Selamlar,
ZJ alırken dikkat ettiğimiz kurallar malesef satarken geçerli değil. Bilinçsiz alıcıların cehaletine maruz kalıyoruz. Yani ben aracı alırken baktığım ve değerlendirdiğim kriterlerle ilgilenen alıcılar ile karşılaşmıyoruz. Bu gerçekten sıkıcı bir durum.
Velhasıl kelam, sade alıyoruz 8-10 bin masraf yapıyoruz donanımlı diyoruz. Bir diğeri off road görmemiş orjinal diye, "off road yapmış yorgun araçlarla karıştırmayın" gibi cümleler ile lansman yapıyor.
Örneğin aşağıdaki araçların ikisinide yeni aldık. Ne tamirciye gösterdik, ne de boyacıya. Araba ile ilgili birşeyde sormadık. Hoşumuza gitti aldık.
ZJ satarken yukarıda yazdığım durumları yaşayan arkadaşlar var mı, yoksa alayı bana mı denk geliyor.
ZJ alırken dikkat ettiğimiz kurallar malesef satarken geçerli değil. Bilinçsiz alıcıların cehaletine maruz kalıyoruz. Yani ben aracı alırken baktığım ve değerlendirdiğim kriterlerle ilgilenen alıcılar ile karşılaşmıyoruz. Bu gerçekten sıkıcı bir durum.
- Donanımlı araçlarımız off road yapmış yorulmuş görüntüsü sergiliyor. Oysa öyle değil. Aksine daha bakımlı. Çünkü arazide kırılacak biryer varsa zaten kırılıyor ve değiştiriliyor. Asfaltta kullanılan araçların kırılmaya yüz tutmuş parçaları her an kırılmayı bekliyor.
- 20 yaşında bir arabanın 250 - 300 bin km yapmış olması gayet doğalken, km'si 100 - 150 bin civarı olan araçlar aranıyor. Bu nedenle km sahteciliği oluşuyor.
- Yine 20 yaşındaki arabada çiziksiz boya aranıyor. Aynı zamanda bir off road aracının orjinal boyası olsun isteniyor.
- Yeni motor yapılmış araçlar aranıyor fakat, ideali kapak açılmamış motor değil midir?
- Arazi şartlarında kullanımı kolaylaştırmak için şaft direksiyon vs. yaptığın iyileştirmeler için; "bu araba kurcalanmış" yaftası yiyor.
- ZJ'yi baktırmak için mahalle tamircisine gidip, tamircinin ağızandan çıkan"abi sen bununla başedemezsin alma" cümlesine maruz kalınıyor.
- ZJ satıcılarını bıktıran bir konu var; kaç lira yakar, vergisi ne kadar. Doğruyu söyleyince alıcının suratı yerle yeksan oluyor.
Velhasıl kelam, sade alıyoruz 8-10 bin masraf yapıyoruz donanımlı diyoruz. Bir diğeri off road görmemiş orjinal diye, "off road yapmış yorgun araçlarla karıştırmayın" gibi cümleler ile lansman yapıyor.
Örneğin aşağıdaki araçların ikisinide yeni aldık. Ne tamirciye gösterdik, ne de boyacıya. Araba ile ilgili birşeyde sormadık. Hoşumuza gitti aldık.
ZJ satarken yukarıda yazdığım durumları yaşayan arkadaşlar var mı, yoksa alayı bana mı denk geliyor.
Son düzenleme: