Yerköprü, Ilısu Şelalesi, Gezende Kanyonu Kampı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meseregan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 173
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,729
Ynt: Yerköprü, Ilısu Şelalesi, Gezende Kanyonu Kampı

Benim önce Yerköprü şelalesine gittim. MUT - HADİM yolundan.buradan her hangi bir tarife gerek yok yolda tabelalar mevcut. Ben yinede Harita üzerinde işaretledim ve yüklüyorum. Haritada BORDO- MAAAVVVİİİ işaretli rota sizi Yerköprü şelalesine götürecek :smiley:

Ilısu şelalesi için de bu yol tarifini yaptım. Google map dan.

http://www.google.com/maps/ms?hl=tr&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=117538347216644362619.0004884a0249978754783&z=11

Ben Yerköprü şelalesinden sonra MUT ,HADİM ,ERMENEK yoluna devam ettim. İlk kampı yol üzerindeki Gezende barajının kenarında kurduk. Ertesi sabah aynı güzergaha devam ettik.Ilısu şelalesi yol üzerinden bile görülebiliyor. Muhteşem bir yer. Yol üerinde Gülnar- Anamur sapağına dönündüm, yaklaşık 9 k sonra sola stablize bir yol çıkıyor.Oradan da 7 km sonra Ilısu şelalesine ulaştım. Ama benim gittiğim yol çok uzun ve karışıktı. Yanınızda bölgeyi bilen birisi olması gerekiyor. Link te tarif ettiğim yol benim gittiğim yola göre çok daha basit bir yol.

Ayrıca söylemeden geçemiyeceğim benim gittiğim yol üzerinde Gökçeseki Kaya Mezarları ve Nekropolü görülmeye değer bir sit alanı.
Sit alanı olmasına ramen. Mezarlardan birisinin daha yeni kazılmış olduğunu farkettim.

karayollari11.jpg

DSC_0688.jpg

DSC_0693.jpg

DSC_0699.jpg

DSC_0706.jpg

Etiketler

Gökçeseki'den bir kaç fotoğraf daha. ( Lensimin açısı çok dar olduğu için istediğim sonucun yarısına bile ulaşamadım bu yüzden özürdilerim.)

Hepinize bol gezili günler diliyorum :smiley:
Ben şimdiden Maraş Hançer ve Yeşil Su kampını planlamaya başladım bile :smiley:

DSC_0674.jpg

DSC_0679.jpg

DSC_0715.jpg

DSC_0702.jpg

22.jpg

Sayın meseregen çok güzel fotolarla süslediğiniz paylaşımınızla antalyada ki çekme karavanımı almaya giderken düşündüğüm mersin- alanya-antalya etabını kaçınılmaz yaptınız benim için.Birkez konya seydişehir manavgat yapmıştım zaman kısıtlı olduğundan pek bir şey anlayamamıştım.Bu kez sizin paylaşım rehberliğinizle daha güzel olacak.Gezdiğiniz yerleri kendinize saklamadığınız için ayrıca teşekkürler :D(küskün arkadaşımıza taş )Eski dostumuz yorumlarıyla döner belki diyorum ,bu güzelliklere dayanamaz sn gezgen. :D

Çok güzel yerler gerçekten.Haritada işaretledim ben bu noktaları; yolum düşerse uğramadan geçmek büyük kayıp olur.

Haritada da o kadar çok yer işaretli ki zaten yollar, şehirler gözükmüyor ;D ;D
Ne zaman göreceğiz bakalım buraları :D

Ülkemizi güzellikleri bitmiyor. Yeterki birazcık maceracı ruhumuz olsun. Gezilecek görülecek o kadar çok yer varki.

Ben özellikle Yerköprü şelalesini grmeyi kafama takmıştım. Universitedeyken gitmeye yeltenmiştim. Sabahın 5 in de kalkıp otogara yürümüştüm. Otobüs şöförü sabah gidip öğlen döneceğini söyleyince vaz geçmiştim. İçimde uhdeydi artık rahatım :smiley::smiley::smiley:

Gezgen abim beni kırmaz sanırım. Sanat konusunda iyi bir ikili oluşturmuştuk onunla :smiley:

enverdede' Alıntı:
Sayın meseregen çok güzel fotolarla süslediğiniz paylaşımınızla antalyada ki çekme karavanımı almaya giderken düşündüğüm mersin- alanya-antalya etabını kaçınılmaz yaptınız benim için.Birkez konya seydişehir manavgat yapmıştım zaman kısıtlı olduğundan pek bir şey anlayamamıştım.Bu kez sizin paylaşım rehberliğinizle daha güzel olacak.Gezdiğiniz yerleri kendinize saklamadığınız için ayrıca teşekkürler :D(küskün arkadaşımıza taş )Eski dostumuz yorumlarıyla döner belki diyorum ,bu güzelliklere dayanamaz sn gezgen. :D

Enver Bey. çok özürdilerim, sizin mesajınızı atlamışım. Karavanla hiç zorlanmadan gidebileceğiniz tarzda yollar. Eminim çok zevkli olacaktır. Şimdiden iyi yolculuklar diliyorum.

Yola haritası da eklendi. Geriye keyifli bir yolculuktan başka bir şey kalmıyor.

Ayrıntılı açıklamalarınız ve yol haritası için teşekkür ediyorum, notlarım arasına aldım ve ilk fırsatımda oralarda olmak istiyorum..Sizin yeni planlarınız için de bol şanslar, doğamızın güzelliklerinin görsellerinin ve açıklamalarının devamını bekliyoruz..

Ben teşekkürederim, gezdiğim yerleri ve bilgileimi paylaşmak benim için bir zevktir.
Kesinlikle görmenizi tavsiye ediyorum. İnsanın Şelale kavramını değiştiriyor buralar.

meseregan' Alıntı:
Enver Bey. çok özürdilerim, sizin mesajınızı atlamışım. Karavanla hiç zorlanmadan gidebileceğiniz tarzda yollar. Eminim çok zevkli olacaktır. Şimdiden iyi yolculuklar diliyorum.

Yola haritası da eklendi. Geriye keyifli bir yolculuktan başka bir şey kalmıyor.

İnceliğinize teşekkür ediyorum,genel paylaşımınız yeterli benim için.haziran 15 gibi istanbuldan hareket etmeyi düşünüyorum kısmetse,çıktıyı aldım.

Daha şimdiden bir çok plan daha yaptım. Ama bu iki şelalenin ve kanyonun yerini kolay kolay hiç bir şey dolduramıyacak gibi :smiley:
Bu arada Ever bilgiye ihtiyacınız olursa.Telefondan da ulaşabilirsiniz. Enver Bey.Hiç sorun olmaz inanın.

Niyazi Abi, sen buralara gel bana uğrama. Ondan sonra görüşürüz seninle :smiley::smiley::smiley::smiley:

meseregan bey kusura bakmayın isminizi öğrenemediğim için böyle hitap ediyorum harika bir yer ne denilebilirki sadece bizlerin olduğu yere yani istanbula çok uzak yoksa görülesi yerler sunumunuz için teşekkürler

İsmim Murat. Yazmıştım ama görünmüyor heralde.
Vakit ayırıp baktığınız için ben teşekkürederim. Fırsatınız olursa mutlaka görmelisiniz bence :smiley::smiley:

meseregan' Alıntı:
Daha şimdiden bir çok plan daha yaptım. Ama bu iki şelalenin ve kanyonun yerini kolay kolay hiç bir şey dolduramıyacak gibi :smiley:
Bu arada Ever bilgiye ihtiyacınız olursa.Telefondan da ulaşabilirsiniz. Enver Bey.Hiç sorun olmaz inanın.

Niyazi Abi, sen buralara gel bana uğrama. Ondan sonra görüşürüz seninle :smiley::smiley::smiley::smiley:

Murat kardeş sağol.(meseregen yazmaktan kolaymış).şimdi yaptığım bir telefon görüşmesi rotamı belirledi.ist.dan çadırla çıkıp bursa karavanımın imalatçısından bazı parçalar alıp,inegöl,bozöyük,eskişehir,konya üzerinden ulaşacağım buralara daha sonra manavgata dönerek,antalya beldibinden karavanımı alıp 2 karavancı arkadaşla beraber 3 karavan olarak ege ye doğru bir gezi planına dahil olacağım.telefon numaranı özelden atarsan vereceğin bilgilerden yollarda yararlanırım. Gerçekten kaçırmak istemiyorum bu güzellikleri.

Enver Bey özelden gönderdim numaramı. Dediğim gibi itediğiniz zaan arayabilirsiniz. Zevkle yardımcı olurum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR