Yeniden doğmak ve yeni bir dünya için bana yardım edermisiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan artsa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,187

artsa

Yeni Üye
Öncelikle herkese sağilıklı günler dilerim.Herseyin bası sağlık...Zira 9 aylık bir tedavinin ardından sağlıkı olmak çok güzel bir duygu.Benim için maddi herşey anlamını yitirdi.Hiç birseyi kafama takmıyorum bundan sonra..(tabi niyetim bu ama....)
Efendim biraz kendimi tanıtmak isterim siz dostlara: Tabi bir dost olarak kabul ederseniz beni..
ismim Murat soyadımı bazı nedenlerden ötürü yazmak istemiyorum.Eczacıyım Muğla da oturuyorum 34 yaşındayım.Rahatsız olduğum dönemde sıkıntılı vakitlerimde sitenizdeki konuları okuyarak güzel vakitler geçirdim.Motokaravan yapım aşamalarını zevkle izledim.Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Amacım bir motokaravan yapmak.İnternette buldugum linkteki araç için görüşlerinizi rica ediyorum.Araçta nelere dikkat etmem gerekir,özellikle ducato bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-minibus-midibus-2004-18-1-fiat-ducato-55049049/detay/

Alakalarınız için şimdiden teşekkür eder;sağlıklı günler dilerim.

Etiketler
Ynt: Yeniden doğmak ve yeni bir dünya için bana yardım edermisiniz?

Öncelikle rahatsızlığından dolayı geçmiş olsun derim.
Yeniden doğmak ve yeni bir dünyaya açılmak istiyorsan benim sana öncelikli tavsiyem bitmiş ve marşına basıp yola çıkabileceğin bir araca yönünü çevir. Bir rahatsızlığı atlatmışsın yeni bir rahatsızlık verme kendine. Zaten bitmiş kullanılan bir araç bile alsan sana uğraşılar çıkacaktır.
İlandaki aracın km.si çok fazla o kadar fazla km.de motokaravan genelde kimsede yok. En fazla yol yapmış olanı 170-180 bin civarıdır.
Şimdilik tavsiyem budur. Sağlıcakla kal.

Ticari kullanımdaki araçlar günde 150-200km civarı, yılda 35-50.000 km yol yaparlar..Durum böyle olunca, 5-6-7 yaşında bir ticari aracın intisnalar dışına 200-300.000km yol yapmış olması normaldir, zaten 6-7 yaşında bir araç 130-150.000km arasında ise km'si oynandığı konusunda şüpheye düşülmesi gerekir...Bu tüp araçlar doğru kullanıldığı şartlarda 400.000 km'yi rahatlıkla geçerler..Asıl sorgulanması gereken kaç km yol yaptığı deyil, hangi yol şartlarında ne kadar yük vurularak kullanıldığıdır, bunuda ancak aracın eski sahiplarinin nerede ve hangi işte kullandığını araştırmak daha iyi olur, ama bu bile bazen doğru veri vermez, araç zor şartlarda kullanılıp bakımları günü gününe yapılmış olabilir, veya araç hafif mal taşımasında kullanılıp hiç bakım yapılmamış olabilir...En doğrusu aracın geçmişi hakkında bilgi sahibi olabilmektir...
Link verediğiniz ilandaki araç orjinal bir araç deyil, araç daha öncede uzatma görmüş (50cm), bu uzatma proje dahilinde bile olsa, ikinci defa karavan projesinden geçemez, çünkü TÜV esaslarına göre böyle bir araç yok...Bunun yolunu bulmak imkansız da deyil, böyle bir araç karavana çevrilmek isteniyorsa dünya standartlarında fren tadilat raporu istenmekde, bu raporun yurt dışı yazışmaları dahil fren testinden geçebilmesi 5.000TL gibi bir harcama gerektirmektedir, buda önceden uzatılmış bu tip bir aracı karavana dönüştürmeyi ekonomik ve uğraşı olarak cazip olmakdan çıkartmakda..Tevsiyem bu araçdan uzak durun....

Murat bey,hoşgeldiniz,geçmiş olsun.
Yaşadığınız sıkıntılı dönemi bir daha yaşamamanızı dilerim.
Açmış olduğunuz başlık aslında tanışma köşemizde, sorduğunuz araç http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17256.1480 başlığımızda
yazışırız lakin sizin başlığı şimdilik olduğu gibi muhafaza ederek karavan sahibi olduğunuzda ilgili yere alırız.

Sorduğunuz araç uzun şasi ve sınırlı sayıda getirilmiş araçlardan ve orjinal araçtır. Bunu teyid ettirmek için Yetkili servis vasıtasıyla Fiat fabrikasından
sordurabilirsiniz. Arkadaşlarda yazmış km fazla ve bu araçta ABS yok sanırım eksi yönü bu ancak 14 m3 lük hacimiyle daha kullanışlı karavan yapabilirsiniz.
Arka bagaj kapağı komple açılmadığı için yatak olacak bölümün bagaj açıldığında görünmeyecek olması güzel bir özellik.
Gelişmeleri bizlerle paylaşırsanız seviniriz.
Selamlar.

Murat bey öncelikle geçmiş olsun umarım rahatsızlığınız tam anlamıyle bitmiştir,en kısa zamanda da arzu ettiğiniz karavana kavuşmanızı dilerim.
Murat bey o aracı o fiyata alıp içindeki tüm koltuk vs.söküp çöpe atacağınıza ve ayrıca yan camları kapatmazsanız yazın sıcak kışın soğuk ile başınız derde girer bence o parayı o km deki araca verip uğraşacağınıza o fiyatlara 2007 ve 2008 model 15m3 yeni nesil araç alıp başlamanız daha doğru olacaktır hem km az olur hem araç panelvan hem daha donanımlı abs vs.şimdiden kolay gelsin.

Değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.sanırım yeni kasa ducato panelvan için kararımı verdim.Acele etmiyorum.Ancak aldığım aracı Globecar firmasının modelleri gibi dizayn etmek istiyorum.Sanırım çok yüksekten atıyorum gibi geliyor bir yandan da..Ne yapayım şiddetle gaza geldim.Ayrıca minibüs tercihimin sebebi soför arkasındaki koltukları da ruhsata yolcu tasıması için işletebilmek (orjinal koltuk oldugu için ) ve karavanda önde 1-2 arkada 2 yolcu taşıma olanagını yasal olarak ruhsata işletebilmekti...Tabi bunlar benim cahil düşüncelerim gercekleşme şansı varmıdır?Nasıl bir yol izlersem (proje vb..) Değerli bilgilerinizi tekrar rica ediyorum..

Araç orjinal minibüsde olsa, karavana dönüşürken, sadece şöför koltuğu ve yanındakiler ruhsata işlenebiliyor.. bilginize...

Cehaletimi mazur görün. Bunun yasal dayanağı nedir?

01/01/2009 yılından itibaren, yasa böyle, devletler yasal dayanak belirtmezler direkt olarak yasayı yazarlar, biri bu yanlış düşünce tarzını değiştirene kadar malesef yasa böyle...

Bir yanlış anlama var sanırım. Yasal dayanak ile kasdım sözünü ettiğiniz o yasa zaten. Bu yasa hangisidir? Hangi maddesidir? onu sormuştum.

artsa' Alıntı:
Öncelikle herkese sağilıklı günler dilerim.Herseyin bası sağlık...Zira 9 aylık bir tedavinin ardından sağlıkı olmak çok güzel bir duygu.Benim için maddi herşey anlamını yitirdi.Hiç birseyi kafama takmıyorum bundan sonra..(tabi niyetim bu ama....)
Efendim biraz kendimi tanıtmak isterim siz dostlara: Tabi bir dost olarak kabul ederseniz beni..
ismim Murat soyadımı bazı nedenlerden ötürü yazmak istemiyorum.Eczacıyım Muğla da oturuyorum 34 yaşındayım.Rahatsız olduğum dönemde sıkıntılı vakitlerimde sitenizdeki konuları okuyarak güzel vakitler geçirdim.Motokaravan yapım aşamalarını zevkle izledim.Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Amacım bir motokaravan yapmak.İnternette buldugum linkteki araç için görüşlerinizi rica ediyorum.Araçta nelere dikkat etmem gerekir,özellikle ducato bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-minibus-midibus-2004-18-1-fiat-ducato-55049049/detay/

Alakalarınız için şimdiden teşekkür eder;sağlıklı günler dilerim.

Murat bey,geçmiş olsun...İnşallah sağlıklı gelecek günlerinizde karavanınıza sahip olmak ve kullanma dileklerimle..
Linkteki araç için olumsuz görüş bildiren arkadalarla aynı görüşü paylaşıyorum.

Ben de bu sıralar araç araştırırken gözüme çarpan bir ilanı sizinle paylaşmak istedim(ben model ve hacim için görüşmüştüm)

http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3052435

Martoy ve araç tadilat yönetmeliklerinde, ve eklerinde her şey yazıyor, roman gibi okumak gerekiyor...

Ben roman okumaya talibim :smiley:

Rica etsem sözkonusu mevzuatın tam adını paylaşır mısınız?

okumak ve anlamak için tek bir yönetmelik yok, ana yönetmelik martoy, sonra araç tadilat yönetmeliği, TSE ek yönetmelikleri, sanayi bakanlığının konu ile ilgili imalat yönetmelikleri, karayollarının uygunluk yönetmelikleri ve trafik kanunu seyir yönetmelikleri hepsini birlikde okuyup cevaplar bulunabiliyor, bazı noktalarda yönetmeliklerden biri bazı şeylere izin verebiliyor ama bu sefer karşınıza trafik yönetmeliği çıkıp bu şekilde trafiğe çıkmana müsade etmem diyebiliyor..Oldukça karışık bir yol, tüm yönetmelikleri ayrı ayrı okuyup, bir bütün halinde sonuç çıkartmak gerekiyor...

Özür dilerim, anlatamadım sanırım. Kupada yolcu koltuğu olamayacağı, 1+1 dışında hiç bir sisteme hiç bir şekilde izin verilmeyeceği hangi yönetmelikte yazıyor, onu sormuştum.

Anlıyorum, yönetmeliklerin hepsini bir güzel okursanız göreceksiniz, yada projenizi kupada yolcu taşıyacak şekilde çizdirip tse'ye verdirin, proje kabul edilmeyince, niye kabul edilmediğini, tse'ye hangi yönetmeliğe dayanarak kabul edilmediğini sorarsınız, mutlaka cevap vereceklerdir...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR