ZJ'mi Sonunda Buldum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yunusure Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,494
Ynt: ZJ'mi Sonunda Buldum

ccnmt' Alıntı:
bende ZJ 5.2 var.. LPG ayarım benim araçta en kısık seviyede.. benim merak ettiğim bir durum, ayarı açtırırsak performansta kaydedeğer bir iyileştirme sağlayabilir miyim ve yakıtı ne kadar etkiler? konuştuğum insanlardan hep farklı sesler çıkıyor.. diğre merakım motordaki sürtünme LPG de fazla olur ve ömrünü yarı yarıya yersin demeleri.. bu durum için BOR önerdiler.. kullanan varsa ne gibi bir değişiklikle yada güzellikle karşılaşmıştır? tecrübeli arkadaşlar bu konularda beni ve ilgilenenleri aydınlatırsa sevinirim.. herkese keyifli sürüşler..
değerli arkadaşım LPG ayarı konusunda bir şey diyemeyeceğim fakat geçenlerde 97 5.2 aracıma bor katkısı koydum araç rolantide çalışırken (5-10 dk sonra ) motor sesinde çok bariz bir azalma oldu araba çok sessiz çalışmaya başladı yakıtı etkiledimi ? onu bilmiyorum fakat arabanın motor sesi çok azaldı isterseniz sizde deneyin..en azından zararlı birşey değildir..

Etiketler

ccnmt' Alıntı:
bende ZJ 5.2 var.. LPG ayarım benim araçta en kısık seviyede.. benim merak ettiğim bir durum, ayarı açtırırsak performansta kaydedeğer bir iyileştirme sağlayabilir miyim ve yakıtı ne kadar etkiler? konuştuğum insanlardan hep farklı sesler çıkıyor.. diğre merakım motordaki sürtünme LPG de fazla olur ve ömrünü yarı yarıya yersin demeleri.. bu durum için BOR önerdiler.. kullanan varsa ne gibi bir değişiklikle yada güzellikle karşılaşmıştır? tecrübeli arkadaşlar bu konularda beni ve ilgilenenleri aydınlatırsa sevinirim.. herkese keyifli sürüşler..

ben bor gibi katkıları çok mantıklı bulmuyorum, motorun çalışma prensibini etkileyebilecek şeylerden mümkün olduğunca kaçınmak bana daha doğru geliyor açıkçası, günlük kullandığım bir araç olmasa zj yi lpg li olarak alma taraftarı da değildim.. tabi böyle katkıları kendim kullanmadığımdan neticede bir tecrübemde yok, fikir sadece..

lpg ayarı konusunda şunu söyleyebilirim her aracın en rahat nefes aldığı, en randımanlı çalıştığı ayarı bulmak, sonrada o ayardan şaşmamak lazım, bu da demektir ki bunu yapabilen ustanızdan şaşmamak lazım. lpg ayarının kısılması, açılması falan bence çok olumlu katkılar sağlamaz, neden ? çünkü bu ayarın tek bir doğru noktası var, bu noktada da araç en sağlıklı, en verimli şekilde çalışır, kısarsanız sistemde yeterli lpg kullanılamaz, böyle olunca araç çekişten düşer, çekişten düşünce otomatikman daha fazla yakar, fazla açarsanız bu seferde gaza boğulur araç, hem pis bi koku duyarsınız hemde yine verimli çalışamaz, verimli olamayıncada yine çekişten düşer, çok yakar.. işi iyi bilen bir ustanın maksimum verimli olacak şekilde ayar yapması en iyisi bence...

not: sıralı sistem daha farklı olabilir bu söylediklerim klasik sistem lpg için geçerli.. iyi bir ustanız olursa yılda en çok iki defa ayarlatmaya gidersiniz, 5 dakkada da ayarlatırsınız, biter

bilgileriniz için teşekkür ederim.. bende ki milano sıralı sistem LPG.. suan kısık ayarda oldugunu biliyorum.. benzinden geçiş yaparken stop edecekmiş gibi oluyor ama geçişteki ayarda gazı otomatik iyi alırsa motor durmaktan kurtuluyor. sadece bir defa hava -15'i gördüğünde bu geçiş esnasında stop etti. dediğiniz gibi en iyi ayar durumuna getirticem..

bor madeni konusunda tereddütlerim durmakta.. bu konuda deneme yaparak sonucunu bilmediğim bir olay görmekten çekiniyorum.. aslında LPG halk arasında yaygın olduğu için pek düşündürmüyor beni.. bu araçlar üretilirken mantıklı bakmak gerekirse hepimizin bildiği gibi LPG takılabilinir diye üretilmedi. ama binici olarak ben de mecburen kullanıyorum..

Bu konuda bende memorian a sonuna kadar katılıyorum aracın verimli çalışması yani yeteri kadar hava ve yeteri kadar yakıt gelmesi gerekmekte böylece araç en performanslı haline döner gaz kısma olayına gelince bu sadece psikolojik olarak faydalı olur diye düşünüyorum yoksa o kaybı gaz pedalına abanarak sağlıyoruz yani aslında çok farketmiyor ben gaz ayarı yaptırırken az açılması ya da çok açılmasından ziyade en verimli çalışma miktarlarına göre ayarlattırdım hatta enjektörler küçük geldi büyüttüm gaza ayağımın ağırlığını koyuyorum alet yine uçuyor gazın motor ömrünü yemesi olayına ise katılmıyorum şöyle düşünün gazın girdiği yer neresi silindirin içerisi oradaki sıcaklık ne kadar epey yüksek o sıcaklığa motordaki yağ dayanıyormu elbette hayır çünki yağlama segmanı ve diğer segmanlar yağı alıyor ama silindirin içindeki yakıtın yağa bir katkısı olmuyor bu durumda yok lpg kuru kalır yok benzin daha iyi yağlar sözleri bence şehir efsanesinden öteye geçmiyor iyi ayarlı lpg li bir sistemin diğer yakıtlardan daha farklı bir tepki göstereceğini düşünmüyorum

Saygılarımla

hunter06_1,memorian ve Necmi Bey sizleree güveniyoum.. benim bu konularda bilgim kısıtlı ve sizlerin sayesinde birşeyler öğrenicem.. bu benim ilk aracım ve bu bir 5.2 hatta LPG'Lİ:smiley: sorunları seviyorum uğraşmayıda ama bilinmedik karanlıkta durmak istemiyorum.. sorularım bu kadar da olmaz dedirtebiir ama dedim ya sizlerin sayesinde ve aracımın sayesinde öğrenicem..

Bilgi paylaşıldıkça anlamlı olur diye düşünenlerdenim. Bildiğimce gördüğümce elimdekini paylaşmaktan mutlu olurum. Ben güvendiğim kaynaklar ile kendi tecrübelerimi paylaşıyorum.

Emin olun aracımı aldığımda hiç bir şey bilmiyordum kullanım kılavuzu ararken nette tesadüfen buraya geldim ve burada kaldım ve çok şey öğrendim buradaki arkadaşlar bu konuda ciddi bilgi sahibi araştırmayı seven araştırdıklarını paylaşan saygın insanlar bu vesile ile bende tekrar teşekkür ederim tüm dostlara

Öncelikle GRAND CHEROKEE niz hayırlı olsun.Bende alalı henüz 6 ay oldu.Bıkmadım usanmadım ve bağlandıkça bağlanıyorum.Kullanmak bakmak içinde oturmak bile ayrı bir zevk.Zaten araçtan ziyade aileden birisi oluyor.Çok yakıyormuş YAKSINNNN . ;D

.com' Alıntı:
Bilgi paylaşıldıkça anlamlı olur diye düşünenlerdenim. Bildiğimce gördüğümce elimdekini paylaşmaktan mutlu olurum.

buradaki arkadaşlar bu konuda ciddi bilgi sahibi araştırmayı seven araştırdıklarını paylaşan saygın insanlar bu vesile ile bende tekrar teşekkür ederim tüm dostlara

ayynen katılıyorum ;) neler öğrendik buradan, daha da neler öğreneceğiz, zamanında burayı bulmuş olduğum için şimdi kendimi şanslı sayıyorum.. neticede tecrübe en önemli şey hayatta, onun paylaşılması da bi o kadar..

Teşekkür ederim arkadaşlar.
Birde sizlere bir sorum olacak arkadaşlar araçta tek sıkıntım.Arka çeki demirinin ucu eksik benm jeepte orjinali var fakat bana bunun ucu erkek olan tarafı lazım nerden bulabilirim?Birde sahibinden com da ankarada bir satıcıda var.Fakat arkadaş çok ilgisiz ve ters ??? http://www.sahibinden.com/romork_ceki_seti---her_marka_icin_uyumludur------64WQQaXQQ22595613WQQpXQQdisplayitem sadece get e koymasını istedim.Ama yok olmaz yapamam uğraşamam tarzı konuşunca bende vaz geçtim.Acaba bulabileceğim başka bir yer varsa siz arkadaşlarımdan haber bekliyorum. :smiley:

ankarada oto kaya var tel numarası 0 312 278 0101 istanbulda tar oto 02165746993 oto nadirler 02122389959 bunlardan birinde muhakkak vardır kolay gelsin

merhabalar araç güzel görünüyor fakat fotograflar taa üçüncü ayda çekilmiş biz yılın sonundayız araç satıldımı yoksa hala sizdemi merak ettim birde başka bir sitede ilanınız varmı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR