2009 Yazı Böyle Geçti

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egeli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,516
Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti


Merhaba UFUKK kardeşim,

Bizler 6x10 lu yaşlardayız.. O soğuk sulara girmek yürek ister.. Arzu ederseniz; siz buyurun... Bizim için çok geç...
Esenlikler...

Ülker&Yavuz
 

Etiketler
Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

egeli' Alıntı:
Merhaba UFUKK kardeşim,

Bizler 6x10 lu yaşlardayız.. O soğuk sulara girmek yürek ister.. Arzu ederseniz; siz buyurun... Bizim için çok geç...
Esenlikler...

Ülker&Yavuz
büyük memnuniyetle kabul ederim girerim ama 3 mm dalış kıyafetimi yaz kış yanımdan ayırmam, tavsiye ederim 5 mm dalış elbisesi bulundurmanızı suyun soğukluğunu asla hissetmessiniz,eh bende 44 yaşındayım suda fazla kalmak için elbiseyle girerim saygılar efendim hayırlı geceler.
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

sn egelı.
sızlerı eskı "bornovalı" olarak hatırlıyorum. gezı anılarınızı epey dır takıp edıyorum. bız bolge olarak daha cok akdenız bolgesı yorelerınde gezgınlıgımızı ve tatılımızı surdurdugumuzden olsa geerek yazınızı okurken aynı bolgelerde bulunmus olmak sebebı ıle anlatımlarınızı ılgı ıle takıp edıyoruz . bazen de esımle kendımıze gore yorumlar yapıp " bır de orada şoyle şsoyle seyler vardı , ne guzeldı " gıbı yorumlarda bulunuyoruz . bızım bırde eskı medenıyetler ılgımızden mıdır nedır bılmem , ben bazen o bolgelerde en hucra koselerıne bıle bakar , sankı eskıden oralarda yasamıs bırılerı ıle karsılasabılırmıyım dıye kose bucak bakarım.ne yaparsınız sormak ıstedıgım oyle cok şeylerım var kı ;D
sımdı daha cok heyecan verıcı olmaya basladı . o karavanınızın taslandıgı anlatımınızdan sonra daha bır dıkkatlı okumaya basladık . cunkı bız uygun bır aracımız olmadıgı ıcın alanyadan daha ılerı gıdememıstık . bundan sonrakı yazılarınızı bır rehperlık bılgılenmesı ıle ızlemeye devam edecegız.
anlatımınız ve resımlerınız ıcın tesekkur ederız emegınıze saglık.
saglık ve mutluluklar dılerız . mehmet.
 


Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

sayın egeli harika bir gezi düzenlemişsiniz. resimler harika bende burayı gezmek için önümüzdeki yazın hayalini kuruyordum.bana rahber oldunuz.inş allah ebned orayı görmek istiyorum vede sizin yaşadığınız tecrübelerden faydalan mak isterim daah ilerdeki günlerde özelliklede.nerde konaklıyacaığımız vede kaarvnla kalbileceğimiz yerlerınde bilgisini almak isrterim.müsayit zamanınızda saygılar diliyorum.erdekten selamlar

Spkavp2011
 



Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

İsviçre'de Schaffhausen ve Konstanz gölü kıyısına (Kreuzlingen) uğramayı ihmal etmeyin.
Selamlar
Levent
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Levent bey merhaba,
Siteye bugün üye olduğunuz anlaşılıyor, hoşgeldiniz. Ben sizin yerinize olsam sitedeki ortamı ve ruhu anlamak adına şöyle konulara bir göz gezdirir, sonra ilk mesajımı yazardım. Yavuz bey, 2009 yılında yaptığı yurtiçi gezi anılarını yayınlıyor, sizin öneriniz bu konunun ilgi alanı dışına çıktı. İsterseniz ayrı bir başlık açıp ( yurttdışı geziler bölümünde) dostlarımıza İsviçre'de karavancılık ya da gezi konusunda bilgi verebilirsiniz, bizim için ilginç ve yeni bir konu olur.
Saygııyla,
Oğuz
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

Oğuz bey
Uyarınız için teşekkür ederim.Şimdilik siteye uyum sağlamaya çalışıyorum.Uyarınızı dikkate alacağım
Selamlar
Levent
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti


Yolunuz bu taraflara yolunuz düşerse eğer; Tenzile'de köpüklü buz gibi bir ayran eşliğinde otlu-peynirli gözleme yemeyi ihmal etmeyin, sakın.. Tiryakisi olacaksınız.. Biz her geçişimizde, karnımız tok bile olsa mutlaka birer tane yeriz..

[attachment=1]

Anamur deyince ilk akla gelen muz olur, hep.. Kente girişteki 'Muzlu Kadın' heykeli de bunu simgeliyor.

[attachment=2]

Antalya'ya 250 km., Mersin'e 230 km. uzaklıkta olan Anamur, il olma isteği ve çabasında.. Şehir merkezi Mersin yolunun üst kısmında. Sahildekibölüme İskele deniyor ve çoğunlukla konutlar yazlık olarak kullanılıyor. Kilometrelerce uzanan kumsal ve denizin tümü halka açık.. Deniz harika.. Ne var ki; ağustosun 10 undan sonra, tüm Akdeniz'de olduğu gibi denizanalarının istilasına uğradı. Bunlar Karadeniz ve Marmara'da görmeğe alıştığımız türden değil.. Oldukça iri, mavi renkli ve zehirliler.. Öyle ki; değdikleri yerde uzun süreli ve etkili yanma hissi yaratıyorlar. Belediye, asker ve gönüllü halkın yoğun uğraşları sonucu mu, yoksa zamanı mı geldi, belli değil, ay sonuna doğru yokoldular. Söylendiğine göre caretta-carettaların sayısının azalması sonucu çıkmışlar ortaya..

Bu arada bize ilginç gelen bir şey; bir gece sahilde otururken, denizde bir karaltı belirdi. Bu yumurtlamak üzere kumsala çıkan yaklaşık 1,5 metre boyunda ve 200 kg. ağırlığında bir caretta-caretta idi ve şezlongumuzun altına girmeğe kalktı.. Çevredeki bir kaç kişinin yardımıyla onu kumlara yönlendirmeğe çalıştık.. Kaldırırken bayağı zorlandık.. Çünkü, var gücüyle karşı koyuyordu. Bir başka gece de yumurtadan çıkan, kibrit kutusu büyüklüğündeki yavruların denize ulaşma çabalarına tanık olduk.. Yalnız flaş ışığı ile ürkütmemek ve yanlış yönlendirmemek için fotoğraflamadık. Carettalar yumurtadan çıktıkları sahillere gelirlermiş, mutlaka, yumurtlamak için.. 400-450 yıl yaşadıklarını belirtiyor, bilim adamları.. Bu yavruları tekrar görür müyüz, acaba?

Bozyazı sahilinde birini yakalamıştık, gerçi...

[attachment=3]

Tenzile


Muzlu kadn


Caretta
 





Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Anamur'da ilk kez gördüğümüz, kızgın kumlarda açan 'kum zambağı'

[attachment=4]

1


Anamurda


Anamur


Kum zamba
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti


Anamur adını 'rüzgarlı burun' anlamına gelen Anamurium veya Anamurion'dan almış. Anamurium büyük bir ören yeri.. Kimler tarafından, ne zaman kurulmuş kesin bir bilgi yok..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Anamurium


Anamium


Anamurium1
 

Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti


[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Açık havalarda Anamur'dan Kıbrıs Adası'nı görebiliyorsunuz.. Geceleri ışıkları bile görünüyor...

[attachment=4]

Anamurium2


Anamuriumda


Anamuriumdan


Kbrs
 




Ynt: 2009 Yazı Böyle Geçti


Önceki yıllarda çilek festivali yapılırdı, Anamur'da.. Çilek üretimi ağırlıktaydı. Çok sayıdaki çilek seralarından ellerimizle toplayıp yerdik, çilekleri.. Nedense şimdi bu seraların yerini asma ve narenciye bahçeleri almış.. Bunun için herhalde, bu yıl 6-9 ağustos tarihleri arasında ilk kez 'Muz Festivali' yapıldı. Dolayısıyle muz üreticilerine yönelik tarım ilaçları ve tarım makinelerinin tanıtımı ağırlıklı bir etkinlikti, genelde.. Arada judo ve folklor gösterileri, Dragon Çayı'nda yapılan kano yarışları, film gösterimleri, Musa Eroğlu, Muazzez Ersoy gibi sanatçıların konserleri renk kattı, festivale.. İlk olması nedeniyle ufak-tefek aksaklıklar olduysa da; önemli şeyler değildi.
Anamur'da cumartesi, salı, perşembe günleri pazar kuruluyor.. Taze meyve, sebze bulabilirsiniz.. Fakat pazarcılar çifte tarife uyguluyorlar. Yerli halka ayrı, 'Kısa pantolonlular' diye adlandırdıkları yazlıkçılara ayrı fiyat söylüyorlar..
Ve gene önceki yıllarda eğlencelerde yöreye özgü 'ham çökelek' çalınıp, oynanıyorken; bu yaz gördük ki her yer 'kolbastı' ile inliyor..
Anamur yazın çoook sıcak olduğunda halk Abanoz, Domuz Beleni gibi yaylalara çıkıyor. Aşağısı yanarken, burada gece soba yakılıyor. Tertemiz bir hava.. Fakat bir çok konuda mahrumiyet var.. Su yok. Ağaç yok. Cep telefonları çekmiyor. 'Ben her şeyden uzak kafa dinlemek istiyorum' derseniz; bulunmaz nitelikte.. Yaylaya çıkarken alabalık çiftliklerinden taze balık alabilirsiniz..
8 km. uzaklıktaki Mamure Kalesi ikinci tarihi noktası, Anamur'un. Kale içindeki cami ilginç..Kale deniz kenarına inşa edilmiş..

[attachment=1]

[attachment=3]

Üç-beş günlüğüne geldiğimiz Anamur'da tam 47 gün kaldık. Burada yazlık sahibi olan arkadaşlarımızla ve yeni edindiğimiz dostlarımızla çok güzel vakit geçirdik.. Bazen onlar bizi balkonlarında çaya davet etti.. Bazen biz onları karavanımızın yanında ağırladık.. Unutulmaz anlardı.. Vedalaşırken; tekrar görüşme, birarada olma dileklerimizi söyleyip durduk.. Bu kadar uzun süre kaldığımız için de Anamur anılarımız böyle uzun oldu..
Bozyazı'ya doğru çıktığımız yolun 10. km.sinde solda Softa Kalesi' var. Çok yüksek bir tepeye inşa edilmiş. Çıkmak, özel çaba gerektiriyor.
Softa Kalesi'nin yer altından 2 km. uzağındaki Mamure Kalesi ile birleştiği söylentisi varsa da; kesinleşmiş değil..

[attachment=2]

Mamure


Softa kalesi


Mamure Kalesi
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,439
Mesajlar
1,517,970
Kayıtlı Üye Sayımız
172,093
Kaydolan Son Üyemiz
ata bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst