Yol - da

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 379
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 106,536

Etiketler
Ynt: Yol - da

Trabzon zigana geçidi.
bır yol manzarası.

IMG_1479.jpg

IMG_1481.jpg

Yok Kadir Türkiyeden değil ama olmasını çok isterdim,tabi ki Türkiye dede güzel yollar var ama o güzel yolların yanında genelde o çirkin yapılarda var.Türkiye yi aşşağı görme hastalığı yol fotoğraflarında bile var görüyorsun.
Yusuf sağol sabahları erken kalkıyorum ben internette yıllardan beri hoşuma giden fotoğraf,3d çizimleri arşivlerim,bu fotografları yeni indirmiştim,eklerken baktım sende uyanıksın,sabah 6 cılardansın demek ki :smiley:

Bülent hocam bende memleketin değişik yörelerinde çokca tarihi belgeseller çektim hatta dün aradılar 2 haftalık Hatay'dan başlayıp devamında Kilis olmak üzere çekimler olduğunu ve gelip gelemiyeceğimi sordular bende işlerin çok yoğun olduğunu izin almamın mümkün olmadığını ayrıca şu an bitirmemiz yaza yetiştirmemiz gereken bir karavan olduğunu söyledim.
Neyse bu çekimlerde en çok rahatsızlık duyduğum o tarihi mekanların etrafındaki alakasız yapılar ve en çokda elektrik ve telefon kabloları,yani en azından o kabloları bir gurup yapıp istifleseler yine gam yemeyeceğim resmen tarihi yapıyı kimse çekmesin diye ağlarla örmüşler.
Bu arada ben sabah haberlerine fix olarak geldiğimden her sabah saat 05.00 de kalkarım saat 06 da iş yerindeyim ve laptop yanımda kamera başında oturuyorum. ;D

yaybek' Alıntı:
Bülent hocam bende memleketin değişik yörelerinde çokca tarihi belgeseller çektim hatta dün aradılar 2 haftalık Hatay'dan başlayıp devamında Kilis olmak üzere çekimler olduğunu ve gelip gelemiyeceğimi sordular bende işlerin çok yoğun olduğunu izin almamın mümkün olmadığını ayrıca şu an bitirmemiz yaza yetiştirmemiz gereken bir karavan olduğunu söyledim.
Neyse bu çekimlerde en çok rahatsızlık duyduğum o tarihi mekanların etrafındaki alakasız yapılar ve en çokda elektrik ve telefon kabloları,yani en azından o kabloları bir gurup yapıp istifleseler yine gam yemeyeceğim resmen tarihi yapıyı kimse çekmesin diye ağlarla örmüşler.
Bu arada ben sabah haberlerine fix olarak geldiğimden her sabah saat 05.00 de kalkarım saat 06 da iş yerindeyim ve laptop yanımda kamera başında oturuyorum. ;D
Yusufçuğum hazır işyerindeki kameradan söz etmişken şuan aklıma geleni sormak istedim. Bakıyorum bir çok kanalda bütün kameramanlar her fırsatta görünüyorlar hatta dün TRT de aniden bir kameramana mikrofonu tuttular canlı şarkı söylettiler.Oysa Fox tv de bırakın bunları seni görmek yani bütün kameramanları görmek imkansız acaba diyorum neden sizi bu kadar saklıyorlarki.İşte buda akla takılan bir başka soru gel sen şimdi çık bu işin içinden. ;) :D

Foto değil ama bir film eklemek istedim Yol-da topiğine...

Rabbit-Proof Fence...

Saat 21:30 - Cine5

rabbit-proof-fence-DVDcover.jpg

Çok sağol Haldun akşama bir filmimiz var demek ki

Rabbit-Proof Fence, Avusturalya'nın yerli halkı Aborjinlerin, 20. yüzyılın başında yaşadıklarını gözler önüne seren bu yılın en etkileyici filmlerinden biri.

1930'lu yıllarda, hükümet kararı ile ülkedeki tüm melez çocuklar (beyaz ırktan biri ile Aborjinlerden birinin evlenmesi ile meydana gelen çocuklar), ailelerinin yanından zorla kopartılarak kamplarda eğitime alınıyor ve ilerde beyazlara hizmet etmeleri için hazırlanıyorlardı. Böylece kendi kültürlerini tamamen unutmaları sağlanarak, hükümetin istediği şekilde büyütülüp topluma katılmış oluyorlardı.

Filme ismini veren Rabbit-Proof Fence, Avusturalya kıtasının neredeyse başından sonuna kadar uzanan ve tavşanların bir taraftan diğerine geçmesini engellemek için inşa edilen, dünya üzerinde insan tarafından yapılan en uzun çite verilen isim. Bu çit, kaçan çocuklar tarafından evlerine dönmek için bir pusula gibi kullanılıyor ve bu şekilde binlerce kilometre uzaktaki köylerinin yönünü belirlemeye çalışıyorlar.

Senaryonun, hepsi yaşanan gerçek olayları anlatan "Follow the Rabbit-Proof Fence" adlı romandan uyarlanması hikayenin gücünü ve inanılmazlığını bir kat daha arttırıyor.

Başroldeki üç küçük kızdan üçünün de bu ilk sinema rolleri ama bunu bilmeden tahmin etmek neredeyse imkansız. Özellikle hiçbir zaman yenilgiyi kabul etmeyen ve yüzünde bir an bile ümitsizlik ifadesi görülmeyen Molly karakterini oynayan Everlyn Sampi, eğer imkansızı başarabilecek bir çocuk varsa bunun kendisi olduğuna bizi sonuna kadar inandırıyor.

Kenneth Branagh, hükümetin bu politikasını uygulayan görevli rolünde küçük ama her zamanki gibi etkili bir rolde. Philip Noyce'un yönettiği filmin etkileyici görüntüleri, Jet Li'nin uzakdoğuda hasılat rekorları kıran son filmi Hero'nun görüntü yönetmeni Christopher Doyle tarafından çekilmiş.

Her ne kadar konusu itibariyle Türkiye'de pek ilgi göremeyecek gibi dursa da, Rabbit-Proof Fence yılın en ilgi çekici filmlerinden biri. Sevgi, azim ve kararlılığın birleşmesi sonucu bir insanın imkansızı başarabileceğini kanıtlayan ve uzun zaman hafızalarda yer edecek iç parçalayıcı bir yapım.

Bütün Doga dostlarina Merhaba. Sayin bülent bey, bahsettiginiz Film gercekten cok güzel, herkese tavsiye edebilirim.Bakkilmasi gereken bir Film.Kitaplari var onlar daha Güzel.

Selamlar.

Teşekkürler Ercan bey,şu anda onu seyrediyorum,bana değilde Haldun dostuma teşekkür edelim hep beraber.

filmi görünce ben de bir film ekliyeyim dedim. tarz olarak da yakın [attachment=1]

2i1ectf.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR