Yerköprü, Ilısu Şelalesi, Gezende Kanyonu Kampı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meseregan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 173
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,429
Ynt: Yerköprü, Ilısu Şelalesi, Gezende Kanyonu Kampı

Ilusu Şelalesi,gezende kanyonu ve yer köprüye gitmek isteyen arkadaşlara her zaman yardımcı olmaya hazırım.
0535 442 9860 nolu telefondan bana ulaşabilirsiniz.

ILISU ŞELALESİGülnar ilçesinin Ilısu köyünde bulunan ılısu şelalesi Doğal Güzelliği ile Ziyaretçilerine inanılmaz bir göz ziyafeti sunuyor.

Ilısu Şelalesi, oldukça yüksek debili bir suyun yaklaşık 70 metre yüksekten uçarak oluşturduğu muhteşem güzellikte bir şelaledir. Daha önceleri çok daha yüksekten uçan su, akarsuyun aşındırma gücünden dolayı uzun yıllar boyu giderek alçalmıştır ve alçalmaya devam etmektedir. Suyun şelaleyi ilk oluşturduğunda uçtuğu yükseklik yaklaşık 200 metredir.

Şelale, bu muhteşem görüntüsünün yanı sıra, özellikle yaz aylarında serinlemek isteyenler için ideal bir ortamdır. Yaklaşık 70 metre yüksekten uçan su, indiği yerde taşlara çarparak, adeta doğal bir fıskiye gibi ileriye doğru fışkırmakta ve yaklaşık 15-20 metre uzaklığa kadar sürekli yağmur misali yağmaktadır.

Ayrıca şelalenin en büyük su kaynağı olan Ilısu kaynağı da, şelalenin 2-3 km yukarısında bulunmaktadır. Kayaların içinden derya gibi suyun çıktığı bu kaynağın bir kısmı çevre köy ve kasabaların içme ve sulama suyu ihtiyacının bir kısmını karşılamaktadır.Diğer kolu olan ve Erik deresinden gelen suyun önüne gövde yapılarak yaklaşık 4, 5 km tünel açılarak, yeni yapılmakta olan Görmeli Barajı'na aktarılmış.

Ilısu Şelalesi, Gülnar'a 65, Mut'a 90, Ermenek'e ise 30 km(diğer yol 70 km civarında) dolaylarında bir mesafededir.Şelale'ye kadar özel araçla inme imkanı mevcuttur.

Etiketler

ben gidemesemde gidecek olan arkadaşlara her zaman yardımcı olmaya hazırım ama yada kasım ayında ordayım kısmet olursa , misafir olmak isteyen olursa belkerim..

Yazı ayrı bir güzel kışı ayrı bir güzel ama yeşili seviyorsanız en Mayıs ayıdır baharda çeşit çeşit bitki ve çiçekler ayrı bir güzellik katıyor ama bu aylarda güzeldir.Balıkta tutabilirsiniz...(Barajda yada şelalenin 5 km aşagısında)

Yeni Fotoğraflar için çok teşekkürederim

İşlerimin yoğunluğu nedeniyle iki ay kadar her hangi bir aktiviteye katılamaıyacağım.
Hepinize çok teşekkürederim.

Bir süredir buralara oldukça yakınım,Aydıncık'tayım :smiley: Eğer aracım olsaydı buralara geçmek isterdim doğrusu.Artık başka bir yaza diyorum :smiley:

lizz' Alıntı:
Bir süredir buralara oldukça yakınım,Aydıncık'tayım :smiley: Eğer aracım olsaydı buralara geçmek isterdim doğrusu.Artık başka bir yaza diyorum :smiley:
Evet Gerçekten çok yakınmışsınız geçebilseniz güzel olurdu,ama Ayıncık ta güzel yer,Liman,İnce kum ve 4 ayak anıt mezarı mutlaka görülmesi gezilmesi gereken yerler.

avurga' Alıntı:
Evet Gerçekten çok yakınmışsınız geçebilseniz güzel olurdu,ama Ayıncık ta güzel yer,Liman,İnce kum ve 4 ayak anıt mezarı mutlaka görülmesi gezilmesi gereken yerler.

Sizi iletimi yazmadan önce görmüş ve bir konu aklıma takılmıştı aslında.Şimdi sorayım bari :smiley: Sizi birkaç yıl öncesindeki Aydıncık.com dan tanıyor olabilir miyim acaba?Sizinle aynı nicki kullanan bir arkadaş vardı orada.Yanlış hatırlamıyorsam orman mühendisiydi galiba kendisi ve Avurgalıydı.O musunuz diye merak etmiştim :smiley:

Aydıncık benim memleketim zaten bu arada :smiley:

evet www.aydincik.com a avurga nick ile bi ara takılıyordum,avurga (ılısu) köyündenim,orman mühendisi olan arkadaşın ismi uğur du o da Aydıncıklı...ben 95 yılında Aydıncık ilköğretim okulunda otra 3 okudum..

avurga' Alıntı:
Rica edrim memnun oldum..

Ben de :smiley: O zamanlar birçok arkadaş Aydıncık.com daydık ama hacklendikten bir süre sonra yeni açılan şu andaki siteye üye olup 2-3 defa girdikten sonra bir daha açmadım doğrusu.Sadece ben ve yakın çevrem değil genel olarak bir ilgisizlik var sanırım..

Bu arada Meseregan pardon,sayfanda konu dışına çıktık :smiley:

Evet haklısınız,ondan sonra girmez oldum bende..Vaktiniz varsa ılısu Şelalesine,Gezende Kalyonuna,yer köprüye gidin derim,Ailem orda sizi misafir ederler..

avurga' Alıntı:
Evet haklısınız,ondan sonra girmez oldum bende..Vaktiniz varsa ılısu Şelalesine,Gezende Kalyonuna,yer köprüye gidin derim,Ailem orda sizi misafir ederler..

Çok teşekkür ederim sıcak ilginiz ve davetiniz için :smiley: Aslında Gülnar'a geçme planım var,arkadaşlarımı görmek için,oradan da geçebilirim ama araç olmadan konusu geçen yerlere gitmek biraz zor olur.Yani bir takım aksaklıklar olacaktır.Ama belli olmaz gene de,buradan arkadaşlarla gidedebilirim.Şu an sıcaklar o kadar fazla ki ve de Ramazan'ın yaklaşmış olmasının verdiği psikoloji...Belki de Ramazan başlayınca dayanamaz ve hemen Ankara'ya kaçarım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR