Yerli Çekme Karavan Üreticilerine Eleştiriler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pasolvon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,186
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 334,453
Mesaj yazan tanıtımdan ziyade yerli karavanda olması gerekenler konusunda fikirlerimizi sormuş. Konu başlığı eleştiriler olunca bu eleştirilere maruz kalmadan üretim yapmayı planlayan bir üretici adayının fikir teatisi yapabilmek amacıyla mesaj yazdığını düşünüyorum. Tanıtım olabilecek nitelikte marka, ürün adı, internet sitesi ve sair bir bilgi de paylaşılmadığından konu dışına çıkıldığını düşünmüyorum

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba. Yararlı bilgiler ve eleştiriler paylaşan değerli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Uzun süredir çekme karavan arayışındayım. Teknik bilgimi arttırabilmek için yoğun okuma, araştırma yapıyorum.
Sonuç: alınacak yerli karavan bulamadım henüz. Nedenlerinden arkadaşlarımız bahsetmiş, kısaca yorumlayayım. Başlangıçta acemi değerlendirmelerle Ortiz ve Carpento firmalarını beğendim. Tip-tasarım, dış görünüş sebebiyle. Ancak fiyat politikaları ve her şeye opsiyonel deyip Avrupa karavan fiyatına çıkan gerçek fiyatları bizi soğuttu. Aslında alabilecek ekonomik gücüm de var ama inandırıcılık ve güven sorunu yaşattılar. Para kazanmanın önemi var ancak insan kazanmak felsefesini hissedemedim. Diğer firmalar da ise öncelikle tasarım ve estetik eksikliği ön planda.
Mesleğim gereği tasarım ve estetik konuları önemli. İç dizaynlarında renk uyumsuzlukları, kötü konumlandırma, malzeme kalitesizliği görülmekte. Dış tasarım, gövde ise hepsinde benzer, eski terimle facia. Keskin hatlar, minibüs camları, ruhsuz dokunuşlar hissettiriyor. Keşke iç-dış tasarım açısından Güzel Sanatlar yada Mimari-modelleme uzmanlarına danışsalar. Baktıkça kahroluyorum. Kullanılan malzemeler konusunda ise gün geçtikçe yeni bilgiler öğreniyoruz ve google açıp yabancı karavanlarla düşsel yolculuklara çıkıyoruz. Yerli firmaların desteklenmesi lazım tabi ki ama onlarda kendilerini geliştirmek için çabalamalılar. Saygılarımla.

Merhabalar, fikirlerinizde çok haklsınız. yerli firmalar temel ihtiyaçların neredeyse hepsini opsiyonel yapıyor. Eğer kalabalık bir aile değilseniz Niewiadow alabilirsiniz. Ben de neredeyse bütün yerli firmaları inceledim ve hiçbiri donanım olarak tatmin etmedi .en son temiz ikinci el bir niewiadow denk geldi ve onu aldım. Eğer durumunuz varsa avrupa karavan alın. Kalabalık bir aileyseniz Adria 3.90 modelini öneririm.

Üretici adaylarımız ve beklenti talepleri için bir konu önerim var. Tarafsız bir arkadaş "çekme karavandan neler beklenir, neler olmalıdır" sorularına cevap verecek bir konu açarsa daha sağlıklı bilgi alışverişi olacaktır. Bu konuda üretimde olan yerli karavan markaları üzerinden fikirlerimizi paylaşıyoruz. Arif olanlar buradaki eleştirilerden de isterlerse kendilerine çok güzel paylar çıkartabilirler. Zaten konunun ana amaçlarından birisi de bu.

Bu arada Ender usta'nın (Güney karavan) yeni midi ve maksi modellerini çok merak ediyorum. Biraz daha detay paylaşsa da inceleyip yorumlasak.

Üretici adaylarımız ve beklenti talepleri için bir konu önerim var. Tarafsız bir arkadaş "çekme karavandan neler beklenir, neler olmalıdır" sorularına cevap verecek bir konu açarsa daha sağlıklı bilgi alışverişi olacaktır. Bu konuda üretimde olan yerli karavan markaları üzerinden fikirlerimizi paylaşıyoruz. Arif olanlar buradaki eleştirilerden de isterlerse kendilerine çok güzel paylar çıkartabilirler. Zaten konunun ana amaçlarından birisi de bu.

Bu arada Ender usta'nın (Güney karavan) yeni midi ve maksi modellerini çok merak ediyorum. Biraz daha detay paylaşsa da inceleyip yorumlasak.
Ender bey ile son konuştuğumda, ürünü azmak kamping için 5 adet ürettiklerini ama bundan sonra bu modeli de çalışacağını belirtti. Aslında kendisi şahsi olarak o kadar büyük ön cama sıcak bakmıyor. Çok istek geldiği için bu tip bir tasarım yoluna gidilmiş. Şu an o ön cam tek kat plexi, onu sorunsuz çift kat plexi yapabilmenin yolunu arıyor, çift kat olunca daha kullanışlı olabilir, ama yazın o sera etkisi nasıl azaltılır bilemiyorum doğrusu. Ben Antalyanın sıcağında cam tavanlı aracımı da sırf bu sera etkisi nedeni ile sattım. Bana çok sıcak gelmiyor doğrusu o kadar büyük cam.

Son düzenleme:

Abonesi olduğum motokaravan mecmuası Reisemobil‘ in ayda bir yayınlanan her sayısında bir kaҫ tane motlokaravan testi bulunur. Testleri yapanlar profesyonel insanlar.
Testberichte - Reisemobil International

Reisemobil mecmuasının yanısıra test yapan ҫok sayıda bașka mecmualar ve otomabil klübü (ADAC) gibi kurulușlarda profesyonel testler yapıyorlar. Almanya‘ da karavancılar veya karavan almak isteyenler her aracın bir kaҫ yerde testini okuyarak bilgi edinebilirler. Alman Karavan Forumda da (Wohnmobilforum) testler var ama test yazanlar, genellikle kendi kullandıkları araҫları iyi ve sorunlu buldukları yönleriyle ve teknik bilgiler vererek tanıtırlar. Ayrıca karavanlarında yașadıkları sonrunları dile getirenler de ҫok sayıda var. Aktif üyesi olduğum Alman Karavan Forumda üretici ile karavancıların karșılıklı tartıșması hemen hiҫ yașanmaz.

Wohnmobil Testberichte - Wohnmobil Forum Seite 1

Aufbau, Isolation und Dichtigkeit - Wohnmobil Forum Seite 1

Türkiye’de durum biraz farklı. Profesyonel olarak yapılan karavan testleri bu ölҫüde veya hiҫ olmayınca bu bilgilendirme iși forumlardaki deneyimli karavancılara kalıyor. Bu durumda karavancıyla üreticiyi karșı karșıya getiriyor. Bu karșılașmayı karșılıklı fayda sağlayacak bir ortama dönüștürebilirsek sanırım hem üreticiler hem de karavancılar kazanır. Karavancıların ve üreticilerin zor durumda olduğu bir zamandayız. Karavan testleri Almanya’daki gibi forumlar dıșındaki profesyoneller tarafından yapılana kadar da bu ortam devam edecek.

Aynı anda iki ayrı karavan dünyasında yașayan birisi olarak düșüncelerimi genel anlamda dile getirdim. Bu bașlıkta yapılan eleștiriler bence de bu ortamda olması gerekenler.

Son düzenleme:

Selamlar arkadaşlar buraya çok nadir fırsat bulup yazabiliyorum Ender Abinin Yeni Midisi ile ilgili cam azmak için yaptığı modelden daha küçük olacak çünkü azmak ta otele yaptığı modeller sabit olarak bir otel tarafından opsiyonel kullanılacak, bizim midiler gezeceği için o kadar büyük camı sağlıklı bulmuyor kendisi, şema Facebook ta ki Güney karavan sayfasında mevcut fakat üretim muhtemelen haziran ayında başlayacağı için canlı olarak görme şansımız haziran sonu olacak diye düşünüyorum, tüm hayırlı olsun dileklerine topluca teşekkür ediyorum, Yeni 4 kişilik midiye bir hafta içerisinde bir güncelleme gelecek gibi, onu hem buradan hem Facebook'tan paylaşırım.. ben Yeni tanışmama rağmen Ender Abiyi çok sevdim, belki Türkiye'nin en iyi en süper karavanları değil ama bana en sıcak geleni.. sipariş öncesi çok firmayla konuştum ama en samimi geleni Ender Abi oldu açıkçası..sevgiler..

ben Yeni tanışmama rağmen Ender Abiyi çok sevdim, belki Türkiye'nin en iyi en süper karavanları değil ama bana en sıcak geleni.. sipariş öncesi çok firmayla konuştum ama en samimi geleni Ender Abi oldu açıkçası..sevgiler.
----------------------------------------------------------------------

Ender Bey iyidir...

Selamlar arkadaşlar buraya çok nadir fırsat bulup yazabiliyorum Ender Abinin Yeni Midisi ile ilgili cam azmak için yaptığı modelden daha küçük olacak çünkü azmak ta otele yaptığı modeller sabit olarak bir otel tarafından opsiyonel kullanılacak, bizim midiler gezeceği için o kadar büyük camı sağlıklı bulmuyor kendisi, şema Facebook ta ki Güney karavan sayfasında mevcut fakat üretim muhtemelen haziran ayında başlayacağı için canlı olarak görme şansımız haziran sonu olacak diye düşünüyorum, tüm hayırlı olsun dileklerine topluca teşekkür ediyorum, Yeni 4 kişilik midiye bir hafta içerisinde bir güncelleme gelecek gibi, onu hem buradan hem Facebook'tan paylaşırım.. ben Yeni tanışmama rağmen Ender Abiyi çok sevdim, belki Türkiye'nin en iyi en süper karavanları değil ama bana en sıcak geleni.. sipariş öncesi çok firmayla konuştum ama en samimi geleni Ender Abi oldu açıkçası..sevgiler..
Merhaba

Camın daha küçülmesi mantıklı, çok gezen karavanlarda sızdırma sorunları mutlaka er ya da geç olurdu o kadar büyük bir camda ve sera etkisi tatilleri zehir edebilirdi. Camın çift kat plexi olması önemli, tek kat olduğu sürece ne kadar cazip bilemiyorum doğrusu

Güney Midi 3,60 son hali, Tr nin en ucuz karavanı diyebilirim..

9F6A66D7-00A0-4F20-8624-3814FE656EC4.jpg

7FB86C1C-E965-46E6-93D2-C0454BAD86F0.jpg

Film başlamadı henüz, Fragman bunlar diye düşünüyorum.
Aynı fikirdeyim, Ender Bey bile zam yapmak zorunda kalıyorum dedi, yeni modelde Ar-Ge olduğu için eski fiyattan verdiğini söyledi. Coronadan dolayı da karavana rağbet çok fazla arttı.. dolar da 7 olunca zam kaçınılmaz diye düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR