yeşil yanınca kornaya basanlara ne demeli

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bhdrslck Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 104
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,740
Ynt: yeşil yanınca kornaya basanlara ne demeli

Şuan yenileme sınavına girsem ;

İlk Yardım : Kaldı
Trafik : Şaibeli
Motor : Geçer

Ehliyet : 1997

Etiketler

birde bu arkadaşların sağlayıp birde haklı gibi el kol hareketleri ile tribe gelenler var. Aslında onlara daha çok sinirleniyorum ben.

serci07' Alıntı:
birde bu arkadaşların sağlayıp birde haklı gibi el kol hareketleri ile tribe gelenler var. Aslında onlara daha çok sinirleniyorum ben.
Katılıyorum.Sağlamaya bu kadar meraklılarsa Kıbrıs'ta yaşasınlar tripleri kime anlamıyorum ki.

Assasin' Alıntı:
Ehliyet almak bu kadar zor olursa trafikte ehliyetsizler dolaşanların sayısı 3e 4e katlanır bence.Türk milleti olarak kolaya kaçmayı seviyoruz şunu kendimize itiraf edelim ki ehliyetimize el konulunca hergün işimize otobüsle yada metroyla gidip gelmeyeceğiz , en azından toplu taşımın gelişmediği , bu konuda kısıtlı olan şehirlerimizde bu böyle olmayacak. Herşeyin başı temel eğitim , o olduktan sonra medeniyette peşinden gelir zaten. Ancak şimdi bu uygulamayı Türkiye'de uygulamaya kalkarsanız büyük bir başarısızlıkla sonuçlanır,bazı kötü sonuçlar da doğurur.Rüşvet alır başını gider vs.Zaten ehliyet almak biraz daha zorlaştırıldı.
Stajyer ehliyet sistemi hakkında ;
2 yıl süre ile dikkat edilmesi gerekenler:
2 Yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan ve her ne derecede olursa olsun alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri geri alınarak iptal edilecek.

Saygılar , Deniz.

Tekrar söylüyorum , böyle bir uygulamaya geçilmeden önce yapılması gereken başka şeyler var tabiki , onlara girersek buna hiç sıra gelmez zaten : ) Olması gereken bu sadece . B sınıfı ehliyet alırken motordan 100 ,trafikten 97, ilkyardımdan 95 puan almıştım ama aynı sınava şimdi girsem bunların yarısını alırmıyım bilemiyorum . Ezberledik ve unuttuk . Amaç sadece sınavı geçebilmekti , burda devreye sizin bahsettiğiniz şey giriyor işte ; Temel Eğitim . Bizi bu zihniyete alıştıran eğitim sistemi sorgulanmalı , offf detaylara girersek çok uzar bu konu : )

ben hepsinden 100 almıştım....(cevap kitapcıgı yanımdaydı) ;D ;D ;D ;D

kız kardeşim ehliyetini aldığı gün hadi abim sen sür dedim. Demez olaydım. Ne sinyal vermesini öğretmişler nede dönüşleri. Sadece düz yolda kullandırmışlar. Hevesi gitmesin diye Bir kaç hafta da ben araba kullanmasını öğrettim. Yoksa gerçekten trafikte kötü sonuçlar doğurabiliyor.

Aslında bir bakıma doğru sınavların zorlaştırıldığı ama sınav ezbere dayalı bir sistem. Önce uygulamalı trafik ve direksiyon eğitimi yapılması taraftarıyım. Trafikte haklarımızı yanlış biliyoruz. Daha doğrusu haklı olduğumuzu zannedip sinirlendiğimiz bir çok durumda aslında haksız olabiliyoruz..

BTB_Wild' Alıntı:
Buyur burdan yak : )
[/quote yaktım zaten ehliyeti aldım 3 yıl ehliyetsiz araç kullandım halde(yaş dolayısıyla)ehliyetim aldıgım ilk gün kaza yaptım,,,egitim şart

bhdrslck' Alıntı:
Aslında bir bakıma doğru sınavların zorlaştırıldığı ama sınav ezbere dayalı bir sistem. Önce uygulamalı trafik ve direksiyon eğitimi yapılması taraftarıyım. Trafikte haklarımızı yanlış biliyoruz. Daha doğrusu haklı olduğumuzu zannedip sinirlendiğimiz bir çok durumda aslında haksız olabiliyoruz..

Kesinlikle trafikteki öncelikleri hiç bilmiyoruz , mesela ülkemizde göbeğe girip dönüşe başlamış araçlara anayoldan gelenler durup yol vermeliler , trafik kurallarına göre olması gereken budur yani , ama ülkemizde göbeğe girenler durup beklerler bi yığılma olur orda , hepsi anayoldan gelen araçların ( bazen tek bir aracın ) geçmesini beklerler , çünkü anayoldan gelen kaptırmış geliyordur , gaza biraz daha basar , çünkü o hızlıdır yol onundur : )

Yada sağa dönüşlerde eğer karşıdan karşıya bir yaya geçiyorsa dönüş yapan aracın durması ve yayanın geçişini beklemesi gerekir , trafik kurallarına göre durum böyledir , fakat ülkemizde yaya durup bekler , hatta kaldırımdan inip geçmeye başladıysa aracın geldiğini görüp tekrar kaldırıma çıkar can havliyle : ) çünkü o da farkında arabanın yol vermeyeceğinin , hatta üstüne birde küfür yiyeceğinin : )

yaya akıllıysa durmayı tercih eder bence :smiley:) cünki adam hem önünde ki araca hemde sağdan gelicek olan araçlara bakarken dikkati dağılabilir :smiley: yayalar çok cesaretli bu aralar, hepsi birer bonus gibi yola atlıyor , sanki vurunca puan toplıcaz :smiley:

Kimse kırılmasın ama doğuya gidince işler iyice sarpa sarıyor, yolda arabadan çok insan var ve gelen arabaya bakıp çekilmiyorlar..

Tam duruyorsun beyim o zaman ağıııır ağıır çekiliyor sanki izin vermişçesine..

Anayol kavramı zaten yok, şehrin en ana caddesinde 2. viteste giderken ara sokaktan karşıda karşıya bişey geçiyor, hazırlıklı olmasan abim yandan biçip geçecek..

yaya geçidi tabelasi var lakin adam 100mt sellektör yaparak üzerime geliyor bide hız arttırıyor. şeytan diyor ön camdan gir arka camdan sürücü ile çık :smiley:

bhdrslck' Alıntı:
Kimse kırılmasın ama doğuya gidince işler iyice sarpa sarıyor, yolda arabadan çok insan var ve gelen arabaya bakıp çekilmiyorlar..

Tam duruyorsun beyim o zaman ağıııır ağıır çekiliyor sanki izin vermişçesine..

Anayol kavramı zaten yok, şehrin en ana caddesinde 2. viteste giderken ara sokaktan karşıda karşıya bişey geçiyor, hazırlıklı olmasan abim yandan biçip geçecek..
Sadece doğuda olsa iyi , şehir merkezinden 30 35 km uzaklaşmanız yeterli. En azından Kocaeli için öyle. Kandıra'da yaya olmak vardı. Yolu babası yaptırmış sanki , kaldırımdan yürüyeni dövüyorlar. :D

Alanya da öyle. Oteller anayol kenarında sıralanmış. Her sene birçok turist karşıdan karşıya geçerken hayatını kaybediyor. Bu sayı hiçde azımsanmayacak kadarda çok.

serci07' Alıntı:
Alanya da öyle. Oteller anayol kenarında sıralanmış. Her sene birçok turist karşıdan karşıya geçerken hayatını kaybediyor. Bu sayı hiçde azımsanmayacak kadarda çok.

Üzücü ama komik, heralde arabaların duracağını zannediyorlar :smiley: Yaw o gelen Türk, hayatta durumu? :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR