ZJ Klima Sorunu...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aaroon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,573
Ynt: ZJ Klima Sorunu...

ates' Alıntı:
arkadaşlar benimde farklı bir olay geldi başıma oyüzden konuyu takip ediyorum aracım 96 zj klima çalışırken biranda gitti ve şu an devreye girmiyor gazı full , bu sorundan öncede çalışırken içeriye hava üflemeyi kesti normal havalandırma çalışırken bile hava üflemiyordu servise götürdüm devreye girmediğini söylediler, ama klima devreye girmesede havalandırmadan neden hava gelmiyor onuda anlamadım iyi bir klimacı nerede var istanbulda?

Salih bey in bu konuda size tavsiyesi olacaktır sanırım. :smiley:

Etiketler

Son karar :
1. Yolculuklar mümkün olduğunca gece yapılacak.
2. Gündüz gitmek zorunda kalırsam da tüm pencereler foraa ;D
3. Tatil bitiminin ilk iş günü sanayiye gidilecek.
;D ;D

aaroon' Alıntı:
Son karar :
1. Yolculuklar mümkün olduğunca gece yapılacak.
2. Gündüz gitmek zorunda kalırsam da tüm pencereler foraa ;D
3. Tatil bitiminin ilk iş günü sanayiye gidilecek.
;D ;D

Bu sıcaklarda değmez ,,en azından bahsettiğim spray ı deneyiniz.Hediyesi 20.-Tl.gibi bişey.. :smiley:

KAZAKJR' Alıntı:
Bu sıcaklarda değmez ,,en azından bahsettiğim spray ı deneyiniz.Hediyesi 20.-Tl.gibi bişey.. :smiley:

Tabiki o dediğinizi uygulayacam geçici cözüm için....

KAZAKJR' Alıntı:
Ben maliyet yüsek diye ağlanırken , sizin totali görüne vazgeçtim ağlamaktan :D
Yeriniz nerede? İstanbulda iseniz Bostancı sanayii de yardımcı olabilirim.

Ben Ankara'dayım. İlginize teşekkürler.

Anlaşıldığı kadarıyla parçaların değişimi mecburi gibi görünüyor. İşçilik üzerinden muhtemelen pazarlık yapılır, ya da başkasına yaptırılır. Ama ben şimdilik böyle idare edeceğim. Çok acil sorunum değil bu nasılsa, çünkü klima gayet güzel çalışıyor, sadece koku var biraz! İleride bakarım. Yüksek maliyetli parçaları genelde yurtdışından getirtiyorum. Yarı yarıya geliyor. Belki de öyle yaparım.

Kerem bey klimanızdaki koku için bahsettiğiniz parçaları değiştirmeye gerek olmamalı bence .Temizleyici ürünleri ısrarla kullanırsanız sorununuz çözülebilir belki.

Bilirsiniz , ustalar işi büyütmeyi severler.Bence en kolay ve ucuz yöntemden balayıp denmekte fayda var.Altı ucu 1 yada 2 kutu sprey.En azından bir süre çin bile olsa etki gösterir diye düşünüyorum.
Diğer türlü yapılacak işin maliyeti kadar mahiyeti de önemli. koca göğüs sökülüp takılacak.Yeniden takıldığında muhtemelen istenmeyen sesler gelecektir. ???(Benim daha önceki aracımda böyle olmuştu.)

eski pathfinder aracımda hep iç hava dolaşımı açık olacak şekilde kullandığımdan bir süre sonra yazın iğrenç kokular gelmeye başlamıştı. bende torpido gözünü söküp klima radyatörüne ulaştım. iğrenç bi rmühendislik ile yerleştirilmişti ve göğüs sökülmeden servis vermek imkansızdı. zaten filtre yoktu üzerinde. bende aralayabildiğim kadarı ile radyatör kutusunu aralayıp önce basınçlı hava tuttum tutabildiğim her yönden.çıkan toza ve yaprak parçalarına hayret edersiniz. daha sonra dezenfektan özellikli sprey ile radyatörü tamamen yıkadım. leş gibi oldu kabinin içi. sorunumu bu şekilde çözmüştüm. bana maliyeti disinfex marka sprey ve 2 saat olmuştu.denemeye değer bence.

KLL' Alıntı:
eski pathfinder aracımda hep iç hava dolaşımı açık olacak şekilde kullandığımdan bir süre sonra yazın iğrenç kokular gelmeye başlamıştı. bende torpido gözünü söküp klima radyatörüne ulaştım. iğrenç bi rmühendislik ile yerleştirilmişti ve göğüs sökülmeden servis vermek imkansızdı. zaten filtre yoktu üzerinde. bende aralayabildiğim kadarı ile radyatör kutusunu aralayıp önce basınçlı hava tuttum tutabildiğim her yönden.çıkan toza ve yaprak parçalarına hayret edersiniz. daha sonra dezenfektan özellikli sprey ile radyatörü tamamen yıkadım. leş gibi oldu kabinin içi. sorunumu bu şekilde çözmüştüm. bana maliyeti disinfex marka sprey ve 2 saat olmuştu.denemeye değer bence.
,
Bizim araclarda (G:C) radyatöre ulaşmak için maalesef tüm göğsün inmesi gerekiyor.

Anlaşılan bu kilama arızası ve kokusundan bayagı bi arkadaş muzdarip....

KAZAKJR' Alıntı:
Yavuz bey,96 ZJ de filtre yok.Radyatör ise göğüs konsolunun sol tarafında, torpido nun arkasına isabet ediyor,

Hakan bey anladım, bir sorun olduğunda radyatöre ulaşmak için torpido sökülmesi gerekiyor sanırım niye öyle zor yere koyarlarki sanki?

Arkadaşlar,klimamı söktürüp temizlettim, ısıtıcı görevi yapan bakır kazanı şişlettim ve fotoğraftaki süngeri değiştirip yerine taktırdım.Klima evelaratörünü(soğutcu görevini yapan aliminyum kazan) değiştirmeyi önerdiler ama yan sanayii olduğu için istemedim.Böylelikle sadece klima maliyeti 280.-TL. sı oldu.[attachment=1][attachment=2]

Fotoğraf-0018.jpg

Fotoğraf-0017.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,934
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR