Bizde 2012 Hilux yapalım dedik

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cetay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,997

Etiketler

Ynt: Bizde 2012 Hilux yapalım dedik

yalcg' Alıntı:
Tamer bey merhaba, şık aracınızı sağlıkla huzurla keyifle kullanırsınız umarım. 3.0 4x4Elegant A/T modele niyetlendim. Mümkünse araçla ilgili genel değerlendirme yapabilirmisiniz ? Yakıt vergi konfor arazi tecrübeleriniz.
Teşekkür ederim Yalçın bey,
Toyota Hilux kendi segmenti içindeki araçların en iyilerinden biridir bunu zaten tartışmaya gerek yok.Yakıt konusu biraz farklı bir konu çünkü yaptığınız her modifikasyon aracın yakıt durumunu değiştiriyor lastik,yük,bagaj v.b. su an benim araç 11 litre tüketiyor.Konfor olarak segmentindeki diğer araçlardan daha iyi olduğunu söyleyebilirim tecrübeyle sabittir tabi bu uygun ve kaliteli modifikasyonla birlikte.Arazi kabiliyeti L200 e göre düşük segmentdeki diğer araçlarla hemen hemen aynıdır, fakat ben kilit kullandığım için şuan benim aracın kabiliyeti oldukça üst seviyede.Tabiki 3.0 hilux için bunlar geçerlimidir bilmiyorum hiç kullanma şansım olmadı.
 

Ynt: Bizde 2012 Hilux yapalım dedik

d.berkay' Alıntı:
Maşallah.. Kazasız belasız kullanın..


Tam benim istediğim gibi bir araç olmuş.. Kısmetse bir 10 seneye kadar bende böyle bir araç hazırlayabilirim :smiley:
Teşekkür ederim .Umarım istediğin şeylere sahip olursun :smiley:
 




Ynt: Bizde 2012 Hilux yapalım dedik

Aracınız hangı model. 4x2 adventura mı yoksa 4x4 adventura mı acabaa. Bende bu gun 4x2 adv aldım. Ne yapa bilirim bakacağım
 

Ynt: Bizde 2012 Hilux yapalım dedik

sayın cetay rumuzlu arkadaşım Tamer bey, bende bir hafta önce 2010 model hilüx 3.0 elegant aldım . Ön ve arkaya ARB diff takmak istiyorum. Ancak sürekli arıza verdigini söyleniyor. Önerileriniz ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
 

Ynt: Bizde 2012 Hilux yapalım dedik

Şimdiye kadar kilitlerden herhangibir sıkıntı yaşamadım ancak ön kilit kullanmak tecrübe isteyen birşey eğer hatalı kullanılırsa aks lalesini dağıtabiliyor
 


Ynt: Bizde 2012 Hilux yapalım dedik

hayırlı olsun . allah kaza bela vermesin inşallah. tekerleriniz hep düz bassın.
bende geçen hafta bunun siyah ını aldım ve lastik değişimleri ile başladık bakalım, hayırlısı allah tan.
 



Ynt: Bizde 2012 Hilux yapalım dedik
Teşekkür ederim.2012 hilux larda tek akü var 155A 2. akü yeri boş duruyor bende orayı yaşam aküsü yeri olarak kullandım ve deep cycle jel akü koydum.Araçtaki buzdolabı,webasto,telsiz vb aletleri o aküye bağladım böylelikle motor çalışmazken aracın marş aküsü kesinlikle kullanılmıyor ve sadece marş için devreye giriyor araç çalıştıktan sonra her 2 aküde şarj oluyor.Aracın içine konulan şartel sayesinde istenirse her 2 aküde motor çalışmazken yada çalışırken kullanılabiliyor bunun en büyük kolaylığı aracın marş aküsü herhangi bir şekilde boşalırsa yaşam aküsü ile marş basılabiliyor yada vinç daha yüksek ampere ihtiyaç duyarsa burada diğer akü devreye sokulabiliyor.

Eski bir konu ama benim durumuma tam uyuyor. Belki biraz daha bilgi alabilirim diye ümitliyim.
2.ci el Hilux 3.0 aldım, araçtaki orjinal akü değişmiş, 2 adet 72 Ah Yiğit Akü takmışlar. Şimdilik durumları gayet iyi ancak değiştirdiğim zaman orjinali uygulamak isterim. Tek akü 155 Ah kullanıp, boş kalan yere de yukarda anlatıldığı gibi Kamp'ta kullanacağım bir yaşam aküsü takmak istiyorum. Bunu aracın dinamosundan şarj etmem için bahsi geçen şalterin nereye takılacağı ve elektrik devresinde yapılacak değişikliği gösteren bir şemaya ihtiyacım var.
Saygılar
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,944
Kayıtlı Üye Sayımız
172,090
Kaydolan Son Üyemiz
senarif1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst