Yerli 4X4 kamyonumuz TURKAR...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SUVARİ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,627
S

SUVARİ

Ziyaretçi
Eskişehir HİSARLAR A. Ş. tarafından üretilen ve tamamen Türk lisanslı olan bu araç 4X4 çok amaçlı hafif kamyon.

Hemen aklıma araziye elverişli olmasından dolayı pek çok kullanım fikri doğdu...Araçta 2.3 dizel motor var. Aynı zamanda TURKAR test sürüşlerini başarıyla

tamamlamış durumda.

Araç şimdiden Arab ve Afrika ülkeleri tarafından beğenilip çok miktarda sipariş aldı.

Araç doğa tutkunlarınında gözdesi olacağı kesin.

Bu araçlar bu yıldan itibaren 5 yıl içinde 10.000 adet üretilecek. Aracın Off road testleri hâlâ devam etmekte. Ayrıca bu araçların 4X2 versiyonları
önümüzdeki yıllarda ELEKTRİK MOTORLU olarak bir Alman firmasının çalışmasıyla piyasaya sürülecek.

Bu aracın üretilmesi ve geliştirilmesi tamamen Türk firmalarına ait. TÜBİTAK arge yönünden tam destek veriyor. Yan sanayi kuruluşlarıda desteğini kesmiyor. Araç önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek.

234833170352203_1259567727.jpg

imagesCAMJ2A7A.jpg

Etiketler

Ynt: Yerli 4X4 kamyonumuz TURKAR...

Allah Vatanıma daha iyilerini nasip etsin. Demekki isteyince oluyormuş...

Araç çok güzel ve kullanışlı, aynı zamanda dizel motoru da az yakıyormuş.

[attachment=1]

IMG_5826_b.jpg

Zamanla daha da gelişeceğini düşünüyorum.

Eh artık bizim gibilere de gün doğdu arazi taşıtı, karavan vs. derken bu aracı daha çok tartışırız.

[attachment=1]

Bukan002.jpg

Tipi hiç önemli değil, bizim Off-Road çular onu bir kuşa benzetir. kılıktan kılığa sokar anası bile tanıyamaz. :smiley:

Önemli olan bizim üretiyor olmamız.

Vinci yukarıya tamponun içine monte etseler daha iyi olurdu. Ön taraf gömüldüğünde direk vinç darbeyi alacak gibi görünüyor.
Stepne için de kabin üstünden daha uygun bir yer bulunabilir, kasa ile kabin arasına konulabilir.

Çok doğru söylediniz Mete bey..........................Bizim olsun çamurdan olsun.

Şunun deneme plakasına bakar mısınız...Türk plakası.

Araba dergilerinde hep test plakaları İngiliz ve Alman plakaları görüyoruz, artık bizimde olsun.

[attachment=1]

Bukan009.jpg

PINZGAUER ve volvo c 303 e benzemiş fiyatı ne kadar acaba alıp karavan yapmak isterim..:D mini off road karavan ..:D :D :D

Alper arkadaşım fiyatı bende öğrenemedim fakat körfez ülkelerinden şimdiden 500 adet sipariş alınmış.

Ayrıca Alman firmaları örnek götürmüşler inceleme ve test yapıyorlarmış.

Arazi şanzımanı vardır herhalde, low u olmadıktan sonra zaten offroadçuların işini görmez, bir de o vincin yeri hiç olmamış, karter koyucu niyetine kullanılır artık ilk engebede. Keşke çok daha detaylı fotoğraflarını ve videolarını görebilsek...

Off road için de bir versiyon hazırlanıyormuş. Fakat ben ulaşamadım.

Bu araç ufak bir iki değişiklikten sonra bomba gibi olur. Vincin yeri değişir, 4 büyük teker ve şinorkel konunca tamam olur.

Ben çok beğendim...

araçta oturuş pozusyonu bile yaramaz görüşş açısından iyi olur belki ama herhalde ani frende veya inişlerde cama vurmamak veya ön camdan düşmemek için sıkı tutulmak lazım

önden dikkatli bakınca far ve sinyaller peugeot j9 gibi geldi bir an vinç in yeri cidden kötü arkası batarsa problem yokta arac önden batarsa ilk önce çukur açıp vince ulaşmak gerekicek birde vinç elektirik yerine umarım şanzımanda ptu çıkışlıdır ve 4 low vardır die düşünüyorum

Biraz incelemek lazım ... Motor iveco , acaba şanzıman difransiyel vs nedir ?

Linkte kataloğu var ve bilgilendirme fena değil . Aslında Gezenbilir bu aracın gelişmesinden çok iyi fikir verebilir yol gösterebilir . Hatta fabrika izin verse parkurda test etsek :smiley:

Bu bir yük aracı bu sebeple offroadta da dayanıklı olabilir . Arka kilitte kilit ve low-high varmış ...

http://www.hiscar.com.tr/katalog/TurkarKatalogTur.pdf

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR