Yol - da

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 379
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 106,528

Etiketler
Ynt: Yol - da

yaybek' Alıntı:
Yücel kardeş güzel bir gezi olmuş ellerinize sağlık fotolarla desteklemişsiniz yazıyı benim o odunlara karşı zaafım var orada olsa idim 2-3 tane atardım bagaja ;)
Amanın yusufçuğum bu genç yaşta yazık etme kendine.biliyorsun onların bir tanesini bile araçta görseler hem araç hemde sizi bizden koparıp alırlar. hani sen espiri yapıyorsun ama biliyorsunki istanbul trafiğinde ve Yol-larında bu odunlardan bol miktarda zaten var ;D ;D ;D
Bu arada bir kaç bin kilometrelik halen devam eden ege,akdeniz ve içanadolu kış gezimizin yarısını tamamlamış bulunuyoruz. şuan egeden aşağıya indik gökovadayız çok harika envai çeşit foto kareleri ve Yol-da resimleri birikti. oldukça detaylara girip çıkarak gezimize devam ediyoruz. Yol-da resimlerine hazır olun zira yolda resimleri çekmek için aracım iett otobüsüne döndü dur,kalk,dur,kalk :D :D
sanıyorum artık istanbula dönüşte ocak ve şubat aylarında evden yüklemelere devam edeceğim.
sağlıcak ile kalın.

seyyah-34' Alıntı:
Amanın yusufçuğum bu genç yaşta yazık etme kendine.biliyorsun onların bir tanesini bile araçta görseler hem araç hemde sizi bizden koparıp alırlar. hani sen espiri yapıyorsun ama biliyorsunki istanbul trafiğinde ve Yol-larında bu odunlardan bol miktarda zaten var ;D ;D ;D
Bu arada bir kaç bin kilometrelik halen devam eden ege,akdeniz ve içanadolu kış gezimizin yarısını tamamlamış bulunuyoruz. şuan egeden aşağıya indik gökovadayız çok harika envai çeşit foto kareleri ve Yol-da resimleri birikti. oldukça detaylara girip çıkarak gezimize devam ediyoruz. Yol-da resimlerine hazır olun zira yolda resimleri çekmek için aracım iett otobüsüne döndü dur,kalk,dur,kalk :D :D
sanıyorum artık istanbula dönüşte ocak ve şubat aylarında evden yüklemelere devam edeceğim.
sağlıcak ile kalın.
Gel de işe yoğunlaş bakalım şimdi.

"Bir anda kendin için birşeyler yapmak istediğinin farkına varır, yüreğinin sesini dinler, atarsın kendini yollara...

Her yolculuk bilinmeyene açılan bir kapıdır aslında... Ne zaman ne olacağını bilemezsin, ne umarsın ne bulacaksın bilinmez...

Zaman zaman sorarsın kendine bir sınırı geçtiğinde arkanda ne bıraktığını, bundan sonra ne yapmak istediğini. O an ikiye ayrılırsın. Bir yanda arkada bıraktıkların için melankoli, diğer yanda yeni topraklara girip yeni hayatlar tanımanın hevesi ve gelecek yeni tecrübelerin verdiği heyecan... Seçimini yapar yoluna devam edersin kendinden emin.

Döndüğünde bir bakarsın hızla geçen zaman ve yolculuk tecrübelerin birlik olup senden çok seyi söküp almıştır, yerine yenilerini koymak şartıyla. Sonra anlarsın sen artık eski sen değilsindir...

"Plan: 4 ayda 8000 kilometre.

Yöntem: Doğaçlama.

Hedef: Sadece kitaplardan öğrendiğimiz kıtayı keşfetmek.

Araç: Eski, yağ sızdıran, 1939 yılına ait Norton 500 model bir motorsiklet."

Diyerek birlikte çıktıkları yolu Alberto Granado'nun 30. yaşgününde bitirmeyi umar Ernesto Guevera, yani bugün hemen hemen herkesin adını duyduğu hatta hakkında bir miktar bilgi sahibi olduğu CHE! Ve yüce ruh,emektar motor ile başlar yolculuk...

Öğrenmenin yaşamla paralel gittiği bu film, yorumu izleyicisine bırakan, Güney Amerika'nın 50'li yıllarını anlatan bir belgesel tadında.

Kahramanlar zamanla muhteşem manzaralar ve öğretilerin karşısında keyfe keder hallerinden sıyrılıp daha sorumlu hale ve artan bir inanca bürüyorlar kendilerini. Artan kilometreler, yol boyunca ilerleyen, bozulan sonra bırakılmak zorunda kalınan bir motorsiklet dışında yolcu olan kişilere öğreti niteliğinde. Ayrıca Güney Amerika'yı 50'lerde sarsmış olan cüzzama karşı koymak, insanlara bu hastalıkla savaşmayı öğretmek de bu maceraperest aynı zamanda da aldıkları eğitim ışığında gönüllü doktorluk yapan kahramanlarımıza düşüyor...

Konusu, görsel efektleri, oyuncuların kusursuzlukları, sadeliği ve müzikleri ile bir bütün içinde bize sunulan bu eseri kaçırmamanız dileğiyle...

[attachment=1][attachment=2]

motorcycle diaries.jpg

image5bios.jpg

Çok güzel özellikle ilk iki afiş, Slogan da oldukça dikkat çekici olmuş. Görmeye değer bir filme benzer. Antiparantez motor da bir harika duruyor ikinci afişte.
Teşekkürler paylaşım için

[attachment=4]Bu film Che nin gerçek yaşamından alıntı olduğu için çıktığı gibi seyretmiştim,şimdi kendini her dağa çıkan Che zannediyor ya neyse.Bu filmde Che nin temelleri atılmış olarak kabul edilir,idealist 2 doktorun maceraları,hastalıklarla mücadelesi,yollar ve birbirinden güzel güney Amerika manzaraları.Herkesin seyretmesi lazım.Bu film hem doktor arkadaşı hemde Che nin günlüklerinden yola çıkılıp çevrilmiş.Hatta Türkçe yede bu kitap çevrilmiş,film çevrilirken doktor arkadaşı o zamanın Amerika sının canlandırılmasında çok yardımcı olmuş.

kitabı

[attachment=1]

Buda o zaman çıktıkları gezide kullandıkları motor ve Doktor arkadaşı Alberto
[attachment=4]

[attachment=2]
[attachment=4]

che-guevara-ile-devrim-yapmak-alberto-granado.jpg

17092007193312.jpg

49_motorcycle_diaries.jpg

Cok guzel filmdi. Tesekkurler bu filmi bize hatirlattigin icin. Eh ben de baska bir film hatirlatayim. Kac kere seyrettim kimbilir. Bir yol filmi. Hemde bir t2 vw bus ile . Muhakkak kacirmayin.

littlemisssunshinever7hl7.jpg

Bu filmi izlemiştim. Keyifli bir filmdi. Bir yerde debriyaj teli kopuyordu sanırım, o aklımda kalmış. Vosvos kullandığım günlerde bu telin bir yedeğini yanımdan hiç eksik etmezdim. Ama hiç ihtiyaç olmadı.

insel' Alıntı:
Cok guzel filmdi. Tesekkurler bu filmi bize hatirlattigin icin. Eh ben de baska bir film hatirlatayim. Kac kere seyrettim kimbilir. Bir yol filmi. Hemde bir t2 vw bus ile . Muhakkak kacirmayin.

Mesajından sonra bu filmi seyrettim. Şimdi bitti. Aile içi dayanışmayla ilgili mesajlar veren güzel, eğlenceli bir film. Teşekkürler. Ayrıca bu filmden çıkaracağımız ders ; " T2 in varsa sorunların bitmez :smiley: :D ;D ama bişekilde seni istediğin yere ulaştırır ;)"

İlk aracım vosvostu, Üniversite 2. sınıfta almıştım, İki yıllık beraberliğimizde beni pek çok arkadaş dost sahibi yaptı. Konya'da kulüp kurup etkinlikler yaptık çok keyifliydi. Öte yandan kaportacı, motorcu, elektrikçi çevremiz de günden güne genişledi. :smiley: İki yıl sonra elden çokardık, yerine 91 model suzuki alto aldık, o da çok kalenderdi, ama hiç bir arabadan vosvosun verdiği o keyfi ve o duyguyu alamadık. Herkes en azından hayatında bir kez vosvos kullanmalı. Çok değişik bir ruhtur, Hala çoğuna gülümseyip korna çalarım ama anlamıyorlar tabi artık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri