Zj Aldım, Önerilerinizi Bekliyorum!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mahosss Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 99
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,353
Ynt: Zj Aldım, Önerilerinizi Bekliyorum!

tekrar merhaba.
uzun zamandır foruma giremiyordum.aracıma birtakım değişiklikler yaptım.
ön - arka tampon demir tampon olarak tekrar yapıldı ve her ikiside şaseye bağlı ayrıca daha güçlü bir çeki demiri takıldı.650 km 2 ton karavan çekerek denendi gayet iyi.ayrıca cms 150 modeli jantlar biraz tornada işlem görerek araca takıldı jant özellikleri 5 x 114,3 et 0 ofset 7 inç. cooper dicovery 31-10,5-15 lastiklerde üzerinde.
buraya kadar herşey gayet iyi hiçbir sorun yaşamadım.sadece lastikler bazı pozisyonlarda sürtme yapıyor asfaltta sorun yok, kasislerde sorun yok, eğimlerde sorunyok.taş kaya çıkınca sürtme oluyor.araçta 2 inç get var.3 inç yükseltme düşünüyorum 3 inç lik yükseltme sürtmeyi tüm koşullarda engellermi?fotoğrafları çok yakında ekleyeceğim.

Etiketler

mahosss' Alıntı:
tekrar merhaba.
uzun zamandır foruma giremiyordum.aracıma birtakım değişiklikler yaptım.
ön - arka tampon demir tampon olarak tekrar yapıldı ve her ikiside şaseye bağlı ayrıca daha güçlü bir çeki demiri takıldı.650 km 2 ton karavan çekerek denendi gayet iyi.ayrıca cms 150 modeli jantlar biraz tornada işlem görerek araca takıldı jant özellikleri 5 x 114,3 et 0 ofset 7 inç. cooper dicovery 31-10,5-15 lastiklerde üzerinde.
buraya kadar herşey gayet iyi hiçbir sorun yaşamadım.sadece lastikler bazı pozisyonlarda sürtme yapıyor asfaltta sorun yok, kasislerde sorun yok, eğimlerde sorunyok.taş kaya çıkınca sürtme oluyor.araçta 2 inç get var.3 inç yükseltme düşünüyorum 3 inç lik yükseltme sürtmeyi tüm koşullarda engellermi?fotoğrafları çok yakında ekleyeceğim.

Araca tam olarak neler yapildigini bilmedigim icin direk yaziyorum.

Surtmeyi tam olarak nereye yapiyor ?

Davlumbaza mi viraj demirine mi ?

Eger viraj demiri ise (ki benim eski 18 lerle de 15 lerle de surtme vardi biraz da yaylar eskidigi icin) linkleri GET yuksekligi kadar uzatin. Bunu yaparken de linkleri acili olan kisminin ustunden yani virak demirine baglandigi yere yakin taraftan kesin. Araya tornada hazirlanmis parcayi kaynattirin. Kaynak yapilirken de alt tarafini surekli olarak su ile sogutun ki kaucuk burc bozulmasin. Ayni sekilde amaortisorleri de kontrol edin orjinal boy mu yoksa uzun mu. eger orjinal baoy ise onlarinda altina ek destek yaptirin. Farki hissedeceksiniz.

s40euro' Alıntı:
Araca tam olarak neler yapildigini bilmedigim icin direk yaziyorum.

Surtmeyi tam olarak nereye yapiyor ?

Davlumbaza mi viraj demirine mi ?

Eger viraj demiri ise (ki benim eski 18 lerle de 15 lerle de surtme vardi biraz da yaylar eskidigi icin) linkleri GET yuksekligi kadar uzatin. Bunu yaparken de linkleri acili olan kisminin ustunden yani virak demirine baglandigi yere yakin taraftan kesin. Araya tornada hazirlanmis parcayi kaynattirin. Kaynak yapilirken de alt tarafini surekli olarak su ile sogutun ki kaucuk burc bozulmasin. Ayni sekilde amaortisorleri de kontrol edin orjinal boy mu yoksa uzun mu. eger orjinal baoy ise onlarinda altina ek destek yaptirin. Farki hissedeceksiniz.
bahsettiğiniz linklerin ve ek destekten kasdettiğniz parçaların resimlerini eklerseniz banada ayrdımcı olacaksınız teşekkürler...

ahmetti' Alıntı:
bahsettiğiniz linklerin ve ek destekten kasdettiğniz parçaların resimlerini eklerseniz banada ayrdımcı olacaksınız teşekkürler...

Bunlar arka amartisor yukselticileri

hpim2039.jpg

Bu da on amortisor destegi

hpim2045.jpg

Burda da henuz modifiye edilmemis link gozukuyor. Viraj demiri ile amortisor alt tablasi arasinda.

hpim2044.jpg

Daha deatyli resimler asagidaki topic de var.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=63688.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR