Ynt: 1.Geleneksel Taraklı Karavan Festivali (1-5 Haziran 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 125
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,491
3G ile canlı Festival istiyoruz Bülent hocam.
;D

Bolu'da ki festivalde mynet üzerinden canlı yaın yapacağız inşallah.

Etiketler

mayıstosböce' Alıntı:
Herkes 2-3saat önce karagol yaylasına otobüslerle gitti koca kampta ilk basta 3-5 kisi kaldık ,sonra 3 karavan daha ama daha önemlisi kuzuları pişirecek arkadaslar geldi ve ben sessizlik icinde aracımın icinde arka kapıyı acmış pufur pufur esen rüzgarda harika bir müzik eşliğinde ibis keyfinin doruklarindayim yazamadim aha geldiler :(

Bizde gezelim bari....

IMG_5115_600x450.JPG

Değerli Arkadaşlar,

Taraklı 1. Kamp ve Karavancılar Festivalini 1-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirdik.
Kısa bir süre içinde organize edilip hayata geçirilen ve ilk Karavancı Festivalinin birinci günü bir çok arkadaşımız Festivalin düzenlendiği Taraklı futbol sahasına yerleştiler. Bir gün önce gelen Hilmi bey yağmur nedeniyle kayganlaşan alana giremeyip benzincide konaklamak zorunda kaldı.
İlk iki gün genellikle bol bol güneşlenip dinlenmekle, geceleri ise kamp ateşi etrafında sohbet ve Deniz beyin akadeon dinletileri ile geçti. Bu sohbetler yeni arkadaşlaıkların başlamasına vesile oldu.
Günün en ilginç gözlemi ise neredeyse bir "ay" büyüklüğündeki meteorun hemen tepemizde mor renkli bir alev topu şeklinde tepemizden kaymasıydı.
Cuma günü katılımlarımız hemen hemen doruk noktasınna ulaştı. Toplamda 36 ünite festivale katılmıştır. Gündüz Timuçin beyin rehberliğinde Taraklı merkezini, Vali konağını 1517 yılında yapılan camisini gezdik ve Taraklı tarihi hakkında bilgi edindik. Yorgunluğumuzu parkta çay ve ayran içerek çıkardık. Bu arada Taraklı meydanı festival ile ilgili reklam ve tanıtım bayrakları ile süslenmişti.
Akşam yöresel Roman müziği eşliğinde yemeklerimizi yedik ve yine akşam ateş etrafında önce roman müziği eşliğinde Tuğrul beyin doğum gününü kutladık, daha sonra akardeon eşliğinde huzurlu saatler yaşadık.
Gündüz eğlencelerimiz arasında hastalık haline gelen boull oyunları, hulahop çevirme ve dart yarışmaları ise gündüz aktivitelerimizdi.
Cumartesi günü biraz gecikmeli olarak otobüslerle Karagöl yaylasına çıktık. Nefis bir havada, doğanın en güzel renklerini göl etrafında dolaşarak ve izleyerek gözlerimizi dinlendirdik.
Döndüğümüz zaman hazır olmasını beklediğimiz kuzu çevirme, ne yazık ki bu iş için gerekli düzenek ve ustanın bulunamamasından dolayı köfte sucuk partisi ile yetinmek zorunda kaldık. Kuzularımızı akşam konserinden sonra kamp ateşinde kavurma yaparak yedik. Bu arada Muhtarlar Federasyonu toplantısıda kamp alanında başladı, onlarda köfte sucuk partisine katıldılar. Daha sonra Türkiye’nin değişik illerinden gelen muhtarların toplantısında kamp ve karavancılığı tanıtan bir sunum yaparak konu hakkında bilgilendirilmeleri sağlandı.
Akşam düzenlenen konserde ilköğretim okulu öğrencilerinin düzenlediği dans gösterisi, kız meslek okulunun düzenlediği Almedia Abazi’nin de sunum yaptığı defile, Türk Güneşi’nin nefis dans gösterisi ve iki solist yer aldılar. Konser güzel bir havai fişek gösterisi ile sonlandırıldı.
Akşam yine kamp ateşi etrafında, pişmesini beklediğimiz kavurmalarımızı yiyip saz eşliğinde yetenklerimiz sergiledik.
Pazar sabahı kahvaltı keyfinden sonra ayrılık zamanı geldi. Katılımcı arkadşlarımız teker teker vedalaşıp bir başka etkinlikte buluşma dilekleri ile ayrıldılar.
Bu Festivale katılan tüm arkadaşlarımıza birlikte olmanın keyfini yaşattıkları için teşekkür ederiz.
Saygılarımla

Erdal Ötügen

Arzu eden arkadaşlar karavancılar festivalini www.gazetegez.net sitesinden de takip edebilirler...

Şaban Mergül

Taraklı çok güzel bir doğası olan yermiş, benim çok hoşuma gitti, insanları çok cana yakın ve hoş sohbetler, çarşısındaki esnaf olsun halkı olsun bizleri kim gördüyse hoşgeldiniz diyerek karşıladılar veya selam verdiler, kendi adıma çok memnun ayrıldım, bu buluşmayı ayarlayan, organize eden ve bizlere çeşitli ikramlarda bulunan herkese çok teşekkürler,
kamp alanından en son dört karavan kaldık, Raci hocam, Gökhan ve biz saat beş gibi ayrıldık, ayrılmadan önce son resim,

DSC02272.jpg

Hemen dönmek zorunda kaldığımız için çok üzgünüz.Ancak gelen fotolara baktıkça eğlenceli olduğu anlaşılıyor. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi yolluyor, bir sonraki etkinlikte birlikte olabilmek dileğiyle selam ve sevgilerimizi yolluyoruz. SEMA-TAYFUR ÇIVGINER[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

IMGP5927.JPG

IMGP5930.JPG

IMGP5934.JPG

Çok güzel görüntüler.

Elimizde olmayan nedenlerden dolayı katılamadık. Ama gönlümüz sizlerleydi. Organize eden, destek veren, emeği geçen ve fotoğrafları bizlerle paylaşan herkese çok teşekkürler.

Bu güzel organizasyonla biz doğa severleri biraraya getiren herkeze sonsuz teşekkürler.Doğanın ve tarihin birleştiği Taraklıda olmaktan büyük zevk aldık.Bilgisayar ekranından tanıdığımız ve yazıştığımız birçok kişi ile yüzyüze tanışıp sohbet etmek bu kampın en haz verici yanı idi.
Birdahaki kampta görüşmek dileğiyle.

Görüntü010.jpg

Görüntü012.jpg

Görüntü013.jpg

Görüntü016.jpg

Sn. ankirali, çekme karavanla katılan 2 arkadaşımız vardı. Beni hayretler içinde bırakan bu resimdeki Macit amcamızdı. Bursa'dan katıldı Cumartesi akşamı
saat 20.30' da kamp alanına giriş yaptı,akşam konserde olduğumuzdan konuşamadık ancak sabah saat 08.00'de kalkmış ve sabah sporunu yapıyordu.

Kendisine yaşını sorduğumda söylemedi ancak tanıyanlar 90 yaşında olduğunu söyledi.

Macit amcamıza birkez daha saygılarımı gönderiyorum.

[attachment=1]

SAM_0629.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR