Yerli 4X4 kamyonumuz TURKAR...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SUVARİ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,634
Ynt: Yerli 4X4 kamyonumuz TURKAR...

Bence başlangıç için çok iyi gözüküyor. Biraz olumlu bakmakta fayda var, yani en azından kendi arkadaşlarımızın imalatı. O araç Gezenbilir'in eline geçtiği zaman canavara döner ;D Bir bakmışsınız 3-5 yıl içinde Gezenbilir'de sayfa sayfa modifiye edilmiş TURKAR'ın resimleri yayınlanıyor. ;D

Etiketler

Bana göre Amerikanın tipsiz Hammer larından daha güzel.

[attachment=1]

Bukan014.jpg

Aracın dizaynı, vinç pozisyonu, ön camın sürücüye çok yakın olması ve gibi eleştirileri kabul etmekle birlikte light duty işlerinde kullanılabilecek bir araç gibi görünüyor. Geliştirilirse, bazı aparatlarla kar küreme yol açma vs. gibi işlerde kullanılabilecek bir araç izlenimi verdi. Düşünsenize, kar, sel gibi durumlarda kullanılmak üzere köylerimizde böyle bir araç olduğunu.
Bizimse güzeldir yaklaşımını da doğru bulumuyorum. Ürünün satışından kazanılan parayı Ar-Ge'ye yatırırlarsa 5 yıl içinde kendi özgün unimog'umuzu üretiriz. Ya da yeterince kâr ettikten sonra fabrikayı yabancılara, arazisini rezinas inşası için müteahhitlere satar, ürettiğimiz aracın resimlerine Devrim arabalarına bakar gibi bakarız.

Bu araçların çok pahalı olacağını sanmıyorum. En güzel yanı parça sorunu olmayacak. Arablar neden hemen 500 adet sipariş versinler?

Üstelik motor yakıt durumu düşük. Dediğin gibi her muhtarlık ve kaymakamlık bunlardan alabilir. Doğuda bir kar yağıyor hastalar evden çıkamıyor. Neymiş efendim arazi için paletli kar araçları gerekmiş....................Bu araçlarda 500.000 tl imiş. Vay vay vay......Yahu Avrupa kuzey ülkeleri yılın 8 ayı 1 metre karın altında....Kaymakamlıkların elinde
bir kar motosikleti bile yok. Neyse konuyu nereye getirdim.

Belki bir gün bu arçtan bize de nasip olur ne dersin?

[attachment=1]

Bukan007.jpg

Konuyu güzel yere getirdin hocam, bu tür girişimler bana da heyacan veriyor ama biz Türkler bir işi sonuna kadar getiren millet olmadığımız için yarıda bırakırız diye korkuyorum.

Altyapısı umut verici
ancak kupa felaket
Yapılacak çok şey var
Her şeyden önce aracın "ne" yapılacağına karar vermek lazım.
Her cepheden başka bir şeye benziyor...içi başka dışı başka..
Vites joystik....önde vinç...arkada damper...çiçekli koltuklar...vs

Taktire şayan gayretler ancak..hangi devirdeyiz?
Gezenbilirden 5 kişilik bir ekip...imkan verilse çok teknik ve şık
projelere imza atabilir.

Selim

düşünün biz bir araç yapıyoruz ve 4 x 4 bir araç gerçi motoru yapmıyoruz ama olsun bir şekilde başlamak iyidir kafadan eleştirmek yerine insanları onore etmek desteklemek gerekir projeye para koyonada çizenede çalşınada helal olsun kendi ihtiyacımızı kendimiz karşılayalım yıllr içinde gelişiriz belki defenderın kaldığı bir yerde takılmayan bir araç yaparız ama denemede olan bir araca bu kerte yüklenilmemeli bence

Modlarımız el atsın Gezenbilir TURKAR a fikir versin ;) . Bununla birlikte , bence böyle yeni bir aracın tanıtımı ve güven kazanması için gezenbilir mükemmel bir referans noktası olur .

Gerçi farkındayım , öyle kolay konuşuyoruz ama bunlar zor işler ...

Devamını bekleyelim bakalım ne olacak . Umarım AR-Ge yi es geçmeden ve gerçekten bir araç üretmek niyetiyle devam ederler ...

Düşüncelerinize katılıyorum arkadaşlar.

Süper sınıf bir araç olmasada bizim olduğu için mutluyum. Evet hem askeri araç hem sivil karışımı bir şey................Kim bilir bu da bize özgüdür belki...

Yasaların, motorsiklet ve karavan kullanıcılarını bu kadar sıkıştırdığı ve hatta 4X4 araç severleri şekilden şekile sokup türlü yollarla araçlarını revize etme yoluna sokulduğu şu günlerde, bu aracın pek çok 4X4, arazi ve camper sever arkadaşlarımıza ilaç olacağını düşünüyorum.

Aslında bu tekerler o kadar küçük değil fakat araca göre küçük kalmış.

Bu araca traktör tipilastikler ve unimog cantları takacaksın...............Düşeceksin dağlara...

Arkadaşlar gaza gelip "off road aracı " olarak lanse edilmiş gibi yorum yapıyorsunuz ama, bu bir multicar sınıfı küçük iş kamyoneti olarak tasarlanmış araçtır.
Bu aracın olmazsa olmazı PTO ve buna bağlı hidrolik pompası olmalıdır.
Ayrıca arazi aracının olmazsa olmazlarından biri artikülasyon, "lastiklerin bozuk arazide de sürekli yere değebilmesi" bu tip araçlarda çok sınırlı.
Yine de şehirlerin ve belediyelerin vazgeçilmez araçlarından olacağına eminim ve böyle bir atacın Türk mühendisliğiyle üretilmesinden gurur duyuyorum.
Kullanılması halinde milli servetimiz de içerde kalmış olur.

Merak edenler için multicar firmasının linki
http://www.multicar.de/multicar_eng/02_00_Fahrzeuge/02_01_00_Fumo.php

türkiyeye mal olması çok güzell
müteşebbislerin önünü açmak lazımm

Bu firma yıllardan beri traktör ekipmanları, tarım makinaları imal ediyor ve hem yurt içine hem de dışarıya satıyor.

Eskişehir haritanın ortasında. Ulaşım ve kargo kolay iş. Bu yüzden hidrolik, vinç vs. ekipmanlar zaten bu adamların makina imalatlarında var.

Kişi isterse özel imalat araç bile yaptırabilir, bu mümkün. (Tabiki bütçe meselesi)

Yoksa şehir aracını alıp kendimiz Off road aracı yapmaya kalkarsak...........yaparız ama zaman ve nakit gerektirir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR