana bu da yeter.

Arkadaşlar,

Yüz bin lirası olan birinin bile sahip olamayacağı kendime özel bir karavanım olsun istemiştim ama bunun ne bir anlamı var, Ne karavanın sahibine bir yararı var tamamen anlamsız yararsız bir böbürlenmedir bu yüz bin liralık karavanım olsun davası. Bunun hiçbir anlamı yok. Kendiniz yaparsanız karavanınızı ucuza getirme şansınız var. Ama çook zorlanırsanız çok emek harcayabilirsiniz bu da bir yönden zararınız olur. Yüzlerce karavan üretmiş ustaların ustalığına güvenmek elbette daha iyi olabilir. Veya daha iyisi Avrupa Karavanlara. Bunlar tamamen parayla lakalı bir mesele. Param varsa en güzelini, en iyisini yaptırmak isterim. İmkanlar kısıtlıysa da en iyisini yapmaya çalışırım bu sefer...

Bu yüz bin liralık karavan meselesi de nereden geliyor?

Zamanında toydum, gençtim forumlara girdim orada insanlara kendimi tanıtmadan sorular sordum insanlardan bazıları bana karşı bir tutum geliştirdi Dediler ki yüz liralık çadırı olan la yüz bin liralık karavanı olan aynı yerde olursa böyle olur diye yüz liralık çadırım yüzünden beni aşağılamışlardı. İşte ben de yüz bin liralık karavanımı bundan dolayı yapmaya karar vermiştim arkiler. Yani bu kendi çevremdeki insanlara karşı bir böbürlenme değildi. Zenginin düzeni zaten bozuk olan düzen bana kalırsa... Biz fakirler elimizden geldiğince durumu idare ediyoruz. Yüz liralık çadırımla da çok şeyler yaptım. Üstelik hayatımın en mutlu günlerini ve en mutlu kamplarımı bu yüz liralık çadırla yapmıştım ve benim yüz liralık çadırım yüzbinlerce liralık karavanlara bile on basardı. Bunları kimseye anlatabildim mi? Hayır.

Yani bunlardan anlayabilirsiniz ki biz fakirlerin tarafındaydık, Her zaman öyle olmak zorunda olduk çünkü şartlar bize bunu getirdi. Hala da fakirliğimizi yaşamaya devam ediyoruz.
Birkaç yüz km içerisinde yapılan haftasonu kampçılığını zengin elitler sevmez ve buna burun kıvırırlar. Mangalcı piknikçi derler. Hatta daha çirkin şeyler derler arkilerim.
Ama bu bizi hiç yıldırmadı... Hala özgürce kamplarımızdayız çok şükür...

Merhaba arkiler,

Yücel Hoca'nız haklıdan ve ezilenden, Küçük görülen ve düşürülenden, Aşağılanan ve yok sayılanlardan yana taraf oldu. Ve bunlardan taraf olmaya da devam ediyor. Biz fakir aciz karavancılarız. Gücümüz yettiği kadar karavancılık yapıyoruz arkiler.

Elimden geldiği kadar kamplarımı yapıyorum. Benim devrimim bu, Bu kadar... Herkes elinden geldiği kadar kendi küçük devrimlerini bulup yaşamalı. Benim devrimim kamplarım. Ben hayatta bununla mutlu oluyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,203
Kayıtlı Üye Sayımız
167,072
Kaydolan Son Üyemiz
Otofahri

Çevrimiçi üyeler