Zj Alırken Dikkat Edilecek Hususları Biliyoruz. Ya Satarken?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Omertr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,464
Bende dana önce suzuki vardı. 1 sene civarında kullandım. Hafifte olsa offroad yapmaya başlayınca bana yetersiz gelmeye başladı. 2007 modeldi aracım ve kilit v.s yoktu. Satııktan sonra ZJ ilk tercihim oldu. Sebebi benim gezme tarzıma uygun olması idi. Ağır offroad yapmam. Gezerim. Ama önüme bir engel çıkıncada çok rahat geçerim. Hem yolda hemde arazide verdiği keyif bambaşka. Elbette masraflar çıkartıyor. Heleki araziye giren araçlarda mutlaka bişeyler çıkıyor. Benim için önemli olan çıkan masrafların boyutu ve giderilebilirliği. ZJ de bugüne kadar parça sıkıntısı çekmedim. Her lazım olanı tık diye buldum. En güzel yol yurt dışından almak. Çok daha uygun fiyatlara gelebiliyor. Burada işçilik ile durumu çözebiliyorsunuz.

Özel durumumdan dolayı satmak durumunda kalıyorum ama Amerikan kullanmak hakkaten çok keyifli onun için WJ alıcam.

Bu aracı, daha doğrusu motor hacmi büyük araçları ülkemizde satmak pek kolay olmuyor. İnsanlar tamamen ön yargı ile yaklaşıyor ve arkasından uzaklaşıyor. Bu n yargıyı kıran insanlarda zaten bu araçları alıp kullanıyor. Ve keyfini çıkarıyor...

Etiketler
Keçe,conta vs normaldir, VX100 alın onda da gerekir değişmediyse.Bundan sonra açacak masraflara göre yol haritanızı belirlersiniz.Lastik vs harici +5 bin TL masraf normaldir eğer bu masrafın üzerini zorlamaya başlarsa araç ile yollarınızı ayırmaya karar verin derim.Çünkü daha fazla masraf ettiğiniz anca artık 1-2 sene içinde satmak mantıklı hale gelmeyecek,en az 5 sene kullanmanız gerekli yaptığınız masrafın geri dönüşü olması için.

VX100, güzel araç ama çok pahalandı.Daha 1 sene öncesine kadar 35-40 bin istenen araçlar oldu 70 bin TL.Toyota sağlamdır ama masraf çıkarmayacak bir araç yok sonuçta illa ki onunda masrafları olacak. Bir de ağır araç 2,5 ton,tüketimde haliyle yüksek 15 lt'den aşağı zor,20 lt'yi rahatlıkla buluyor daha da üste gider.Ülkemiz için çok da uygun değil eğer bütçe kısıtlı ise.
Kesinlikle size hak veriyorum ben zaten kenara 5 bin ayırmıştım ama çok erken oldu usta nın dediği 2500 lira tutar keçe si bilyeler akslar ve burçlar gitti demiş LPG de de hafif sorun var sanki dedi :( bugün gidip alıcam sonra sizinle yapılan işlemleri buradan paylaşırım.
Eğer daha fazla masraf açmaya başlarsa bana sizin dediğinizi yapıp yolları ayırıcam :smiley: ya 4.7 bakıcam yada başka bir araç
VX100 ler gerçekten çok pahalılan dı üstüne 1 o kadar daha koydu neredeyse bu kadar fiyatının çıkması normal değil bence....

Bende dana önce suzuki vardı. 1 sene civarında kullandım. Hafifte olsa offroad yapmaya başlayınca bana yetersiz gelmeye başladı. 2007 modeldi aracım ve kilit v.s yoktu. Satııktan sonra ZJ ilk tercihim oldu. Sebebi benim gezme tarzıma uygun olması idi. Ağır offroad yapmam. Gezerim. Ama önüme bir engel çıkıncada çok rahat geçerim. Hem yolda hemde arazide verdiği keyif bambaşka. Elbette masraflar çıkartıyor. Heleki araziye giren araçlarda mutlaka bişeyler çıkıyor. Benim için önemli olan çıkan masrafların boyutu ve giderilebilirliği. ZJ de bugüne kadar parça sıkıntısı çekmedim. Her lazım olanı tık diye buldum. En güzel yol yurt dışından almak. Çok daha uygun fiyatlara gelebiliyor. Burada işçilik ile durumu çözebiliyorsunuz.

Özel durumumdan dolayı satmak durumunda kalıyorum ama Amerikan kullanmak hakkaten çok keyifli onun için WJ alıcam.

Bu aracı, daha doğrusu motor hacmi büyük araçları ülkemizde satmak pek kolay olmuyor. İnsanlar tamamen ön yargı ile yaklaşıyor ve arkasından uzaklaşıyor. Bu n yargıyı kıran insanlarda zaten bu araçları alıp kullanıyor. Ve keyfini çıkarıyor...
Yazdıklarınıza aynen katılıyorum Gürcan Bey,
Bende çok önyargılı yaklaşmıştım ama sürmesi çok keyifli ve çok hoşuma gidiyor zaten aldım herkes başladı bunun yakıtı çok fazla şusu var busu var :smiley:) ama işe gelip abi bir gaz versene diyince herkesin ağzı açık kalıyor :smiley: Bende sizin gibi yapıcam offraod yapmıyorum hafif arazi ve camp olayı gezmesini çok seviyorum o yüzden böyle bir araç aldım.Ama ileride maddi durumu düzeltirsek yavaş yavaş büyütmeyi planlıyorum.

Birsey sormak istiyorum benim direksiyonda boşluk var acaba bu neden olabilir yoksa bütün 5.2 lerde bu varmı ? Ne yapmam lazım.
Teşekkür ederim

Birsey sormak istiyorum benim direksiyonda boşluk var acaba bu neden olabilir yoksa bütün 5.2 lerde bu varmı ? Ne yapmam lazım.
Teşekkür ederim
Tabiki bütün zj lerde böyle bir sorun yok. Standardında böyle bir sorun olmaz. Bunun 2-3 farklı sebebi olabilir. Direksiyon kutusundan olabilir. Direksiyon milinden olabilir. Ön takımdan olabilir. Iyi bir ustaya gösterirsen sebebini bulur. Ama dikkat et direksiyon kutusuna kabahat bulunur hemen. Onunda tamirine iyi para isterler...

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tabiki bütün zj lerde böyle bir sorun yok. Standardında böyle bir sorun olmaz. Bunun 2-3 farklı sebebi olabilir. Direksiyon kutusundan olabilir. Direksiyon milinden olabilir. Ön takımdan olabilir. Iyi bir ustaya gösterirsen sebebini bulur. Ama dikkat et direksiyon kutusuna kabahat bulunur hemen. Onunda tamirine iyi para isterler...

Ön takımları ve arka takımları yeni yaptırdım bütün yağlarını falan da yeni koydurttum Davut usta'da :smiley: bugün kuzenim kullanıyordu o söyledi bana direksiyon da çok fazla boşluk var diye onu da baktırayım o zaman :smiley: Gene Davut Usta'ya mı yoksa başka bir ustaya daha göstereyim mi ?

Bence baktır derim. Tek yerden fikir alıp iş yapma...

Direksiyon boşluğu wj oncesi kasalarda malesef çok sik rastlanan bir şey. Direksiyon kutusundan bir ayarla bir nebze azaltmak mumkun. Ayni sekilde burc degisimleri, pitman kolu degisimi gibi seylerle de iyilesme gorulebilir. Eger sorun bunlardansa zaten direksiyon kutusu degisimiyle bile çozulmez problem.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Anladım yardımlarınız için teşekkür ederim.Bugün yada yarın ben bir ustaya göstereyim tabi ki başka ustalara da :smiley: Umarım daha fazla masraf çıkarmaz bana bu gidişle ocağıma incir ağacı dikicek :smiley:

Hissedilir boşluk normal değil,eğer daha önce direksiyon kutusu revizyon olmadı ise yaptırmanız lazım.Kısacası kutu revizyon olacak.

Direksiyon boslugu icin tamirciden once rot balansciya git. On takimi kontrol edin de. orada tespit yaptir. Bazilari tespit icin para bile almiyor. Ona gore hareket edersin. Balta saglamsa pitman'a giren rot bozuluyor genelde.

Sent from my i6 using Tapatalk

Ön ve arka takımı yaptırdım diyor tekrar niye kontrol ettirsin veya ustaya gitsin ki bunun için? Kutudandır o boşluk,Davut Usta baksın anlar,eğer çok fazla değilse ustalar genelde erteler çünkü bu yaştaki araçların çoğunda var,eğer hissedilir düzeye gelmişse veya siz yaptırmak istiyorsanız revize ederler.Boşluğa göre karar verin,aracın yolda gezinmemesi ve şerit değiştirmeye gecikmesiz tepki vermesi gerekir eğer bunları yapmıyorsa tehlikeye atmaya gerek yok yaptırın derim.

Faturayı eksiksiz kesmek , kdv kaçırmamak yav ne olacak zarar edip satıcan iste araca doldurdugun her ozellik zarar kat sayini artirir bu kadar basit.

Motor sanzimani elimize alirsak ne hal olur Amerikan arabasi bide ? Bu neden satiyor bu kadar para harcadigi arabayi ? Amerikan arabasi bozulsa dikis tutmaz gibi gibi toplumda ve birazda bende de olan (cunku cherekoler artik yaslandi diger tum sabit dingilli offroad araclarinda oldigu gibi) dusuncelerden dolayi hastasindan hastasina gidecek araclar bu bakimdan satarken salak sulak muhabbetlerle elbette karsilacaksiniz cunku.sizin araciniz haricindeki 10 amerikan arabadan 7 si artik buyuk masraf acacak durumda kurunun yaninda siz gibi arabasina bakanda yaniyor maalesef

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bugun bir telefon aldim. Ilk soru arabanin klimasi olup olmadigiydi. 2. Soru: " bu araba 5.2 degilmi "seklinde oldu. Evet dedim. Iyi o zaman 5.2 olanlari tutuluyormus bunlarin dedi ve kac motor oldugunu sordu. 5200 motor dedim. Adam cok sasirdi ve siradaki malum soru geldi "kac yakiyor" onuda soyledim. Ve tabiki beklenen son "vergisi ne kadar" .

Bugun bir telefon aldim. Ilk soru arabanin klimasi olup olmadigiydi. 2. Soru: " bu araba 5.2 degilmi "seklinde oldu. Evet dedim. Iyi o zaman 5.2 olanlari tutuluyormus bunlarin dedi ve kac motor oldugunu sordu. 5200 motor dedim. Adam cok sasirdi ve siradaki malum soru geldi "kac yakiyor" onuda soyledim. Ve tabiki beklenen son "vergisi ne kadar" .

O neki ben gecen haftalarda mog 404 lerimi sattim arac 4 ceker mi diye soran oldu , soracak tabii herkes offroadcumu dogdu anasindan sora sora bu isler

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Direksiyon boslugu icin tamirciden once rot balansciya git. On takimi kontrol edin de. orada tespit yaptir. Bazilari tespit icin para bile almiyor. Ona gore hareket edersin. Balta saglamsa pitman'a giren rot bozuluyor genelde.

Teşekkür ederim Ömer Bey yarın yada perşembe günü aracı rot balanscıya götürücem sizin söylediklerinizi ustaya söylücem bakalım ne diyecek ona göre bir plan yapıcam

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,536
Kaydolan Son Üyemiz
süvariemin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR