Yerli Çekme Karavan Üreticilerine Eleştiriler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pasolvon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,186
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 334,453
Herkese merhabalar. Forumda yeniyim. Hayatımda hiç kamp yapmadım. Hiç karavanda uyumadım. Son 1-2 haftadır araştırıyorum. 2 oğlum eşim ve ben, yılda 1-2 kez 5-6 günlük geziler, 5-6 kez de 1-2 günlük geziler için karavan almak istiyorum. Doğayı severim. Bu heyecanın beni mutlu edeceğini düşünüyorum. Buraya kadar anlattiklarimla ilgili eleştiriye , yönlendirmeye de açığım. Bundan sonrası da var. Aracım 1.6 manuel LPG'Lİ 150 tork 1400 kg bir araç. İhtiyacımı görecek fiyat performans ürünü olarak güney karavanin maksi veya yeni yapıyor olduğu 4 kişilik midi modelinden birini gözüme kestirdim. Tabi birde erba 410td var yakın fiyatlarda. Sizin tavsiyeniz, öneriniz varsa yazarsanız çok memnun olurum. Bunları da doğru başlığa mi yazdım emin değilim. Kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.

Herkese merhabalar. Forumda yeniyim. Hayatımda hiç kamp yapmadım. Hiç karavanda uyumadım. Son 1-2 haftadır araştırıyorum. 2 oğlum eşim ve ben, yılda 1-2 kez 5-6 günlük geziler, 5-6 kez de 1-2 günlük geziler için karavan almak istiyorum. Doğayı severim. Bu heyecanın beni mutlu edeceğini düşünüyorum. Buraya kadar anlattiklarimla ilgili eleştiriye , yönlendirmeye de açığım. Bundan sonrası da var. Aracım 1.6 manuel LPG'Lİ 150 tork 1400 kg bir araç. İhtiyacımı görecek fiyat performans ürünü olarak güney karavanin maksi veya yeni yapıyor olduğu 4 kişilik midi modelinden birini gözüme kestirdim. Tabi birde erba 410td var yakın fiyatlarda. Sizin tavsiyeniz, öneriniz varsa yazarsanız çok memnun olurum. Bunları da doğru başlığa mi yazdım emin değilim. Kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.
Erba 4.10, Güney'in yeni 4 kişilik midi,yada May karavan
Bu üçü de başınızı ağrıtmaz,sizi memnun eder
Fiyatları da diğerlerine göre makul
Doğru yoldasınız

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tercihiniz kesinlikle doğru.
Acemi üreticilerle başınızı derde sokmayın.
Güney Karavan kendini ispat etmiş, belgeli, güvenilir bir markadır.
Alın güle güle kullanın, başka lafa bakmayın.

Kullandığım ilk karavandı, parasına göre çok iyi bir karavndı.
Daha sonra daha lüks karavan kullanımı için satmıştım.
Fakat hiç bir sıkıntısını çekmedim.
1999 da uaptığın Karadeniz gezisinde, Samsunda sağnak yağışa yakalanmıştık.
0 iki saatlik acaip şidetli yağmurda bile, gram su almamıştı içeriye.

Şu anda Ender Bey'in karavanları, o günlere göre çok daha iyi.
Alın, güle güle kullanın.

Sizin gibi tecrübelerin düşünceleri benim için önemli öncelikle teşekkür ederim,
@AKMühendis
Kalite detaylı incelemede anlaşılıyor, elindekini kendi imkanlarıyla üretmiş. güney karavan tavsiyesi için teşekkür ederim ama malesef çok fazla tercihim değil. Diğer üreticiler içinde dolu donanımla 750kg tutturamadık. Bu yüzden may ve carvan seçeneği varken tasarım gerçekten ilgimi çekti.
O1 belgesi var dilersem O2 de verebileceğini söyledi.
@Demirak yeni tasarımı ben gördüm detaylı inceledim, tüplük değişmiş, cam tavan var, arkada ranzalı sisteme geçilmiş. Vaad ettiği donanım 55 bin+kdv nin çok daha fazlasını karşılıyor. Karavan abs plastik birleştirme olacakmış, gündoğdu karavanın ustaları ile çalışıyorlar. Kendisi mimar olan Volkan Bey'e de ister istemez konuşurken güveniyorsunuz. Bi terslik sezmedim.
Teslim aldığım durumunda tabiki detaylı inceleme ve fotoğraf paylaşırım.
Güzel tecrübelerinizi dikkate alıyorum, daha fazla araştıracağım.
Teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Sevgili akmuhendis sizide tecrübeli bir karanci abim olarak takip ediyorum fakat karvan için yorumlarınıza katilamayacagim fuarda gördüm bence gayet başarılı olmuş yerleşim ve görsel olarak bana hoş geldi tabiki eksikleri vardı zaten satıcı ısrarla bu yetişmedi eksikleri var diyordu her işe yeni başlayan dan alınmaz dersek biraz yanlış olur neticede her üretici sıfırdan başlıyor güzel şeyler yapacaklarına da eminim sen almazsan ben almazsam nerde kaldı yerli üreticileri desteklemek söylemleri degilmi ama bence yapim aşamasında sık sık ziyaret edilerek gözlem yaparak takip edilebilir hatta sizin gibi tecrübeli bir abimle ziyaret ederim ben yapım aşamasında hemde genç girişimci arkadaşlara hemde alıcı arkadaşa yol gösterici olursunuz bilmem yanlismi düşünüyorum sevgiler

Neredeyse iki yıldır karavan araştırıyorum. Bu yıl çocuklara söz verdim artık alacağım diye. 50bin TL civarında bütçe ayarladım. Beğendiğimiz benim bütçemi aştı tamam artık bu olsun dediğim teslim tarihi geç oldu. Armudun sapı var üzümün çöpü var diyerek almak istediğime aylardır karar veremedim. Nihayetinde hiç tecrübem yok hayatımda hiç kamp yapmadım, karavanda kullanmadım. Bu nedenle F/P olarak ve herkesin ortak güvenini kazanmış Güney karavan Ender beyi aradım ve maxi modelinin siparişini verdim. Üzerimden bir yük kalktı. Bu yıl bir deneyim yaşayayım. Baktık gayet güzel uyum sağlıyoruz ve karavandan beklentimize göre ya karavanımıza ekleme yaparız yada değiştiririm diye düşünüyorum. Bu foruma katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum gerçekten çok istifade ettim.

Kalite detaylı incelemede anlaşılıyor, elindekini kendi imkanlarıyla üretmiş. güney karavan tavsiyesi için teşekkür ederim ama malesef çok fazla tercihim değil. Diğer üreticiler içinde dolu donanımla 750kg tutturamadık. Bu yüzden may ve carvan seçeneği varken tasarım gerçekten ilgimi çekti.
O1 belgesi var dilersem O2 de verebileceğini söyledi.
-------------------------------------------------------------------------------

Ben ne gördü isem, onu değerlendirdim.
Fuara böyle çıkmışsa...

Tabii , zayıf ihtimal olsa da, çok kısa sürede kendini geliştirmiş olabilir.
Ama açık ve net konuşmayı seven biriyim.
O gördüklerim bana ilerisi için ümit vermemişti..

Zaten malı öven arakadaşımız da açıkça bu işin acemisi olduğunu belirtmiş.
Tabii bu işlerde, üreticinin kendisinin veya yönlendirdiği birinin yazma ihtimallerini unutmamak lazım.
Firma adına hareket eden tipler de görüldü bu sitede.

Mümkünse O1 ve O2 belgelerinin karavan üstünde çakılı resimlerini gönderirseniz memnun olurum.

Burada emanet belgelerle karavan satan ve bunu müdafaa edenleri de gördük.
Emanetin haricinde, özel O belgesi ? olanları da gördük.
Özel O belgesi her ne demekse...

Ben dürüst, bilgili ve düzgün insanı desteklerim.
Hayaller beni ilgilendirmiyor.

Temenni ederim, başarmıştır.
Bence müşteriyi, müşteri ilgisi değil, malın kendisi çekmeli.

Herbir karavana özel, plakete ve şasiye çakılı numaraları görürsem,
belgenin gerçekliğine inanırım.
İnşallah başarmıştır.

Son düzenleme:

@AKMühendis
Yaşınıza ve tecrübenize saygım sonsuz ama bu şekilde kırıcı yorum yapmamanızı tavsiye ederim. Evet ben amatorüm ancak bakınca mobilyadaki kaliteyi ve insanı ayırt edebilyorum. Şirketle alakam yok, kendim uçak teknisyeniyim ve bu şekilde yargılanmak gayet çirkindi. Yinede teşekkür ederim. Burayı gerçekten eleştiri için açılan bir başlık sanmıştım. Yeni bir arkadaşınız, kardeşiniz olarak yorum beni üzdü. Hayırlı günler dilerim.

Merhaba arkadaşlar, abilerim, aranıza yeni katıldım, bir süredir 750kg altı 4 kişilik bi karavan için detaylı araştırma yapıyorum, konusu dönen her firmayla görüştüm, sanırım fiyat performans en iyi ürünü sektörde yeni olan carvan çıkarıyor. Gidip görüştüm gayette ilgili sıcak bir arkadaş. Söyledikleri ve yaptıklarına inandım. Sipariş vermeyi düşünüyorum cok fazla tecrübem yok, değerli önerilerinizi almak isterim.
Foruma yeni üye olmuşsunuz. İlk mesajınızda ''.. En iyi karavan.. '' şeklinde bir görüş bildirdiğiniz için @AKMühendis in her türlü ihtimali düşünmesi gayet normal bence.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@fusel
En iyi olarak yorumum, fiyat performans oranı içindi yanlış lanse etmeye gerek yoktu. İyiyi ve kötüyü ayırt edebilmek için dışarıdan bakan bir göz olarak, eşit standartlardaki belli özellikleri bilmek yeterli diye düşünüyorum. Bütün firmaları arayıp görüşüp fikir aldığım için böyle bir düşünceye vardım. Herkes düşüncesinde özgürdür. Karavancılıgı özgür olmak için seviyoruz. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiysem şahsım adına özür dilerim.
Umarım güzel kamplarda sizinle tanışma, tecrübelerinizi daha samimi sohbetlerle öğrenme imkanı bulurum. Hayırlı günler dilerim.

Zaten malı öven arakadaşımız da açıkça bu işin acemisi olduğunu belirtmiş.
Tabii bu işlerde, üreticinin kendisinin veya yönlendirdiği birinin yazma ihtimallerini unutmamak lazım.
Firma adına hareket eden tipler de görüldü bu sitede.
------------------------------------------------------------------------
Yaşınıza ve tecrübenize saygım sonsuz ama bu şekilde kırıcı yorum yapmamanızı tavsiye ederim. Evet ben amatorüm ancak bakınca mobilyadaki kaliteyi ve insanı ayırt edebilyorum. Şirketle alakam yok, kendim uçak teknisyeniyim ve bu şekilde yargılanmak gayet çirkindi. Yinede teşekkür ederim. Burayı gerçekten eleştiri için açılan bir başlık sanmıştım. Yeni bir arkadaşınız, kardeşiniz olarak yorum beni üzdü. Hayırlı günler dilerim.
---------------------------------------------------------------

Bu kadar alınmana gerek yoktu.
Burada sana direkt bir itham yok, var olan gerçeklerden bahsettim.

Sen sadece, gerçek kimliğini açıklasan yeterliydi, ötesi biraz gereksiz olmuş.
Yaran yok, göcunmana da gerek yoktu..

Karavada kaliteyi ayırt etmek de,
kusura bakmazsan biraz tecrübe işi.
Biz bu sitede, karavana adım atmadan, karavan konusunda uzmanlık yapan,
ona buna kafa tutan, gereksiz tipler de gördük.

Daha dün siteye girmişsin, bu gün gereksiz alınganlıkla ayrılmana da gerek yok.
Mesleğin güzel, tebrik eder başarılar dilerim.
Mobilyadan anlayabilirsin, ama insandan anlamak iddian biraz havada kalmış.
Hayat tecrübesi çok çok önemli.
İnşallah hayatın,iyi sandığın insanların iyi çıkması ile devam eder.

Ben 71 mezunu 49 yıllık mühendisim ve 71 yazından beri iş hayatı içindeyim.
İyi zannedip de, iyi olmadığını sonradan fark ettiğim çook insan oldu.
İnsan tanımak o kadar kolay bir şey değil.
Kimsenin alnında " Namuslu veya Namussuz " diye yazmıyor maalesef.
Sorarsan, herkes çook çok iyi, ilk menfaat çatışmasına kadar.

Yaşamında başarılar dilerim.

Son düzenleme:

Anlıyorum ancak henüz prototip aşamada olan bir karavanın performans olarak diğerlerinden üstün olduğunu düşünmekte pek mümkün değil gibi geliyor bana. Tercih sizin tabiki saygı duyarım. İnşallah firma iyi yerlere gelir ve güzel üretimler yapar. İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Bende karavancılığa başlamak üzere olan birisiyim. Umarım tercihlerimiz doğru olur.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Direk benim mesajım sonrasında böyle bir yargılama yaptığınız için alındım. Dediğim gibi tecrübeye değer veririm ve kesinlikle dikkat ederim. Ayrıldığım söylenemez, çocuk değiliz ancak gereksiz şekilde kırılmadım dersem yalan olur. İnsanlar konusunda sonuna kadar haklısınız, acemi olduğum bir işe girerken kimsenin elinde somut birsey olmadan( bir sözleşme gibi) karar vermemek adına güvenmekten bahsettim. Benim icin güven veren tek şey imza altına alınmış resmi bir evraktır. Sonrasında üretici volkan beyin tavrını ve herseye karşı net oluşunu sevdim. Kabalıgım için özür dilerim. Alınırım ancak gitmem, sizden öğrenmem gereken cok fazla sey var. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:

@AKMühendis ve @omnitemporal
Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim. Benim için de Güney Karavan biraz ağır basıyor. Düşündüğüm model yeni bir modeli olacakmış Güney Karavan'ın. Henüz prototipi bile yok. Çizimlerini gördüm. Hoş görünüyor. Güney 360 Bombe diye bir model. Diğer yandan acaba Maxi'yi mi alsam diyorum. Kararsızlıklar içindeyim. Zaten bu fiyata başka alternatif yok gibi. En büyük artısı plexiglass camlar. Eksisi ise kavak kontra yerine sunta kullanıyor olması mobilyada. Yeni model 700 kg olacakmış. Maxi için 740 kg deniyor. Ehliyetim ruhsatlı modele uygun değil. O sebeple küçük olsun istiyorum.
@white2 ile aynı durumdayız. Sıfır tecrübe,az bilgi ile karavan almaya kalktık. Hadi hayırlısı.

Diğer yandan acaba Maxi'yi mi alsam diyorum. Kararsızlıklar içindeyim. Zaten bu fiyata başka alternatif yok gibi. En büyük artısı plexiglass camlar. Eksisi ise kavak kontra yerine sunta kullanıyor olması mobilyada. Yeni model 700 kg olacakmış. Maxi için 740 kg deniyor. Ehliyetim ruhsatlı modele uygun değil. O sebeple küçük olsun istiyorum.
----------------------------------------------------------

Hep tekrar ediyorum.
Denenmiş marka ve modeller üzerinde durun.

GÜNEY güvenilir marka, tamam, ama onun da en yeni modelini değil,
oturmuş olan klasik maksi veya midi modelini seçin.

Tecrübeliyi dinleyen kazançlı çıkar .. ?

@AKMühendis
Üstadım tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi merakla okuduğumdan şüpheniz olmasın. Fakat Maxi modeli her ne kadar 740 kg dense de öyleyse bile (!) birkaç donanım daha ekleyince güneş paneli , webasto vs. gibi muhtemelen 1 ton olacaktır. Hoş yeni model içinde 700 kg deniyor ne fark olacaksa. Ama Maxi de mutlak suretle ruhsat ve ehliyet olmalı diye düşünüyorum. Avrupa planımda var çünkü. Oralarda ki kontroller can yakar diye düşünüyorum.
Yeni model için ne düşünüyorsunuz? Çizimlerini görd Gözüme hoş geldi, bilemiyorum.

IMG-20200430-WA0003.jpg
IMG-20200430-WA0002.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri