yeşil yanınca kornaya basanlara ne demeli

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bhdrslck Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 104
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,732
Ynt: yeşil yanınca kornaya basanlara ne demeli

bhdrslck' Alıntı:
Üzücü ama komik, heralde arabaların duracağını zannediyorlar :smiley: Yaw o gelen Türk, hayatta durumu? :smiley:
:D Bir Türk dünyaya bedeldir cümlesini biçtiğimiz turistlerle kanıtlıyoruz.. :smiley:

Etiketler

serci07' Alıntı:
yaya geçidi tabelasi var lakin adam 100mt sellektör yaparak üzerime geliyor bide hız arttırıyor. şeytan diyor ön camdan gir arka camdan sürücü ile çık :smiley:
ahahaha iyiymiş ;D

Hiç boşuna doğu, batı, kuzey, güney demeyin kendinizi yormayın.
Bu işler üç madde ile olur, o maddeler;
1=EĞİTİM,
2=EĞİTİM,
3=EĞİTİM.
Gerisi yalan.Fakat eğitim sistemini bu hale getirenler kıyamet gününden sonrada hesap vermeye devam etsinler.
Eğitimi verecek adam lazım değilmi?
Kalın sağlıcakla.

istanbulda bazı kurallar kanunlardan bağımsız olarak oluşuyor. bu dönüşlerde yayaların araçlara yol vermesi durumu gibi.

diğer yazılı olmayan kanunlar:

1- cep telefonu ile konuşacaksanız veya mesaj çekecekseniz sol şeride geçin. öndeki araca çarpmayacak gibi bir mesafe bırakın. (mesafe öndeki araç durduğunda, sizin aracınız frene basmadan kendi kendine durabileceği bir mesafe olmalıdır.)
2- TEM (anadolu otoyolu) de en son şeritte giden araçlar saatte 250 km/h, orta şeritte giden araçlar 80 km/h ile gider.
100 veya 120 ile giden araçlar ise stress dolu sollamalar ile ilerlemelidir.
3- sol şeride geçmeniz gerekiyorsa ve sol şeritte arkanızda kalan araç ne size yol veriyor nede sizin yanınızdan geçecek bir hıza ulaşmıyorsa, sola sinyal yakın. sinyali gören sürücünün yol vermeme dürtüleri devreye girecek ve aracını hızlandıracaktır.

ayrıca aracım bozulmuş ve emniyet seridine çekip aracımla ilgilenirken, emniyet şeridini illegal olarak kullanan sürücülerden fırça yediğimi bilirim. "ne çektin bu arabayı buraya be" diye..

rumelian' Alıntı:
3- sol şeride geçmeniz gerekiyorsa ve sol şeritte arkanızda kalan araç ne size yol veriyor nede sizin yanınızdan geçecek bir hıza ulaşmıyorsa, sola sinyal yakın. sinyali gören sürücünün yol vermeme dürtüleri devreye girecek ve aracını hızlandıracaktır.

Bu heryerde var galiba , Türklere has olabilir : ) sol taraf arkanızdan gelir , akşamsa büyük ihtimalle uzunları da açıktır , geçmesini beklersiniz ama geçmez , hatta yavaşlarsınız biraz ama yine de geçmez , sola sinyal verdiğiniz anda hemen geçip gider :D

Trafik az az akıyorken ki ortalama hız 50-60 gibi, sol şeritte doluyken, sol şeritteki adamın öndeki araçların orta şeride geçmesi için yaptığı selektöre ne deniyor ? Bunun anlam ve önemi ne,boş olmsa amenna..

15 gün önce dolmuşa bindim. (60 km mesafe ve 2 ilçe arası) az kalsın bağlatacaktım arabayı.sinir oldum tavırlarına. hatalı şerit değiştirme, ayakta yolcu taşıma vs.herşeyi yanlıştı..

- Yeşil yanmasına 2 saniye kala kornaya basarak 'uyuma, hazırlan' diye düşünenler
- 2 şeritli bir yolun sonunda gişe,yol çalışması,kavşak vb. durumlardan dolayı yolu 8 şerite çıkartıp o iki şeritten geçmeye çalışanlar (KGS giişeleri özellikle)
- Arabının sol-şöför tarafındaki fara yüksek voltajlı far ampulü taktırıp karşıdan gelenleri düşünmeyenler (gözlerinde sorun varsa ya tedavi gör ya da araç kullanma)
- Tek yönlü yollarda aracını yolun sol tarafına bırakanlar
- Emniyet şeridini kullananlara artık söylenecek laf kalmadı

yaa aslında biraz birbirimize saygılı olsak, az biraz hoşgörülü olabilsek, biraz daha rahat bir yapıda olsak inanıyorumki trafik %30 azalacaktır..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR