Ynt: 1.Geleneksel Taraklı Karavan Festivali (1-5 Haziran 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 125
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,485
- Gece kamp ateşi etrafında sohbet, eğlence, müzik eşliğinde Tuğrul beyin doğum gününü kutladık.
- Sigarayı yeni bırakmamdan dolayı, eski terk ettiklerime dönüş şişe koklamasıyla mı? başlayacak.
- Oyun kurucu misali, Deniz beyin akardeon dinletileri dostane cana yakınlığı.

IMG_5030_800x600.JPG

IMG_5047_800x600.JPG

IMG_5052_800x600.JPG

Etiketler

Midibüslerle Karagöl yaylasına çıktık. Hava, doğa, göl, renkler pırıl pırıl. Birde bunlara Karavancıların ve misafirlerin güzellikleri yansıyınca.

- Bizim nine torununu özlemiş olacak ki kuzucukları bir araya toplamış.
- Manzarayı seyrederken kendimizden geçtik.

IMG_5075_800x600.JPG

IMG_5080_800x600.JPG

IMG_5082_800x600.JPG

IMG_5143_800x600.JPG

IMG_5144_800x600.JPG

Ne güzel :smiley: Mutlu ve kazasız seyhatler dileriz. Bizleri resimsiz ve de yorumsuz bırakmayın. Biz gidemeyenler sizlerin resim ve yazılarını izledikçe sizlerle beraber gezmiş gibi oluyoruz, Yolunuz açık, ömrünüz uzun olsun...

Karagöl Yaylası düşündüğümden çok daha güzelmiş.

Merak ettiğim;

Hazır grup olarak gidilmişken neden bir gece dahi olsa orada kalınmadı? Biliyorsunuz tek karavan gidildiğinde güvenlik endişeleri nedeniyle çok ıssız yerlerde kalınamıyor.

Yol o kadar kötü mü? Yolcu dolu midibüsler çıkabildiğine göre karavanlar çıkamaz mıydı?

Seneye aynı yerde bir organizasyon daha yapılırsa Karagöl'de konaklama düşünmez misiniz?

Karagöl ve sonrasına devam ettim yol çok kötü değil hatta Güzeldereden Balıklı yaylasına çıktığına göre sana hiç sorun değil Cem,o kadar tozlu da deği üstelikl.Güvenlik sorunu bana göre kesinlikle yok bunu söyleyen sezgilerim tabii ki.Manazara öyle böyle değil gerçekten, hızlı geçtim ve bir çok yerde beklettiğim için acele ederek fotoğraf çektim,buralara çıkarak 3-4 gün inmeden çok rahat kamp yapılabilir,bana göre çok daha fazla.
Ben rotamı geçen gün çizdim ve musait olduğumda gideceğim.

[attachment=1][attachment=2]

1.gün.jpg

Tam ekran yakalama 10.06.2011 152916.jpg

Sayın Babadağ.

Karagöl bir göletten oluşmakta. Çevresi çok güzel olmakla beraber bu sene havalarında çok yağışlı getmesinden dolayı yolda bazı sorunlar vardı.

Seneye bu fikriniz mutlaka gerçekleşecektir. Bu sene bir başlangıçtı 2. festivalimiz çok daha düzenli olacaktır diye düşünüyorum.

Selamlar...
Şaban Mergül
gazetegez

orsaalabanda' Alıntı:
Karagöl Yaylası düşündüğümden çok daha güzelmiş.

Merak ettiğim;

Hazır grup olarak gidilmişken neden bir gece dahi olsa orada kalınmadı? Biliyorsunuz tek karavan gidildiğinde güvenlik endişeleri nedeniyle çok ıssız yerlerde kalınamıyor.

Yol o kadar kötü mü? Yolcu dolu midibüsler çıkabildiğine göre karavanlar çıkamaz mıydı?

Seneye aynı yerde bir organizasyon daha yapılırsa Karagöl'de konaklama düşünmez misiniz?
Taraklı'da iki gece kaldık. Her gün ve gece için etkinlikler vardı. Yani Karagöl'de konaklamak için pek vakit yoktu. Ama bir gün fazla zamanım olsaydı, pazar gecesini de Karagöl'de geçirirdim ve dönüşü de diğer yaylalar üzerinden yapardım. Bence yaylada herhangi bir güvenlik soru yok. Tabii ki garantili, hiç bir şey olmaz demek değil. Birkaç defa ben de burada hem birkaç kişi hem de tek araç olarak kamp yaptım. O zaman ara sıra havaya ateş edenler dışında herhangi bir sorun yoktu. :mad:

Karagöl'e birkaç yoldan gidilebilyor. Bu sene gurupla çıktığımız yol Taraklı'dan en kolay çıkılan yol. Tamamı da asfalt. Her türlü karavan rahatlıkla çıkar. Geçen sene Bülent'lerle çıktığımızda İçdedeler Dışdedeler yolundan gittik. Biraz daha zorlu bir yoldu son kilometreleri ise tamamen toprak ve oldukça dik. Karagöl geniş bir yayla olduğundan farklı yollardan ulaşılabiliyor.

Kasdettiğim konu "benim çıkıp çıkamayacağım" değildi Bülent.

Balıklı - Pürenli yaylasına Haldun abi'nin alkovanlı hatta Tamer'in alkovanlı aracı bile çıkmıştı. Yol oradan daha kötü değil ise "benim orada gördüğüm araçların çoğu çıkabilirdi" diye düşündüm ister istemez. Ama tabi gelemediğim için gerçek koşulları bilmiyorum.

Yol çok kötü değilse seneye oraya araçlarla çıkıp konaklamanın mutlaka gündeme alınması gerektiğini düşünüyorum. Biliyorsun katılımcıları birazcık zorlayıp iteklemeden olmuyor bu işler. Ama genel tercih belirli sınırların dışına çıkmamaksa ona da saygı duyarım.

orsaalabanda' Alıntı:
Kasdettiğim konu "benim çıkıp çıkamayacağım" değildi Bülent.

Balıklı - Pürenli yaylasına Haldun abi'nin alkovanlı hatta Tamer'in alkovanlı aracı bile çıkmıştı. Yol oradan daha kötü değil ise "benim orada gördüğüm araçların çoğu çıkabilirdi" diye düşündüm ister istemez. Ama tabi gelemediğim için gerçek koşulları bilmiyorum.

Yol çok kötü değilse seneye oraya araçlarla çıkıp konaklamanın mutlaka gündeme alınması gerektiğini düşünüyorum. Biliyorsun katılımcıları birazcık zorlayıp iteklemeden olmuyor bu işler. Ama genel tercih belirli sınırların dışına çıkmamaksa ona da saygı duyarım.

Ben işime geleni anlamışım.Evet Ferhat gerekli açıklamayı yapmış.

Ferhat geçensene seninle gittiğimizde ben farklı bir yoldan dönmüştüm,o yol bu kadar güzel değildi ama şöyle bir detay vereyim bu cumartesi doğançay şelalesine kahvaltıya gittim baya dik bir yerden inerken ufak ufak yağmur başlayınca apar topar geri dönmek zorunda kalmıştım,geri dönerkende bize şelaleyi soran Ankara plakalı bir çifte,şeşale yolunu tarif ettik ama yağmur uyarısınıda yaptık,yolda biz kahvaltı için bir yer bulduk kahvaltı ederken bu çift geldi kısaca sohbet ettik Türkiyenin şelalelerini belgeliyorlardı ve bana harita üzerinden gösterdiler bölgede ki haritaları,karagöl yaylasına yakın bir şelale olduğunu söylediler hark köy de,gelince hemen araştırdım bu benim geçen sene geri dönüş yolunda durup incelediğim vadide olan şelaleymiş, fazla yüksekten akmayan ama kademe kademe akan bir şelaleymiş ve 80 mt uzunluğundaymış.İncelenmesi gereken bir yer ciddi bir kanyon görüntüsüne sahipti dar olduğu için tepeden görememiştim.Kenara yazalım.

[attachment=1]

hark köy kanyonu.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR