becerbildiysem gönderdimkeskint' Alıntı:Enverbey Resimler açılmıyor mümkünse özelden bana bu resimleri gönderebilirmisiniz mümkünse orjinal boyutta
mail adresim
sureyyakeskinciftligi@gmail.com
keskint' Alıntı:Enverbey çok teşekkür ediyorum ilginize bu bilgiyi ben gittiğimtümkaravan kampları ve tanıdığımana yollardaki benzin istasyonlarına paylaşacağım belki bazıları kurar yada akkıllarında böyle bir sistem kalır umarım.
Ben bu gün maille karayolları otoban isletmeleri md. lüğüne shell, Bp, Total firmalarına yazdım. Belki bir fikir oluşturup bu güzel hizmeti de bizler için sağlarlar inşallahenverdede' Alıntı:yola çıkmadan bu tür yerlerin varlığından haberdardım,konuyu konuştuğum bir arkadaşım bir benzin şirketi genel müdürlüğünde yetkili bir arkadaşı olduğunu,konuyu anlatabilmek için birkaç foto çekmemi istemişti,onun kanalıylada bir takım girişimler olacak,inşallah olumlu bir şeyler çıkar..
Ynt: Yurt Dışında Karavan Atık Su Boşaltım İstasyonları
becerbildiysem gönderdim
garanti olsun diye bu mesajada iki adet ekliyorum
Ekli dosyayı görüntüle 397466
Ekli dosyayı görüntüle 397467
Ekli dosyayı görüntüle 397468
.
Gaitanın, ondan 5-6 misli gri kullanım suyu ile beraber depo edilmesi, boşaltılmalarında onun tümden tuvalet artığı olarak düşünülmesini gerektirmekte.
Halbuki ilaçsız tuvalet kasetinin normal tuvaletlerde boşaltılabilme kolaylığı hatta üç güne kadar kimyasallarla muhafazası, olumsuz tarafları daha az olan gri suyun uygun boşaltılabilme özellikleri ile birleşince, karavancılığın oturduğu ülkelerde bu tarz, standart karakterine ulaşmış durumda.
Bu ülkelerde hiçbir üretici karavanlarında tersine bir üretim yapmadığı gibi, konaklama yerleri de genellikle bu duruma uygun yapı göstermekteler.
Üstelik;
* Avrupa’da önemli bir yüzdeyle, sokak mazgalları sadece yağmur suyu kanallarına açılmakta ve dolayısıyla arıtma sistemlerini rahatlatmaktalar.
* Modern oto yıkama yerleri böcek, yağ ve tuz filtreleme sistemleriyle çalışmakta. Ayni su, durulama hariç tekrar kullanılmakta.
Üç sene kadar evvel kuzey İtalya’da Garda gölü kıyısındaki bir kampingde, tuvalet kasetini gri su mazgalına boşaltan bir karavancı için polis çağrıldığına şahit oldum.
Bazen pratikte doğru olsa da “nasıl olsa ayni yere gidiyorlar” tarzı düşüncenin, çöpleri ayırma kültürünün daha tam oturmadığı ülkelerde karşılık bulması ise yadırganmamalı...
Gaitayı kimyasız olsa bile toprağa gömme düşüncesi ise, özel hatta kamu mülkiyetlerine farklı baktığımızın diğer bir göstergesi olmalı ?
Not
Metin; Kasetli Porftatif Tuvaleti Maceratör Sisteme Çevirmek Istiyorum başlığından tekrardır.
.
Ben Avrupayı kast etmişdim Uysal bey.
.O zaman siz de bana uğraşma kasetle bıçaklı marine sistem wc yaptır diye tavsiye edermisiniz ?
.
Tekne alırsanız neden olmasın ?
Şaka bir yana, biliyorsunuz klasik çözümlerin “Tecrübe” adlı sağlam bir hocası var...
.
41 feet motoryatım var zaten. Yeni merak karavan. Doğru olanı yapmak 1 kerede işi bitirmek için uğraşıyorum
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi