ZJ Klima Sorunu...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aaroon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,992
Ynt: ZJ Klima Sorunu...

İstanbulda olup klimasinda koku problemi olan arkadaslara sorununuz cozulur... :smiley: toplam maliyet sadece herhangi bir ustaya veya kendiniz klima filtresini cikarttirmak ve verecegim b,ir koku yok edici... Koku yok ediciyi de eger zamanlama uyarsa ben tatbik edebilir isem ucretsiz ... diger turlu satin almaniz gerekecek ... piyasada heryerde bulamazsiniz.. bulunan yerlerde minimum 16 tl ye satiliyor... Gezenbilir uyelerine 12 tl ye veririz...

Amac sorun cozmek.. bedavaya da verirdim ancak sonucta benim firmam degil...

Etiketler

avlika' Alıntı:
İstanbulda olup klimasinda koku problemi olan arkadaslara sorununuz cozulur... :smiley: toplam maliyet sadece herhangi bir ustaya veya kendiniz klima filtresini cikarttirmak ve verecegim b,ir koku yok edici... Koku yok ediciyi de eger zamanlama uyarsa ben tatbik edebilir isem ucretsiz ... diger turlu satin almaniz gerekecek ... piyasada heryerde bulamazsiniz.. bulunan yerlerde minimum 16 tl ye satiliyor... Gezenbilir uyelerine 12 tl ye veririz...

Amac sorun cozmek.. bedavaya da verirdim ancak sonucta benim firmam degil...

Salih"ciğim ben yarın kısmetse klimayı değiştiriyorum.Nasılsa açılınca içide temizlenecektir.Dolayısı ile gitti senin 12.-TL. :D :D :D

sana verdigimin spreyi sık klimanin fitresine, filtre nin her yeri islansin..... canin sagolsun yenisini veririm..

Klimadaki koku sorununa geçici bi çözüm önerdi ustam. Normalde olması gereken ön gögsün sökülüp klima radyatörü ve tamburu ( tamburdu galiba emin değilim) yıkamacıda komple temizlenmesi gerekiyormuş. Bu işlem yaklaşık 1 günü alıyormuş. Usta önceden haber vermemi söylüyordu ki başka iş almayacakmış.
Klima için ustanın önerdiği geçici çözüm : Torbidoyu söküp altında bulunan kalorifer borularının mı dedi tam hatırlamıyorum ama orda içeriye hava veren bi sistemin üzerine lavabolara atılan ernet yapıştırmamı söyledi Bunun sorunu baya hafiflettiğini söyledi. Ernet ikişinin zenkine göre değişik kokular olabilir...

Bu arada koku sorunun kesin çözümü bana 400 TL ye malolacak...

avlika' Alıntı:
sana verdigimin spreyi sık klimanin fitresine, filtre nin her yeri islansin..... canin sagolsun yenisini veririm..

Yav bizde filtreyokki. ;D
Olsa zaten filtreyi değiştirirsin olur biter.
Filtre sistemi 96 modelden sonra uygulanmaya başlamış ;)

KAZAKJR' Alıntı:

Yani benim 97 zj deki koku sorununu sadece filtreyi değiştirsen sorun hallolur mu?? Koku gider mi???

KAZAKJR' Alıntı:

sistem nasil isliyor.... sunun icin soruyorum... kullanicagin spreyin icindekilerin tutunabilecegi bir yuzey varsa oraya sıkarsin.. o arada kalir.. kokuyuda engeller... mikroorganizma girisinide

aaroon' Alıntı:
Yani benim 97 zj deki koku sorununu sadece filtreyi değiştirsen sorun hallolur mu?? Koku gider mi???

sakin ernet filan koydurmayin.. agir kimyasal... koku gidecek diye kanser olursunuz.. bu akili verenin aklina da sasiniz..
filtreyi degistirmeniz sadece filtreden kaynaklanan kokulari keser ama sistem icinde bir koku varsa onu da cozebilecegimi dusunuyorum... denemesi bedava :smiley:) istanbuldaysaniz gorusuruz.

Hayir korkum o ki : bedava deyince de kimse inanmayacak sanirim.... Ustan ne dediyse yarisina hallederim mi desem acaba :D :D :D

aaroon' Alıntı:

eğerki fitre var ise evet değiştirmeniz yeterli olacaktır.Salih beyin söylediklerine katılıyorum.SAKIN HA!!
Afedersiniz ama Umumi w.c.mi bu ???
Ne akıl ama ???!!!preh,preh,preh,

KAZAKJR' Alıntı:
eğerki fitre var ise evet değiştirmeniz yeterli olacaktır.Salih beyin söylediklerine katılıyorum.SAKIN HA!!
Afedersiniz ama Umumi w.c.mi bu ???
Ne akıl ama ???!!!preh,preh,preh,

Arkadaşlar yanlış anlaşıldı galiba. Burda ernetten kastım içeriye koku verici bi madde. Erneti ben söyledim. Ustamın dediği sadece içeriye koku verecek bişiler koy dedi. Sıvı oto parfümü de olabilir...

Ben Antalyadayım. ilginize teşekkürler. Bedava olması cazip kılmıyo malesef.... Ustamdan memnunun üstelik. ama bu ilginç çözümünüzü dinlemek te isterim tabi ki. Filtrede değilde sisteme yerleşmiş olan kokuyu gidermek için önerinizi bekliyorum...

avlika' Alıntı:
sistem nasil isliyor.... sunun icin soruyorum... kullanicagin spreyin icindekilerin tutunabilecegi bir yuzey varsa oraya sıkarsin.. o arada kalir.. kokuyuda engeller... mikroorganizma girisinide

Bugün sökülmüş halde gördüğüm kadarıyla sistem borulardan sonra radyatör ve direk havalandırma kanallarına çıkış...
Konsoldaki ızgaraları söksen bile senin sprey in gidebileceği pek bir yer yok.
Bu tip klimaların temizliği için yenibir ürün çıkmış.Yapı market ve bazı benzincilerde görüyorum.Deodorant kutusunun ucuna yaklaşık 30-40cm uzunluğunda incecik bir plastik hortum koymuşlar.bu hortumu ızgaraların arasından gittiği yere kadar sokuyorsun ve şieyi bir kaç seferde boşaltıyorsun.Daha sonra klimayı 10.dk.soğuk,10.dk.sıcak (yada tam tersi) çalıştırıp bakteri ve koku temizliği yapmaya çalışıyorsun.Kullanmadım Neticesini bilmiyorum.

aaroon' Alıntı:
Arkadaşlar yanlış anlaşıldı galiba. Burda ernetten kastım içeriye koku verici bi madde. Erneti ben söyledim. Ustamın dediği sadece içeriye koku verecek bişiler koy dedi. Sıvı oto parfümü de olabilir...

valla siz bilirsiniz.. ben hicbir aracima kimyasal koku verici koymuyorum ki siz klima unitesiden ufurecek bir kimyasaldan bahsediyorsunuz sanirim... Kokuyu baska bir koku ile cozemezsiniz dersem? Terleyin ve deodorant kullanin ortaya cikan koku hossa aractanda boyle koku gelecek

arkadaşlar benimde farklı bir olay geldi başıma oyüzden konuyu takip ediyorum aracım 96 zj klima çalışırken biranda gitti ve şu an devreye girmiyor gazı full , bu sorundan öncede çalışırken içeriye hava üflemeyi kesti normal havalandırma çalışırken bile hava üflemiyordu servise götürdüm devreye girmediğini söylediler, ama klima devreye girmesede havalandırmadan neden hava gelmiyor onuda anlamadım iyi bir klimacı nerede var istanbulda?

aaroon' Alıntı:

Anlaşıldı.O vakit benim son mesajımda belirttiğim ürünü kullanarak denemenizi öneririm.Büyük ölçüde faydalı olacaktır.Hele filre varsa onuda değiştirirseniz koku derdinizin biteceğini düşünüyorum.

Salih beyin anlayamadığınız cümlesi benim daha önce ona yazdığım metinlere cevap idi. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,937
Kaydolan Son Üyemiz
İsmet Avcıoğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR