ZJ'mi Sonunda Buldum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yunusure Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,556
Ynt: ZJ'mi Sonunda Buldum

hagurel' Alıntı:
Herkeze selam öncelikle aracı alan arkadaşa allah kazasız sorunsuz kullanmak nasip etsin , ama arada bazı arkadaşlar neden japoncular ingilizciler diye buradaki araç sahibi diğer arkadaşları 3-4 parçaya ayırıyorlar bu sitede insanlar araç markalarına göremi sınıflandırılıyorlar anlayamadım doğrusu ben pajero sahibiyim ama en beğendiğim araç. 5.2 ZJ bunu inkar etmiyorum ama bu aracın yakıtı beni aşar karşılayamam diye düşünüyorum benim arabam da bana göre çok güzel sizin 5.2 leriniz gibi homurdamıyor belki ama ona binenlerin gelirleride ona göredir sanırım.Ben o laflardan pek etkilenmedim ama içerde bi yerlerde etkilenen ben neden böle bi araca binemiyorum diyen arkadaşları da düşünün bana kalırsa

Hakan bey;
1-2 mesaja bakarak böyle yorum yapabilirsiniz ama evveliyatları yani daha önceki makara, şakalaşma, biribirine takılma gibi muhabbetlerden dolayı bu tarz takılmalar hep olur, olacakta...bu sizin arabanız pajero diye sizin düşman görüldüğü, diğer diye adlandırılıdığınız anlamına gelmiyor....maksat muhabbet...
bağzı arkadaşlar yanılş seçimler yapabiliyor amaç onlara yardımcı olmak :smiley:....
mesela siz pajero satın hemen:smiley:....
zararın neresinden dönerseniz kardır:smiley:...
şaka bi yana aynı yolda, aynı parkurda zj sizin aracınızdan öyle alınacak-alınmayacak kadar yakıt farkı olmaz....hatta şunu söyliyim biçok binek otoyla aynı yaktığını yda %10 fazla yaktığını bile söyleyebilirm...
bırakın şu kamikazeyi....yaşasın amerika emperyalizmi:smiley:

Etiketler

997799' Alıntı:
Hakan bey;
1-2 mesaja bakarak böyle yorum yapabilirsiniz ama evveliyatları yani daha önceki makara, şakalaşma, biribirine takılma gibi muhabbetlerden dolayı bu tarz takılmalar hep olur, olacakta...bu sizin arabanız pajero diye sizin düşman görüldüğü, diğer diye adlandırılıdığınız anlamına gelmiyor....maksat muhabbet...
bağzı arkadaşlar yanılş seçimler yapabiliyor amaç onlara yardımcı olmak :smiley:....
mesela siz pajero satın hemen:smiley:....
zararın neresinden dönerseniz kardır:smiley:...
şaka bi yana aynı yolda, aynı parkurda zj sizin aracınızdan öyle alınacak-alınmayacak kadar yakıt farkı olmaz....hatta şunu söyliyim biçok binek otoyla aynı yaktığını yda %10 fazla yaktığını bile söyleyebilirm...
bırakın şu kamikazeyi....yaşasın amerika emperyalizmi:smiley:

İlahi Levent Sen adamı güldürürsün

Yaw düşünüyorum da bendemi caponcu olsam baksana bizim emperyalist amerikanlardan daha çok ilgi gördü hemde ZJ başlığı altında ;D ;D ;D

Japoncu var.amerikancı var.İngiliz var. ;D Hani Almancılar yokmu?Nerde İtalyanlar...2.dünya savaşı gibi :D ;DKoptum ya!

Ben hepinizden özür diliyorum yanlış anlamışım ZJ başlığı altında baktımki japonculara laf atılıyor japoncularda hiç sesini çıkaramıyor burda bir iş var sandım kusuruma bakmayın.997799 nickli arkadaş bana bırak şu pajeroyu yazmış kolaysa siz araba satın bu devirde işin doğrusu satmayı düşünüyorum ilanını bile vermiştim ama ben bu aracı alacam diye bir sürü insan geliyor anlaşamıyoruz abuk subuk teklifler geliyor Zj lerde de 4.0 mı 5.2 mi karar veremiyorum işin doğrusu ben bu araçlara binmedim bile içi darmıdır genişmidir ilanlardaki fotoğraflarından beğendim youtube de videolarına baktım birde ilk aracım olan 1955 model yüksek kabut harikan motorlu willys jeep imi düşündüm ki bu aracım hala yürüyor bu işi amerikan yapıyor başkasını incelemeye bile gerek yok diye düşünüyorum pajeroyuda sırf jeep tutkusunu atamadığım için almıştım aracım iyi fakat cam otomatiği - otomatik vites - kilitli difransiyel vs.. bir çok şey yok bir tek klima var oda bi işime yaramıyor bizim buralar 9 ay kış be kardeşim nedeyim klimayı...:smiley:
Hepinizden tekrar tekrar özür dilerim başka bir siteye böyle bir yazı yazsaydım herkez üzerime povlardı ama siz hepiniz birden insan kaybetmek için değil kazanmak için mesaj yazmışsınız bunun içinde hepinize çok çok teşekkür ederim mutluluklar ve bol çamurlu yollar dileğiyle görüşmek üzere..... :D

bakın nedenlerini 1-2 şeyle kısaca yazayım....amaç sadece bilgi paylaşımıdır mal kötülemek yada marka fanatizmi değildir peşinen söyliyim....

bindiğiniz pajero güzel bir araç buna kötü bir araç demek benim ve buradaki hemen hemen tüm insanların kapasitesini aşar....lakiiin...pajero dakar rallisinde isim yapmış bir araçtır ve sağlamlığıyla kendini ispatlamıştır.....amaaaaa o yarışan araçlara ne yazıkki sizler binmiyorsunuz,hatta kimse binemiyor, hatta öyle bir araç hiçbir zaman normal bi kullanıcı tarafından normal bir araziye sokulmadı, hatta çamur la sizin aracı kaplasak bi de o yarışan aracı kaplasak benzerlik sadece o kadar olabilir, yaniii o yarışları kazanan pajero dediğimiz pajerodan bulunursa ben de bir tane alırım....
sağlamlığa gelince araçlar kapasitesini ne kadar zorladığınızla ilişkili bir sağlamlık sergiler, benim bildiğim biçok pajero var 200 binlerde motor yemiş, zj için de aynı şeyleri söyleyebiliriz..tr de en büyük sıkıntı pajeronun parça problemidir ve çok pahalı olmasıdır, mesela ben zj nin ön tamponu komple 115 tl desem (sıfır), benzin filtresi 15 tl desem, akis komple 350 tl desem, diskleri toplam 300 tl desem bunların sadece pajero diil diğer markalarda karşılıklarını bulursanız ne demek istediğim çıkacaktır...

yotuba girin şöyle extreme off-road, hill-climb falan yazın hangi markanın araçlarını kullanıyorlarsa bu araçlardan şaşmamak lazım...

bu işle uğraşan ve meslek edinen insanlar off-road için şunları net bi şekilde diyor;
4x4 off-road aracı bağımsız süspansiyonlu olamaz, sabit dingilli olmalıdır....
..................aracı otomatik şanzumanlı olmalıdır...
..................aracı kolay yükseltilebilen bir araç olmalıdır....
..................aracı normal kullandığınızdan daha fazla güçlü olmalıdır ihtiyaç anında lazım olacaktır...

şimdi şu anki aracınızı kendiniz değerlendirirseniz ne demek istendiğini ve nedenlerini de aslında tam olarak anlamış oluruz...
pajero güzel bir araç kesinlikle ama öyle zj-xj-cj yerine tercih edilecek bir araç diil...
bu yazdıklarıma istinaden amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok bence...bir karşılaşma sonrasında harakiri yaptırır alimallah....:smiley:
saygılarımla...(maksat muhbbet ve bilgi paylaşımı)

Dediklerinize bir Japoncu olarak :smiley: katılıyorum fakat yakıtı beni korkutuyor çünkü ben akşama kadar şehir içinde kullanacam yani herkez gibi 2 aracım olupta sadece pazar günleri çamurlamak için binmiyecem burada bi arkadaşımda opel v6 motorlu amerikan versiyonmuş uzun şase bir jeep var otomatik daha önce hiç görmediğim bir araç, uzun yolda 600 krş yakıyor v6 böyle ise v8 800 krş yakar dedim bende kendi kendime sitede bakıyorum herkez bişey söylüyor 220 krş diyen bile var v8 için bana pek inandırıcı gelmiyor doğrusu motor büyüdükçe az yakıyorsa bu araçlar v12 falan aramak lazım değil mi hiç yakmasın diye .. Aracı kendim kullanarak depoyu doldurup 20-30 km yaptıktan sonra tekrar doldurarak ölçümü kendim yapmadıkça inanamıyorum çünkü benim 2.6 4 silindirli araç bir ara 610 krş yaktı şehir içi siz gelinde inanın ama bazende onun duruşu sesi herşeye değer diyosunuz gözünüz bişey görmüyor ... Kendiinze iyi bakın ...görüşmek üzere

Öncelikle Estağfurullah . Özürlük falan bir durum sözkonusu değil .

Sağlıklı bir 5,2 Şehir içinde Km de 22-23 litre LPG yakar . bu duruma göre (+) (-) 1 litre oynar diye de tahmin ediyorum . 4.0 biraz daha az yakar , 17-20 litre diyelim ve 1 litre yanılma payını da koyalım . Bunlar şehir içi trafikte ve sakin kullanılm için geçerli . Sert kullanımla süper değerler alınacaktır kuşkusuz .

Tabi hep söylüyorum bu yakıt konusu , yüksek yakıt fiyatları yüzünden çok hassas bir konu . Aslında yaptğığımız hesaplar birçok parametreye bağlı ve değişken hesaplar . ama fiyatlar yüksek olunca yekün hesaba yansıma büyük oluyor ...

Haklısınız bende bu yakıt konusundan karar veremiyorum nadiren kullansam hiç tereddüt bile etmem ama sürekli kullanmam gerekiyor aldığım aracı

Bu arada birçok arakadaş günlük olarak Zj kullanmakta hatta kullanıcıların %90 ı diyebilirim . Ufak bir binek dizel gibi yakmıyor tabi ki ama Bence bu makinalara ve bu yakıt fiyatlarına göre makul yakıyor . Tabi bu devirde bütçe önemli iyi hesap yapmak lazım kesinlikle ...

Sizin araç ne yakıyor ?

benim aracım son ölçümümde yani dün 311 krş yakıyordu şehir içi ama bizim buralar kırsal taşra olduğu için lpg ayarı yapan hiç kimse yok kendim yapıyorum anlayacağınız bolu da bile 5-6 kişi var lpg montaj ve ayarcısı beceremiyorlar onların ayarı ile 485-530 arası yakıyor kendim daha iyi yapıyorum anlaşılan ama zj gurubunda enjeksiyonlu olduğu için sıralı sistem yani daha düzgün çalışır kanaatindeyim en azından sürekli ayarı bozulmaz .
Bir de şunu söyleyim benim buradaki tamirci arkadaşımın doğan L aracı var şehir içinde 350-400 arası yakıyor ben ona diyorum senin bu araç v8 mi diye benim aracın yakıtını duyunca lpg beynini değiştirdi baktı ki gene aynı ben bu işi bırakacam diyor onada dedim bir tane ZJ alda rahat edersin benim araba böyle yakıyorsa V8 veya I6 1000 lira yakar diyor inandıramadım gitti...
Bi şey daha söyliyeyim unutmadan burada maden ocaklarının ayak işlerinde kullandığı bir V8 Zj var ihtiyar bi dede kullanıyor ankaraya 40.000 lira yakıyor dedi ankara'nın girişi bize 155 km onun lpg yi doldurduğu yer 170 km yi geçmez bu durumda benimle onun arasında uzun yolda pek de yakıt farkı yok benim aracım uzun yolda 265 krş yakıyor 2 hafta önce ölçtüm burada lpg nin litre fiyatı 2120 lira ona göre bu ölçümler

benim sıralı sistem olmayan zj ankara trafiğinde şehir içinde şu aralar 40 kuruş yakıyor en fazla (1.94 lpg litre fiyatı), uzun yolda 30 kuruş civarı..

tabi sakin kullanımda..

benzinde kullanırsanız bu rakamları direk 2 ile çarpın

işte problemde burda zaten ankarayla buranın lpg litre fiyatı değişik onun için ölçümler yanlış oluyor bunu litre hesabı ile ölçersek daha düzgün bi rakam çıkar fakat bu seferde her lpg pompasının gaz basıncı BAR olarak bir değil boş bir depoya bir yerden 55 litre lpg alırken başka yerden 60 litre alabiliyorsunuz o zaman da araç az yaktı çok yaktı oluyor sürekli aynı yerde yakıt alıp litre olarak ölçmek daha sağlıklı olur derim ben sizlerin fikri nedir bilemiyorum

litre hesabını ssbman yukarıda yapmış zaten, bende kuruş hesabı olarak kendi verilerimi yazayım dedim fikriniz olsun diye, ben kendi ölçümlerimde kilometrede ne kadar yakıyo diye bakıyorum çünkü genelde.. bu arada siz talep etmedikçe her pompa deponun yüzde 80 ini doldurup kesilmiyor mu zaten ? deponun tamamını doldurmak tehlikeli, bunu önemsemeyen istasyon var mı ? eğer deponuz 60 litreyse bomboş bir depoyu fullemek demek 48 litre lpg almak demektir diye biliyorum.. bunu aşan istasyon varsa bana kalırsa gitmeyin bi daha, ne gerek var

ayrıca böyle bile olsa neticede aldığınız gaza ödediğiniz miktar bellidir. diyelim ki aldığınız yerde lpg litre fiyatı 2 lira olsun. siz depoyu fullettiniz, 100 lira tuttu, demekki 50 litre gaz aldınız.. sonra km yi sıfırlayıp aracı kullanın gaz bitene kadar, eğer ki tam depoyu fulletmeden önce araçta ne kadar gaz kaldığını kestiremezsenizde, doldurmadan önce lpg tankının üstündeki ibreye bakın tam olarak nerde diye, sonra doldurun, sonrada ibre tekrar aynı yere düşene kadar kullanın, toplamda kaç km yapmışsınız aldığınız gazla? misal örnekteki 100 lirayla, çıkar ortaya, çok zor değil

Ne yazık ki pompa kalibrasyonlar farklı . Bazı pompaların basıncı yüksek olduğundan valf yerinde kapatamayabiliyor .

Bertanın hesap doğru . LPG deposu en fazla kapasitesinin %80 i kadar doldurulmalıdır .

Önemli !!! Baktınız depo takırdamaya başladı ama kesilmedi derhal dolumu durdurun . Takırdama duyulmadan yada duyulduğu anda kesşlmeli aslında ama bazen kesilmiyor ise siz duyduğunuz anda müdahale edin .

Zaten lpg li araçların tüv den geçmesi için lpg tankında dolumu durduracak yada kontak kapandığında gazı kesecek role olmasını istiyorlar bi yönde kullanıcı için daha güvenli ama bazende erken kapatabiliyor başıma geldi ondan biliyorum 140 km yol yaptım 11 lira lpg aldı benim tank ooooo yakıta bak dedim eski puh motorları kadar falan çıktı :smiley:

bende ZJ 5.2 var.. LPG ayarım benim araçta en kısık seviyede.. benim merak ettiğim bir durum, ayarı açtırırsak performansta kaydedeğer bir iyileştirme sağlayabilir miyim ve yakıtı ne kadar etkiler? konuştuğum insanlardan hep farklı sesler çıkıyor.. diğre merakım motordaki sürtünme LPG de fazla olur ve ömrünü yarı yarıya yersin demeleri.. bu durum için BOR önerdiler.. kullanan varsa ne gibi bir değişiklikle yada güzellikle karşılaşmıştır? tecrübeli arkadaşlar bu konularda beni ve ilgilenenleri aydınlatırsa sevinirim.. herkese keyifli sürüşler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR