ZJ Klima Sorunu...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aaroon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,573

aaroon

Tutku kelimesinin anlamı nedir? ZJ olmasın sakın !
Daha 2 gün öncesine kadar sorunsuz çalışan klima bugün nedense bi sorunla karşılaştı. Önceleri sogutmada, içeri üflemede gayet iyiyken bu gün itibarıyla soğutma yapıyo ama sanki fan çalışmıyor. elimi havalandırma ızgarasına tuttuğumda serinlik var. demek ki gaz var klimada ama fan ayarını max yaptığım halde içeri çokkk zayıf bi hava veriyor? Sorun ne olabilirki. Bu arada unuttum aracım 97 model zj...

Etiketler

Ynt: ZJ Klima Sorunu...

Benim aracımın ( 96 ZJ ) klimasında da soun var sanırım.Gazını yeni doldurttum.( 1 ay önce) fan üflemeleri gayet iyi ancak verdiği soğukuk yetersiz.Ustaya sorduğumda klima motorunun eskidiğini pistonları tam olarak vazife yapamadığını ve dolyısı ile değişmesi gerektiğini söyledi.
Bence baştan savma bir cevap oldu diye düşünüyorum.En azından öncelikle gaz kaçağı olup olmadığnı kontrol etmesi gerekirdi.Ellerinde iş fazla olunca bazen böyle savuşturuyorlar galiba :smiley:

Klima sorununu bugün hallettim. Sorun klimanın fanını uzun süre en yüksel performansta çalıştırdığım için torpidonun altında bi yerlerde bi jak yada cak erimiş ısınmadan dolayı ve oda biyerlerde çalışmama sorunun yaratmış. Bunun sonucu klima boruları sürekli karlama yapıyomuş. Ustam eriyen parçayı değiştirdi gazı makinayla önce boşalttı sonra boru içinde sıkışan klepe gibi bişi varmış onun serbest kalmasını sağladı. Şimdi sisten çok güzel çalışıyor ancak yeni bi sorun ortaya çıktı. Klima hava verince içeriye çok ağır lağımvari bi koku yayılıyor. sebebi de eriyen o parçadan kaynaklıymış. tatil dönüşü bi parça söyledi şimdi unuttum onu söküp yıkatıp tenizlettiğimde hiç bi sorun kalmayacakmış.
Arkadaşlar ustamın bana tavsiyesi klimayı uzun süre kullanacaksan sürekli fan ayar durumunu yüksek konumda kullanma ara sıra düşür ki dinlensin dedi....

??? ??? ??? Bir de size sormak istediğim aracın 2 ön balatasını değiştirdik 150 tl verdik. bana çok gibi geldi ne dersiniz??? ::smiley: ::smiley:

aaroon' Alıntı:
Klima sorununu bugün hallettim. Sorun klimanın fanını uzun süre en yüksel performansta çalıştırdığım için torpidonun altında bi yerlerde bi jak yada cak erimiş ısınmadan dolayı ve oda biyerlerde çalışmama sorunun yaratmış. Bunun sonucu klima boruları sürekli karlama yapıyomuş. Ustam eriyen parçayı değiştirdi gazı makinayla önce boşalttı sonra boru içinde sıkışan klepe gibi bişi varmış onun serbest kalmasını sağladı. Şimdi sisten çok güzel çalışıyor ancak yeni bi sorun ortaya çıktı. Klima hava verince içeriye çok ağır lağımvari bi koku yayılıyor. sebebi de eriyen o parçadan kaynaklıymış. tatil dönüşü bi parça söyledi şimdi unuttum onu söküp yıkatıp tenizlettiğimde hiç bi sorun kalmayacakmış.
Arkadaşlar ustamın bana tavsiyesi klimayı uzun süre kullanacaksan sürekli fan ayar durumunu yüksek konumda kullanma ara sıra düşür ki dinlensin dedi....

??? ??? ??? Bir de size sormak istediğim aracın 2 ön balatasını değiştirdik 150 tl verdik. bana çok gibi geldi ne dersiniz??? ::smiley: ::smiley:

Balata değişimleri için verilen ücret işçilik dahil ise pek de fazla değil.Sürekli gittiğiniz bir serviste belki 120.-TL.sı na değiştirebilirdiniz.
Ama benim merak ettiğim, klima sorununuzu nerede çözdünüz ve maliyeti ne oldu? Teşekkürler.

Klima sorununu Antalya Akdeniz organize sanayisinde 50 TL ye hallettim.. Şimdiya kadar karşılaştığım en yetkin bi ustayla tanıştım orda. Hatta dikkatimi çeken olaylar usta benim zj ile uğraşırken tamirci olan başka ustalar ellerinde parçalar bu ustaya akıl ve fikir sormaya geliyorlardı. O zaman doğru adreste olduğumu anladım...

Ne kadarda şanslısınız .Hem ustasına denk gelmek hemde hemen , hemen bedava denilecek bir fiyata işi haledebilmek.Benim klima sorunumu yaklaşık 900.-TL. sına çözebileceğini söylüyor servisim. :mad:
Şu aralar denk gelirse iş için Antalya ya gelmem söz konusu olabilir.eğerki olursa bu sıcaklarda oraya kadar klimasız gelip ,sizin ustanıza işimi halettirmeyi düşünebilirim. :smiley:

KAZAKJR' Alıntı:
Ne kadarda şanslısınız .Hem ustasına denk gelmek hemde hemen , hemen bedava denilecek bir fiyata işi haledebilmek.Benim klima sorunumu yaklaşık 900.-TL. sına çözebileceğini söylüyor servisim. :mad:
Şu aralar denk gelirse iş için Antalya ya gelmem söz konusu olabilir.eğerki olursa bu sıcaklarda oraya kadar klimasız gelip ,sizin ustanıza işimi halettirmeyi düşünebilirim. :smiley:

Hocam antalyaya gelirseniz işinizi usta halleder umarım İsterseniz bana konuyu anlatan bi mesaj yazım ben ustamdan telle fikir alayım sizin için...

ok.İlginize çokteşekkürler,sorun şu; aracı ilk aldığımda klima bakımı yağıldı.gaz ,yağ,v.s, Ancak her geçen gün soğutma performansı düşüş eğilimi göstererek nihayetinde son derece kifayetsiz bir hale geldi.Bostancı sanayii de bilinen bir ustaya durumu anlattım.ön göğüsün sökülerek klima radyatörünün değişmesi veya temizlenerek şişlenmesi gerektiğini söyledi.yıllar içinde radyatörün üzerinde biriken toz,pislik v.v. dolayısı ile ,klima kompresöründe soğutulan havanın içeriye giremediğini anlattı. Bana göre klima fanının üfleme performansı iyi gibi.Ama üflediğihava soğuk değil.
Bakalım bu duruma sizin ustanız ne yorum yapacak.
Bahsedilen işlerin maliyeti bir hayli yüksek.Sadece ön göğsü sökme-takma işçiliğine 250.-TL isteniyor.O da pazarlıkla...

O nun verdiği fiyat ta hemen hemen aynı gibi. Göğüs sökme 300.-TL radyatör değişimi 500.-TL.

Sen kasnak sorununu ne yaptın?

gosterdim ustaya.. o da ayni seyi soyledi.. birkac milim fark var... bir ara birakacam motor sogukken yapacak...

bence ihmal etme.yarın akşam bırakıver aracı da yapıversin bari ;D ;D (bilabedel tabiiki....)

flying surfer' Alıntı:
Benim ZJ'nin klimasında biraz koku var. 900TL malzeme, 500TL göğüsü sökme işçiliği dediler!
[/quotEwamwn söğüşleme taktiği uygulamışlar...

flying surfer' Alıntı:
Benim ZJ'nin klimasında biraz koku var. 900TL malzeme, 500TL göğüsü sökme işçiliği dediler!

Ben maliyet yüsek diye ağlanırken , sizin totali görüne vazgeçtim ağlamaktan :D
Yeriniz nerede? İstanbulda iseniz Bostancı sanayii de yardımcı olabilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR