Yerli Çekme Karavan Üreticilerine Eleştiriler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pasolvon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,186
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 334,457
Eskiden çok tenkit ettiğim, ama son bir senedir takdir ettiğim Pino Karavan da çok güzel gelişmeler var.
AGİLE 4.30 DREAM modelini You Tube da tesadüfen bir video da gördüm.
Ben bayıldım.
Başta Dinçer ve Nazım kardeşim, ilgilenen arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.

Eskiden çok tenkit ettiğim, ama son bir senedir takdir ettiğim Pino Karavan da çok güzel gelişmeler var.
Ben bayıldım.
Başta Dinçer ve Nazım kardeşim, ilgilenen arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.
İstanbul Fuarında dikkatle inceledim. Çok hoşuma gitti. Ön bombeli cam hoştu. Bu camdan girecek olan Güneş ışığını gölglelemek için konulan perde üzerinde biraz daha çalışmaları gerekiyor. Pino da genel olarak hoşuma gitmeyen nokta, kavak kontra üzerini lamine yerine boya veya vernikle bırakmaları (iç tekstil ile gayet uyumlu renkleri var). Yıllara dayanım olarak daha az güven veriyor bana. Bir de banyo kapısı evlerdeki gibi duşakabin kapısı gibi, transparandı. İçeride perde vardı ama pek hoş gelmedi. Üst yataktaki aplikler çok hoşuma gitmişti. Alt yatakta biri arkaya, biri sağa açılan büyük iki kapak var. bu yatak kullanılırken, kışın buradan soğuk havanın iyi bir şekilde izole edilebileceğinden emin olmak lazım. Isıtıcının sıcak havasının bence buraya ayrıca yönlendirilmesi gerekiyor.

Dizaynı, yerleşimi, kullanışlılığı çok hoşuma gitti.

Ben bayıldım.

Pino hakkında geçmişteki ön yargıları bir kenara bırakırsak Agile 430 Dream modeli için fuar videosundan incelediğim kadarıyla gözüme çarpanları belirteyim.

Öncelikle Pino firmasını özgün tasarımları nedeniyle tebrik etmek isterim. Özellikle son dönemde esinlenmelerden geçilmeyen türk karavan pazarına kendi çizgileriyle imza atmaktalar. Ayrıca iç tasarım ve mobilya ve dekorasyon olarak göze en hoş gelen karavanları yapmaktalar. Bu nedenlerle bir teşekkürü hak etmekteler.

Bu model özelinde daha öznel yazmak gerekirse;

• Tüm pencereler açılır karavan penceresi, bu bir karavancı için büyük nimet. Bu nimetin değerini özelikle yağmur yağdığında ve siz sürgülü camlarınızı açamadığınızda anlıyorsunuz.
  • Sky window Adria adora ve üstü modellerde hoşuma giden bir özellikti. Pino da bunu güzel düşünmüş ancak yakından inceleyemedim. Umarım izolasyon anlamında çift camlı bir yapıdır.
  • Arka tarafta 4 kişilik ranzalı yatak sistemi güzel bir düşünce. Ancak alt kattaki yatak banyo ile bölündüğünden ikinci çocuk biraz boy attığında o yatakta iki çocuğun yatması o kadar kolay olmaz gibi görünüyor.
  • Pino markasında burun yapısını şahsi olarak beğenmezdim. Ancak bu modelde bunu aşmışlar. Açılan sky window ve ek pencere ile daha şık bir burun ortaya çıkmış.
  • Banyo kapısına ben de değinmek isterim. O sürgülü camların kesinlikle dışardan görünmez bir hale gelmesi lazım. Videodaki halinde ne tuvalete girebilirsiniz ne banyoya.
  • Gelelim ağırlık konusuna. Faruk bey mobilya ve malzemeden yana elini korkak alıştırmıyor olsa gerek ki 430 uzunluğundaki karavanın kilosu 1200kg çekmekteymiş. Az daha ekleseler 5.25 karavanların fabrika çıkış kilosuna gelecek (1340kg). Ağırlık konusunda bir geliştirmenin şart olduğunu düşünüyorum. 472pk'nın yaklaşık 1ton olduğunu düşünürsek bu ağırlığı 430 boyundaki bir karavan için oldukça yüksek buldum.
  • Pino açısından genel bir eleştirim tüplük için olur. Emniyet açısından tüplerin dışarda durması gerektiğini düşünenlerdenim. Burunun bittiği yerle el freni arasında da şık bir tüplük koyabilmek için fazlasıyla alan mevcut. Buraya bir tüplük ve gerekli gaz tesisatının ve alarm sisteminin standart olmasını tercih ederdim.
  • Ortak alanda TV takabilecek bir yer kestiremedim gözüme.

Genel olarak başarılı ve tebrik edilmesi gereken bir iş olmuş.

Ağırlık konusunda bir inovasyon yapılıp 1000kilo altına düşmesi şartıyla radarıma girebilecek bir ürün olmuş.

Ben bayıldım.
Akın abi merhaba

Ben kendimi her hangi bir ürününü teknik tenkit ya da övgüsünü yapabilecek yeterlilikte görmüyorum. En iyi bildiğim şey haddimdir.

Ama pino nun özgün ve modern tasarımlarını beğeniyorum hem de çok. Fakat tam donanımlı avrupa karavan fiyatı ya da çok yakın bir fiyata geldiğinden, o fiyat aralığındaki hiç bir yerli ürünü tercih etmem doğrusu. Tabi bu bu günkü tecrübeden yoksun acemi fikrim. Yarın ben de karavancılıkta ilerler, öğrenir ve başka türlü bakıyor olursam değişe de bilir.

Merhaba. Bende bugün pino karavana giderek ürünleri inceledim. Gerçekten çok farklı ve özgün tasarımları var. İnce işçiliklerde çok muntazam. Mobilyalar kavak kontra ve cilalanmış vaziyette kulllanılmış. Herhangi bir kaplama yapılmamış.
Erba ve saly karavanlarını inceledikten sonra agile 430(450cm uzunluk) siparişi verdim. Haziran sonu teslim alacağız nasipse. İlk karavanımız, oldukça heyecanlıyız. İnşallah doğru bir tercih yapmışızdır. Karavancı olmak ve ikizlerimizi de bu şekilde büyütmek istiyoruz. Hayallerimizin gerçek olması dileğiyle.
Bu arada seçimimde bana çok yardımları dokunan @AKMühendis e teşekkürü bir borç biliyorum.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

Merhaba. Bende bugün pino karavana giderek ürünleri inceledim. Gerçekten çok farklı ve özgün tasarımları var. İnce işçiliklerde çok muntazam. Mobilyalar kavak kontra ve cilalanmış vaziyette kulllanılmış. Herhangi bir kaplama yapılmamış.
Erba ve saly karavanlarını inceledikten sonra agile 430(450cm uzunluk) siparişi verdim. Haziran sonu teslim alacağız nasipse. İlk karavanımız, oldukça heyecanlıyız. İnşallah doğru bir tercih yapmışızdır. Karavancı olmak ve ikizlerimizi de bu şekilde büyütmek istiyoruz. Hayallerimizin gerçek olması dileğiyle.

Seçiminiz hayırlı olsun. Güzel bir karavan almışsınız.

SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayırlı olsun şimdiden, güzel günlerde kullanın.

Bu arada seçimimde bana çok yardımları dokunan @AKMühendis e teşekkürü bir borç biliyorum.
-----------------------------------------------------

Sn. Fusel, bir güzelliğe vesile olmuşsam ne mutlu bana.
Önce de belirttim, eskiden çok yerdiğim bir üretici idi.
Fakat kendisini çok güzel yeniledi ve çok güzel karavanlar üretmeye başladı.
Faruk Bey de kazandı, karavan severler de.

Nazik teşekkürünüze, ben de teşekkür ederim.
Sağlıkla, varlıkla, eşiniz ve ikizlerinizle güzel gezilerde kullanmanızı dilerim.

Akın abi merhaba

Ben kendimi her hangi bir ürününü teknik tenkit ya da övgüsünü yapabilecek yeterlilikte görmüyorum. En iyi bildiğim şey haddimdir.
---------------------------------------------------------------------

Sevgili Nazım kardeşim.
Mühendislik kadar, felsefede de iyisin, maaşallah :smiley:

En son cümleni, çerçeveletip asalım, unutmamak için:

" EN İYİ BİLDİĞİM ŞEY, HADDİMDİR. "

25 yıldır karavan kullanıyorum, başoğlunun ürettiği karavanlardan 6 adet kullandım su almayanına hiç denk gelmedim, en son 2009 model Alcera lüks modelini kullandım dışarıda yağmur kesiliyordu karavanda kesilmiyordu, bu konuda Başoğlu karavanı aradığımda artık biz o tür karavan üretmiyoruz yardımcı olamayız cevabını aldım bizzat Engin beyden, insan kendi ürettiği karavana sahip çıkmazmı.Daha sonra erba karavana 7 metre bir karavan yaptırdım su alma problemi hiç olmadı, son zamanlarda kontra yerine mdf kullanımı karavanı gerçekten çok agırlaştırıyor, ERBA karavan 5.25 modeliyle sanıyorum şuan Türkiyede 1 numaralı satıcı konumunda, firmanın en iyi tarafı sattıkları malın arkasında durmaları ve her türlü yardıma hazır olmaları, karavanımı 6 yıl kullandıktan sonra randevu alıp fabrikalarına götürdüğümde baştan sona ne kadar aksaklığım varsa tamamını ücretsiz olarak yaptılar işte en önemli konu bu bence karavanı satan malına sahip çıkacak yoksa hiç kıymeti yok.
Ben de caretta kullandım,sıfır almıştım ve su alma konusunda başım çok ağrıdı ve karavan 3,4 kez fabrikasına gitti ancak Engin Bey in hakkını da vereyim her zaman hatayı kabul edip güler yüzle gereğini yaptı,belki de benim şanssızlığımdı ancak izolasyon konusunda özellikle yerli karavanlarda zaman zaman izolasyon şikayeti oluyor maalesef.

Herkese merhaba. Bugün biz de Erba 3.75 karavan siparişi verdik. Birkaç defa Onur beyle görüştüm telefonda bu hafta içi. Pek pazarlık yapmadım, burdaki değerli arkadaşlardan da aldığım tüyolar nedeniyle. Ama sonuçta, hem bir eşantiyon isteğimi iki yaptılar, hem de toplam fiyatta benim pazarlığını yapmadığım bir fiyat yazdılar sipariş formuna. Yüksek rakamlar değil bunlar ama gönlümü kazandıklarını söyleyebilirim.
Bu vesileyle de forumun değerli üyelerine teşekkür ederim. Bir yılı geçen karavan merakı-araştırması bugün sonlanmış oldu. Karavana kavuşmamıza daha çok var ama olsun, yolun başında olsak da çokça ilerlemiş hissediyoruz.
Çokça okuyup, öğrenme zamanı. Bu da bir fırsat aslında.
Selamlar, sevgiler.
Güzel günlerde kazasız belasız kullanın inşallah.

Selamlar,
Aranıza yeni katıldım, uzun zamandır forumu okuyordum ama Güney Karavan dan çekme 3,50 Midi 4 yataklı Yeni modeli sipariş edince yazmaya da karar verdim. Ender Abi çok kafa dengi tecrübeli ve hoşsohbet bir insan, bıkmadan tüm sorularıma cevap verdi sağolsun. Yeni 3,50 cam tavanlı 2 ranzalı ve bir çift kişilik yatak toplamda 4 kişilik modeli 25+KDV ye sipariş ettim. Teslim 15 haziran.. Saygılar Sevgiler..
Hayırlı olsun,güle güle kullanın.

Merhaba arkadaşlar, abilerim, aranıza yeni katıldım, bir süredir 750kg altı 4 kişilik bi karavan için detaylı araştırma yapıyorum, konusu dönen her firmayla görüştüm, sanırım fiyat performans en iyi ürünü sektörde yeni olan carvan çıkarıyor. Gidip görüştüm gayette ilgili sıcak bir arkadaş. Söyledikleri ve yaptıklarına inandım. Sipariş vermeyi düşünüyorum cok fazla tecrübem yok, değerli önerilerinizi almak isterim.

Fuardaki teşhir karavanı ile ilgili bir video seyrettim.
Çok amatörce bir üretim.
İşin daha çook başında.
İlk alanlar, " Acemi nalbant...... falan filan" esprisindeki akıbete uğrar.

Ben olsam almam.
Rüştünü ispat etmemiş, ama heves atmiş bir karavancı.
Alması gerekliçok yol var önünde..
Ayrıca, eminim ki O1 belgesi de yoktur.

Ucuz, makul kalitede, belgeli karavanın adresi;
onlarca kere yazdım ve hatta bazı çok zekiler, bağlantısı var, saçmalığını bile yazdılar,
GÜNEY Karavandır.

Meceraya girme, Günrey maksi al ve kullan.
Güzelce açıklamışsaın, bu işin acemisiyim, d,ye.
Baba nasihati dinle, üzülmezsin..:smiley:

@fthkrdmn

Hayırlısı olsun. Dediğin gibi Fiyat/Performans anlamında başarılı bir model. Tip onay belgeli, sektörde bir yer edinmek isteyen vizyon sahibi girişimciler. İçi kavak ve hafif bir karavan. Ön tüplüğü değiştireceklerdi, öyle daha hafif olacak diyorlardı, sizde var mı dğeişiklikler?

Aldığınızda resim paylaşırsanız ve tecrübelerinizi eksik etmezseniz sevinirim.

Kazasız belasız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR