ZJ Diferansiyel Sesi ve Ön Takım ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ssbman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,579
Ynt: ZJ Diferansiyel Sesi ve Ön Takım ?..

Alfonse' Alıntı:
Çok faydalı link/bilgi. Sağol Barış...

Rica ederim . Çok şey öğreniyorum burada :smiley:

Yeni bir ses sorusu ekleyeyim . Bugün farkettim ki araçta 90-110 km hızları arasında gaza bastığımda vuum vuum vuuum diye bir ses geliyor gazı bıraktığımda yok bastıkça geliyor . Herhangi bir sarsıntı vs sözkonusu değil . Aynı devirlerde diğer hızlarda(düşük be yüksek hız) ses olmuyor yada çok hafif oluyor ben farketmiyorum . Sizce ne olabilir ? Belli hızlarda gaza basınca yapmasından dolayı difransiyel , şaftlar , kayış , şanzıman dan olabilir diye düşündüm , gerçi diyeceksiniz ki başka ne kaldı ;D

Saygılarımla ...
Barış

Etiketler

ssbman' Alıntı:

Yeni bir ses sorusu ekleyeyim . Bugün farkettim ki araçta 90-110 km hızları arasında gaza bastığımda vuum vuum vuuum diye bir ses geliyor gazı bıraktığımda yok bastıkça geliyor . Herhangi bir sarsıntı vs sözkonusu değil . Aynı devirlerde diğer hızlarda(düşük be yüksek hız) ses olmuyor yada çok hafif oluyor ben farketmiyorum . Sizce ne olabilir ? Belli hızlarda gaza basınca yapmasından dolayı difransiyel , şaftlar , kayış , şanzıman dan olabilir diye düşündüm , gerçi diyeceksiniz ki başka ne kaldı ;D

Saygılarımla ...
Barış
Çoooooookkkkkk zor soru buradan :smiley:
Ancak birinin başına gelmiş olcak ki söylücek. Barış ben bazı ustalara bile duyurmakta zorlandığım sesleri takmamaya çalışıyorum. Nasıl olsa en geç 1 2 ay sonra çoğalıyor. Görüşürsek bakarız....
Nuri usa siteye giriyomuş bazen, dizüstü felan yapmış kendine, çok iyi adam ya, söyledim üye ol, lazımsın siteye diye, sende söylesene, gazlıyalım :smiley: :smiley:

Ustaya ukalalık etmeye felan kalkan olursa zıplarız felan, kol kanat naçizane, attraction olur, eğlence olur... :smiley: :smiley: :smiley:

Söyleyelim abi gidicem zaten bastıralım biraz ;D

Sanırım bu araçlar öyle çıt çıkarmadanda gitmiyor zaten . Her seste kafayı takmamak lazım dediğin gibi . Tedbiri elden bırakmadan tabi .

Görüşmek üzere ...

ssbman' Alıntı:

Saygılarımla ...
Barış

Aynı ses 80-100 km aralığında geliyor bende de. Ya 80 i geçmiyorum ya da 100 km hıza çıkıyorum rahatsız etmemesi için :smiley:

Alfonse' Alıntı:
Abdullah bey, büyük harfle yazmayın lütfen,
Bağırmak manasına geliyormuş sanalda.....

yaw bu alıntı işini de çözemedim:smiley:
Büyük harf kötü bir alışkanlık, amacım kimseye bağırmak veya sesimi duyurmak değildi:smiley:

Arkadan gelen uğultu konusu da kafamı karıştırıyor. Bnemim bildiğim farklı ebatta bir lastikle gezilmedi araçta. Daha önce differansiyelde bir tıkırtı vardı. Ama yağını değiştirdikten sonra kayboldu. Fakat yağı değiştirince katkı koymamıştım. İki gün önce arka defferansiyel yağını tekrar değiştirdim ve katkıda koydum.
Yine benim ustanın dediği; ki kendisi amerikancı değil ama ayna mahruti olabilir veya differansiyel bilyalarından geliyor olabilir dedi. Fakat diferansiyel olayı beni korkutuyor. Anlamayan birine de ellettirmek istemiyorum. Verdiğiniz isim ve işyeri nerede özelden yazabilirseniz sevinirim.

Beatrıx'ın cok guzel bır lafı vardı : 'Bu aracta her duydugun ses ıcın servıse gıtmıceksın !' Grcekten dogru soyluyor her ses ıcın gıtsek ve yaptırmaya kalksak aracın yarı parasına yakın masraf cıkar galıba.

Yaw kızmazsanız bir soru daha; yağı değiştirdim ve katkı da koydum demiştim. Değişimden sonra arka deferansiyelden daha önce değiştirdiğimde katkısız olarak kullanınca kesilen ses geri geldi. Ve arkadan kasıntı yapmaya başladı bu konuda görüşleriniz nedir acaba?

Hocam araçta arkada kilit var değil mi?

Katkısız kaç km kullandınız ?

Acaba kilitte bir sorun mu oluştu diye geldi aklıma ...

aviator310' Alıntı:
Arkadan gelen uğultu konusu da kafamı karıştırıyor. Bnemim bildiğim farklı ebatta bir lastikle gezilmedi araçta. Daha önce differansiyelde bir tıkırtı vardı. Ama yağını değiştirdikten sonra kayboldu. Fakat yağı değiştirince katkı koymamıştım. İki gün önce arka defferansiyel yağını tekrar değiştirdim ve katkıda koydum.
Yine benim ustanın dediği; ki kendisi amerikancı değil ama ayna mahruti olabilir veya differansiyel bilyalarından geliyor olabilir dedi. Fakat diferansiyel olayı beni korkutuyor. Anlamayan birine de ellettirmek istemiyorum. Verdiğiniz isim ve işyeri nerede özelden yazabilirseniz sevinirim.

ZJ'lerde bugüne kadar arka diffransiyel ile sorunu olanı görmedim. Ben benim arabayı 14 senedir kullanıyorum arka diffransiyeli bu güne kadar sadece yağını değiştirmek ve i,çini temizletmek için açtırdım.

Zj'lerin maalesef ön difransiyel ve aktarma organları herzaman için sorunludur.
Devamlı 4 x 4 olduğu için.

Önden bir uğultu geliyorsa;

1- Aks bilyaları
2- Şaft istavrozları
3- Ayna mahruti

Elin mahkum, Uğultu, inleme çekilmez bir hal alıyorsa ustana gidip;
1- aç şu aks bilyalarını diyeceksin.
Kesilmedimi?
2- Şaftçıya yönleneceksin. ( Dikkat; Şaftçıya kendin götür arabayı...ÖNEMLİ...! > konuş > " aks bilyalarından değil" de.
Kesilmedimi?
3- Ustan difransiyeli difransiyelciye götürsün. Bozulmamışsa ayarlanır, olmadı değişir.
Eh ...'! artık kesimiştir...!

Arkadan gelen uğultu; Sağ aks kolunu çıkarttır > kol üzerinde iz / Bozulma varmı ? bozuksa sakın haaa!!! yeni aks alma...! Aksa tornacıda yüzük takılır (60-70 TL > yenisi 700 TL) Ben en son 4 sene önce taktırdım, hala problem yok.
Bu olay ZJ'lerde fabrikasyon hatasıdır....! bir şekilde bu kısım zayıf işte....!

Abi yine aydınlatmışsın ortalığı . Teşekkür ederim .

Bu arada önceki sayfada sorduğum bir ses vardı , bu konuda bir yorum var mı acaba ?

" Yeni bir ses sorusu ekleyeyim . Bugün farkettim ki araçta 90-110 km hızları arasında gaza bastığımda vuum vuum vuuum diye bir ses geliyor gazı bıraktığımda yok bastıkça geliyor . Herhangi bir sarsıntı vs sözkonusu değil . Aynı devirlerde diğer hızlarda(düşük be yüksek hız) ses olmuyor yada çok hafif oluyor ben farketmiyorum . Sizce ne olabilir ? Belli hızlarda gaza basınca yapmasından dolayı difransiyel , şaftlar , kayış , şanzıman dan olabilir diye düşündüm , gerçi diyeceksiniz ki başka ne kaldı "

Saygılarımla ...
Barış

ssbman' Alıntı:
Abi yine aydınlatmışsın ortalığı . Teşekkür ederim .

Bu arada önceki sayfada sorduğum bir ses vardı , bu konuda bir yorum var mı acaba ?

" Yeni bir ses sorusu ekleyeyim . Bugün farkettim ki araçta 90-110 km hızları arasında gaza bastığımda vuum vuum vuuum diye bir ses geliyor gazı bıraktığımda yok bastıkça geliyor . Herhangi bir sarsıntı vs sözkonusu değil . Aynı devirlerde diğer hızlarda(düşük be yüksek hız) ses olmuyor yada çok hafif oluyor ben farketmiyorum . Sizce ne olabilir ? Belli hızlarda gaza basınca yapmasından dolayı difransiyel , şaftlar , kayış , şanzıman dan olabilir diye düşündüm , gerçi diyeceksiniz ki başka ne kaldı "

Saygılarımla ...
Barış

Bak gülme....!!!!!
Bendede ona benzer Wummmm...!,Wummmmm...! diye bir ses var ve ben bayılıyorum bu sese..:smiley::smiley::smiley:
Bir gün kaybolacak diye ödüm patlıyor...:smiley::smiley::smiley:

Yahu rahat bırakın şu arabaları...., :smiley::smiley::smiley:

Bende;
- Wummmm, Wummmm diye ses var, :'(
- Ön tarafta uğultu var, :'(
- Alttan ara sıra birşeyler akıyor, :'(
- Bagaj kapğından kasislerde ses geliyor, :'(

Eeeeee....? ne olmuş yani? :-\
Arabalar en az 10 yaşında...! En az 200.000 Km'lerde.
Anenenize babalarınıza sorun bakalım 60-70 yaşlarındakilere birde kendilereindeki aksaklıkları anlatsınlar sizlere > Ollsuuunnn hayattalar ya....! ;) :D

Eğer garibimi bu kadar dinleyipte her soruna yetişmeye kalkışırsanız tavsiyem; 2- 3 sene içersinde çözümlere harcıyacağınız paranızı 3-4 sene genç yaşta olan Grand'a yatırın daha iyi....!
Ben son 6-7 sene içinde en az 10.000 Tl harcadım yeterki sussun diye; hala oram buram ağrıyor diyor....! ;D ;D ;D
Arabalar yooooorrguuuunnnn........! onları artık biraz olduğu gibi kabul etmeye çalışın....:smiley:
Veya yenisini alın... ;)

Wolwerine de söyledi aynı şeyi , ama birde senin ağzından duyalım dedik abi , teşekkürler ...

Arabanın yakasından düşmem lazım ama huy işte ... Birkaç aya düşerim yakasından ama bu arada idare edin lütfen :D

Saygılar
Barış

Ergun abi tavsiyelerin için çok teşekkürler. Ön aksları zaten iki hafta önce değiştirdim, ön takımı da komple baktırdım ve değişmesi gereken bütün parçaları değiştirdim.
Peki siz yağ değiştirirken katkı da koyuyor musunuz? Ben yağı değiştirdikten sonra bir arkadaş katkı da koyman gerekiyor yoksa yağ değiştirmenin fazla bir farkı olmaz demişti. Onun tavsiyesi üzerine tekrar değiştirdim ve katkı koydum:smiley:. Ama senin dediğin gibi belki de bizim bu araçlar çıkardığı seslerle güzel ve bu şekilde yaşamaya alışmalıyız:smiley:
Tekrar çok teşekkürler.

Hocam sen çevredilerin söylediklerine bakma çok güvenmiyorsan ustalar dahil . Tabi iyi ustaları tenzih ediyorum .

Jeep kısmını komle oku zaman buldukça çok iyi bir bilgi kaynağı bu forum .

Bu araçların arka difransiyellerinde kilit olabiliyor . Kilitin varlığını yokluğunu anlamak için arka tekerler hava kaldırılır ve bir taraftan çevirilir . Diğer teker aksi istimaete dönüyorsa kilit yok yada bozuktur . Eğer aynı yönde dönüyorsa kilit vardır . Eğer kilit varsa mutlaka MOPAR ın kilitli difransiyel katkısı kullanılmalı , ufak plastik bir şişede olur .

Difransiyele koyduğunuz yağ nedir ?
Koyduğunuz katkı nedir?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,844
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

SON KONULAR

Geri