omnitemporal
MURAT ERDOĞAN
Şu sayısalı tutturamadım gitti...
Öncelikle hoş geldiniz. Nezaketiniz ve gruba kattığınız değer için şimdiden teşekkür ederim.Merhabalar,
Grup bir uye daha kazandi
Son 2 yildir cadir kampini aktif kullanan bir aileyiz ve kucuk kizim ile sira, karavani tecrube etmeye geldi.
Aslinda 1 yila yakin suredir, bu dusunceyi tartiyorum ama son 1-2 ayda aksiyona gecip Saly, adria, crawler gibi ureticileri ziyaret ettim. Hatta istanbuldaki karavan parklarina da bakip haftasonu nerelere kacabilecegimi ve ozetle nasil bir karavan almam gerektigini anlamaya calisiyorum.
Netlestirdigim isterler;
Kis ayi olmasada en az 3 mevsim kullanabilecegim, dolayisiyla sizdirmazlik ve yalitim onemli
Aldigim urunun uzun omurlu olmasi ve ozellikle 3-5 yasinda bile satarken ciddi deger kayiplariyla karsilasmamaliyim
Basima gelebilecek sorunlarda satis sonrasi destek anlaminda memnun kalmaliyim
750kg alti yada ustu olabilir. Ic uzunluk 4mt civari
Ozellikle oturma alaninin skywindow gibi hem yanlarinda hemde ustunde cam olmasi( adria nin 4four362 sini cok begendik)
Fiyat konusunda adria 400 binleri buluyor saly ise baslangic pakette 140 bin ve adria da bulunan sistemlere muadil olabilecek donanimlarla 200bine gelir ki Saly de panoramik cam gibi bir model yok diye biliyorum.
Yerli karavan da saly, swan,basoglu gibi bir kac markanin ovuldugunu okudum ve bu mesajla birlikte konuyu hem canladirmak hemde bilgileri derlemek istedim.
Gorundugu gibi butceler hic az degil.
Karavan tecrubesi olmayan birisi olarak , yukarida belirtilen beklentilere de cevap verebilecek dogru secimi yapmaya calisiyorum. Bu rakamlari odeyeceksem de orasi benim sadece icinde uyuyacagim yer degil , hayatima kalite katacak bir yer olmali. Iste bu cikmazdan kurtulabilmek icin deneyimli uyelerimizin fikirlerini cok onemsiyorum.
Yorumlariniz icin simdiden tesekkurler...
Konu dışı ama;
Merhabalar,
Grup bir uye daha kazandi
Son 2 yildir cadir kampini aktif kullanan bir aileyiz ve kucuk kizim ile sira, karavani tecrube etmeye geldi.
Aslinda 1 yila yakin suredir, bu dusunceyi tartiyorum ama son 1-2 ayda aksiyona gecip Saly, adria, crawler gibi ureticileri ziyaret ettim. Hatta istanbuldaki karavan parklarina da bakip haftasonu nerelere kacabilecegimi ve ozetle nasil bir karavan almam gerektigini anlamaya calisiyorum.
Netlestirdigim isterler;
Kis ayi olmasada en az 3 mevsim kullanabilecegim, dolayisiyla sizdirmazlik ve yalitim onemli
Aldigim urunun uzun omurlu olmasi ve ozellikle 3-5 yasinda bile satarken ciddi deger kayiplariyla karsilasmamaliyim
Basima gelebilecek sorunlarda satis sonrasi destek anlaminda memnun kalmaliyim
750kg alti yada ustu olabilir. Ic uzunluk 4mt civari
Ozellikle oturma alaninin skywindow gibi hem yanlarinda hemde ustunde cam olmasi( adria nin 4four362 sini cok begendik)
Fiyat konusunda adria 400 binleri buluyor saly ise baslangic pakette 140 bin ve adria da bulunan sistemlere muadil olabilecek donanimlarla 200bine gelir ki Saly de panoramik cam gibi bir model yok diye biliyorum.
Yerli karavan da saly, swan,basoglu gibi bir kac markanin ovuldugunu okudum ve bu mesajla birlikte konuyu hem canladirmak hemde bilgileri derlemek istedim.
Gorundugu gibi butceler hic az degil.
Karavan tecrubesi olmayan birisi olarak , yukarida belirtilen beklentilere de cevap verebilecek dogru secimi yapmaya calisiyorum. Bu rakamlari odeyeceksem de orasi benim sadece icinde uyuyacagim yer degil , hayatima kalite katacak bir yer olmali. Iste bu cikmazdan kurtulabilmek icin deneyimli uyelerimizin fikirlerini cok onemsiyorum.
Yorumlariniz icin simdiden tesekkurler...
Okuyunca gerçek bir karavancı öğütleri ,gerçekten söylenecek başka kelime kalmamış,tamamen katılıyorum.Öncelikle hoş geldiniz. İstanbul'da çekme karavancıların en büyük dertlerinden biri karavanınızı park etmek için müsait bir garajınız ya da park yeriniz yoksa kışlama ve park için bir kamp yeri ile anlaşma yapmanız gerekli. Bu da 2022 için senelik en az 10K gibi bir rakama tekabül etmekte. Başta bu durumu netleştirerek kararınızı vermenizi tavsiye ederim. İstanbul karavan kampları ile ilgili Taylan Erler yeni bir video serisi yaptı. Bu videolarda kamp sahiplerinin bir kısmı fiyatları da belirtiyorlar. Tavsiye ederim.
Karavan seçimi derseniz konu ayırdığınız bütçeye geliyor. Arnavut köftecinin de dediği gibi "Ne ka ekmek o ka köfte"
Kendimden örnek vereyim. Çekme karavanla kamp yapmak bizim aile için ortak hobi. Ancak özel sektörde aktif çalışan olduğumdan senede en fazla 1 ay kadar karavanı aktif kullanabiliyoruz. Geriye kalan 11 ay bu 1 aylık sefanın bedelini nakden ödüyorum. (Bu cümle karavan tatili daha ucuzculara gelsin ) Bu sebepten fiyat/performans ürünlerine yöneldim ve 2 çocuk toplam 4 kişilik aile olarak tercihim Güney Bombe oldu. Bir dönem aklım Bürstner 490TK modeline çok fazla kaydı fakat durumu tekrar değerlendirdiğimde geri adım attım.
Ancak genellemek gerekirse çat kapı cuma'dan çıkar haftasonu kampımı yapar pazar akşamı dönerim derseniz hafif modellere bakmanızı öneririm. Uzun soluklu gezileriniz olacaksa 4,5 metre ve üstü karavanları değerlendirmenize alın, daha küçüğü sizi daraltır. Ayrıca ağır modellere bakacaksanız mover donanımını şiddetle tavsiye ederim.
Ben ilk karavanımı alırken piyasası hızlı ve uygun fiyatlı bir marka olarak ERBA'yı gözüme kestirmiştim. İlk karavanım ikinci el bir Erba 5.25'ti. Karavancılığı öğrenip hoşumuza giderse satar başkasıyla devam ederiz diye düşündük. Aynen düşündüğüm gibi oldu. 1 sene o karavanı kullandıktan sonra satıp daha minimal bir karavana geçtik. Diyeceğim o ki bence siz de bir yerden başlayın. Asıl ihtiyaçlarınız o karavanın içinde bir şeyler yaşadıktan sonra ortaya çıkacak.
Oncelikle yorum yapan tum ustadlara cok tesekkuler.Karar vermemde cok etkili oldunuz.Ilgimi ceken saly, gencer, adria, swan ve agus karavani ziyaret ettim.Onlarca video ve sizin yorumlardan sonra sadece gezmek icin gittigim agus'ta weinsberg 400lk fiyat performansiyla beni etkiledi ve kendimi kapora verirken buldumÖncelikle hoş geldiniz. İstanbul'da çekme karavancıların en büyük dertlerinden biri karavanınızı park etmek için müsait bir garajınız ya da park yeriniz yoksa kışlama ve park için bir kamp yeri ile anlaşma yapmanız gerekli. Bu da 2022 için senelik en az 10K gibi bir rakama tekabül etmekte. Başta bu durumu netleştirerek kararınızı vermenizi tavsiye ederim. İstanbul karavan kampları ile ilgili Taylan Erler yeni bir video serisi yaptı. Bu videolarda kamp sahiplerinin bir kısmı fiyatları da belirtiyorlar. Tavsiye ederim.
Karavan seçimi derseniz konu ayırdığınız bütçeye geliyor. Arnavut köftecinin de dediği gibi "Ne ka ekmek o ka köfte"
Kendimden örnek vereyim. Çekme karavanla kamp yapmak bizim aile için ortak hobi. Ancak özel sektörde aktif çalışan olduğumdan senede en fazla 1 ay kadar karavanı aktif kullanabiliyoruz. Geriye kalan 11 ay bu 1 aylık sefanın bedelini nakden ödüyorum. (Bu cümle karavan tatili daha ucuzculara gelsin ) Bu sebepten fiyat/performans ürünlerine yöneldim ve 2 çocuk toplam 4 kişilik aile olarak tercihim Güney Bombe oldu. Bir dönem aklım Bürstner 490TK modeline çok fazla kaydı fakat durumu tekrar değerlendirdiğimde geri adım attım.
Ancak genellemek gerekirse çat kapı cuma'dan çıkar haftasonu kampımı yapar pazar akşamı dönerim derseniz hafif modellere bakmanızı öneririm. Uzun soluklu gezileriniz olacaksa 4,5 metre ve üstü karavanları değerlendirmenize alın, daha küçüğü sizi daraltır. Ayrıca ağır modellere bakacaksanız mover donanımını şiddetle tavsiye ederim.
Ben ilk karavanımı alırken piyasası hızlı ve uygun fiyatlı bir marka olarak ERBA'yı gözüme kestirmiştim. İlk karavanım ikinci el bir Erba 5.25'ti. Karavancılığı öğrenip hoşumuza giderse satar başkasıyla devam ederiz diye düşündük. Aynen düşündüğüm gibi oldu. 1 sene o karavanı kullandıktan sonra satıp daha minimal bir karavana geçtik. Diyeceğim o ki bence siz de bir yerden başlayın. Asıl ihtiyaçlarınız o karavanın içinde bir şeyler yaşadıktan sonra ortaya çıkacak.
Oncelikle yorum yapan tum ustadlara cok tesekkuler.Karar vermemde cok etkili oldunuz.Ilgimi ceken saly, gencer, adria, swan ve agus karavani ziyaret ettim.Onlarca video ve sizin yorumlardan sonra sadece gezmek icin gittigim agus'ta weinsberg 400lk fiyat performansiyla beni etkiledi ve kendimi kapora verirken buldum
Karavanin kendisi
Weinsberg 400 LK Agus Edition | Agus Karavan | Hemen Teslim Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 994986227
Mağazadan satılık Sıfır Çekme Karavan 291.000 TL' ye Türkiye' nin ilan sitesi sahibinden.com'dawww.sahibinden.com
Benim durum tam komedi, ne karavani cekecek arac var(bende sirket araci, esimde hybrid chr cekme kapasitesi cok az) ne be ehliyet ama karavan aliyorum. 4x4 Sorentosu olan agabeyime guveniyorum.Beni bir karavan parkina atsin ben orda bir sure takilirim artik.Borcu azaltip araci degistirir sonra daha mobil olurum diye dusundum.Karavan parklarida fena gercekten 18-20bin bandinda ama hizmet ve ortamlari guzel gercekten.
Benzer fiyatli ama tecrubesi 1-2 yil olan yerli firmalari gorunce weinsberge teslim oldum acikcasi ama swan dan de etkilenmedim degil.ikinci elde deger kaybi az olur diyerek ciktik bir yola bakalim.
Hayirlisi artik
Hayırlı uğurlu olsun...Oncelikle yorum yapan tum ustadlara cok tesekkuler.Karar vermemde cok etkili oldunuz.Ilgimi ceken saly, gencer, adria, swan ve agus karavani ziyaret ettim.Onlarca video ve sizin yorumlardan sonra sadece gezmek icin gittigim agus'ta weinsberg 400lk fiyat performansiyla beni etkiledi ve kendimi kapora verirken buldum
Karavanin kendisi
Weinsberg 400 LK Agus Edition | Agus Karavan | Hemen Teslim Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 994986227
Mağazadan satılık Sıfır Çekme Karavan 291.000 TL' ye Türkiye' nin ilan sitesi sahibinden.com'dawww.sahibinden.com
Benim durum tam komedi, ne karavani cekecek arac var(bende sirket araci, esimde hybrid chr cekme kapasitesi cok az) ne be ehliyet ama karavan aliyorum. 4x4 Sorentosu olan agabeyime guveniyorum.Beni bir karavan parkina atsin ben orda bir sure takilirim artik.Borcu azaltip araci degistirir sonra daha mobil olurum diye dusundum.Karavan parklarida fena gercekten 18-20bin bandinda ama hizmet ve ortamlari guzel gercekten.
Benzer fiyatli ama tecrubesi 1-2 yil olan yerli firmalari gorunce weinsberge teslim oldum acikcasi ama swan dan de etkilenmedim degil.ikinci elde deger kaybi az olur diyerek ciktik bir yola bakalim.
Hayirlisi artik
İçinizdeki heyecanı anlayıp,Oncelikle yorum yapan tum ustadlara cok tesekkuler.Karar vermemde cok etkili oldunuz.Ilgimi ceken saly, gencer, adria, swan ve agus karavani ziyaret ettim.Onlarca video ve sizin yorumlardan sonra sadece gezmek icin gittigim agus'ta weinsberg 400lk fiyat performansiyla beni etkiledi ve kendimi kapora verirken buldum
Karavanin kendisi
Hayirlisi artik
Yorumu okuyunca "kesinlikle" demekten kendimi alamadim.İçinizdeki heyecanı anlayıp,
"Doğru model sizi gördüğünde yüzünüze gülecek." demiştim.
Hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.
güney ile devam edin derim bir güney karavancı olarakMerhaba ,
Yaklaşık 5 senedir her tatilimizi çadır kampı ile yapıyoruz fakat şu an bebeğimiz 18 aylık oldu çadır bize dar gelmeye başladı, karavan almak istiyoruz, bir arkadaşım güney karavandan karavan aldı, kullanıyor hatta bizde bir kez o karavanla 3 gün tatil imkanı yaşadık. fakat son dönem fiyatlar ciddi arttı, çok bir bütçemiz yok max 100,000 TL verebiliriz gibi görünüyor. ithal mümkün değil yerli kaliteli karavanlarda çok yüksek fiyatlı. Tavsiye edebileceğiniz bir model, memnun olan bir arkadaş varsa yazarsa sevinirim. 750 kg altı, çok ağır olmayan, yılda 1-2 defa haftalık tatil ile haftasonu biryerlere gitmek için istiyoruz, ısı yalıtımı, tesisatı ve sorunsuz olması ilk önceliğimiz.