Yeniden doğmak ve yeni bir dünya için bana yardım edermisiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan artsa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,188
Ynt: Yeniden doğmak ve yeni bir dünya için bana yardım edermisiniz?

Somut bir dayanak yok, yalnızca tahmin ya da tecrübeye dayanarak söylüyorsunuz diye anlıyorum. Doğru mu?

Etiketler

Tüm yönetmelikler internette her kese açık, araştırma yapanlar kendilerini ilgilendiren sonuca ulaşabilirlier, tabiki yeterince zaman harcayanlar...
Veya konuya başka bir açıdan bakmaya çalışalım, ortalıkda uçuşan fikirler bizim hoşumuza gitmiyormu, eğer imkan olsaydı biz uygulamazmıydık sanılıyor, bu fikirlerin bizim aklımıza gelemeyeceğini düşünmek biraz haksızlık olmuyormu, sonuç olarak proje uygulamaları kurumlar ve kanunlar tarafından denetlendiği için beğenmesekde, birileri değiştirinceye kadar uygulamadaki kurallara uymak zorunda kalıyoruz...
Elini taşın altına sokarak birilerinin projenin geri dönerek ikinci defa çizilerek ek masrafları göze almasını, hayallerindeki projleri TSE'ye gönderip sonucunu bizimle paylaşmasını bekliyoruz...

Transporter aracımı 3 yıl önce karavan ruhsatına dönüşümünde 9 kişilik olmasına rağmen yatacak alan
oluşturulamadığından 1+1 olarak işlendi. Eğer yatacak alan oluşturulabilseydim minibüs olduğundan 3+1
işli ruhsat çıkartmam sorun olmayacaktı.

Selamlar.

Benim bildiğim de oturacak yolcu sayısı kadar yatacak yer olması zorunluğu üzerine. Yaşam mahallinde yolcu taşıyabilmek için ise ABS + e belgeli koltuk şartı var diye biliyorum. Yani benim bildiğim kadarıyla 1+1 için bir yasal zorunluluk olmaması gerek. Atila bey'in bildiği ve benim bilmediğim bir şeyler var ümidiyle, biraz sık-boğaz etmek pahasına ısrarla sordum. Ama pek de doyurucu bir bilgi alamadım. Atila bey bu konuda bildiklerini bizimle paylaşırsa GERÇEKTEN memnun olacağım. Çünkü pek çok insan gibi ben de aynı şeyi yapmak istiyorum. Kendi sayfamdaki çizimlerde bu açıkça yazılı zaten. Ama somut bir temele dayanmayan, yalnızca tahminden öte bilgilerle de hayallerimden vazgeçmek pek anlamlı gelmiyor açıkçası.

Bu konu daha öncede incelenmişti, tekrarlayayım ama kimse işine geldiği gibi yorumlamasın, içinden çıkamayız;

****Araç orjinal koltuklu ABS'li minübüs ise, (abs'lide olsa panelvana sonradan takma koltukla olmuyor)
****Aracın şöför arkasındaki ilk sıralı koltuk, bağlı olduğu orjinal yerde kalmak şartıyla,
****Aracın orjinal koltuğunu kullanmak şartı ile,

İllere göre TSE'den farklı uygulamalar, sonucuna razı olmak şartıyla, karavanda söför mahalli+arka bölüme;

****Yatacak yatak gösterebileceğiniz sayı kadar yolcu taşıma izni alınabilir...

Tabi burada bir sorun daha ortaya çıkıyor, aracın orjinal koltuğunu kullanarak 3+1 yapılmak istenirse, aracın diğer boş kalan bölümüde 4 kişiye yatacak yer nasıl gösterilecek bunuda ben merak ediyorum..

Arkadaşlar durum bu, bu duruma sahipseniz sorun illere göre farklı sonuç olabilme ihtimali saklı kalmak şartıyla, sorun çıkmayabilir , sahip deyilseniz, projenizin geri dönme riskine girip şansınızı deneyeceksiniz, yok olmadı proje geri döndü, bir proje masrafı daha yapıp, şartlara uyacaksınız...Bu durumda olanlar tabiki bizler gibi işi bitirip projeyi çizdiremeyecekler, önce proje çizdirip onaylanırsa dönüşüme başlayabilecekler..

Yasanın yasal dayanağı olmaz, dayanak yasanın kendisidir...
tatmin olmak için Konuyla ilgili yazılı metni okumak istiyorsanız, daha önce yazdığım yönetmeliklerin hepsini titizlikle okumanız gerekiyor...Ben hepsini okudum anladıklarımı yazdım, müsade edilmiyor dedim...O zaman biri daha hepsini okusun, şurada şu yazılana göre müsade ediliyormuş burası gözden kaçmış desin, bizde öğrenelim..

Hemen pes etmeyin, belki bütün yönetmelikler, bir hukuk fakültesi öğrencisi gibi okunursa belki işimize yarayabilecek bir yorum çıkabilir...Belkide tes'dekiler bile bunu gözden kaçırıyor ve projeleri reddediyor olabilir...biri bunu başarırsa tse'ye bu yasal dayanalka itiraz ederek istediği sonucu alabilir...ama birinin yönetmelikleri bizim işimize gelecek şekilde yorumlayıp itiraz edebilecek kadar kafa patlatması lazım...

Bekir bey, kanunlar ve yönetmelikler, izin verilmeyen sekilleri açıklamaz, sadece izin verilen şeyleri yazar, izin verilmeyen şeyleri şahıslar bu şekilde anlamış olur..Tabiki ben okudum, okuduklarımdan anlayabildiğim (gözden kaçırmış olabileceğim şeylerde olabilir), izin verilmeyen istekler olduğundada burada yazıyorum, ama herkes, niye izin verilmediğinin peşinden koşuyor, kanunun niyesi sorgulanmaz , kanunlar sadece izin verilenleri yazar..Bunun için kanun maddelerinin izin verdiklerini burada yazmak demek tüm kanunu buraya kopyala yapıştır yapmak demek, bunu niye yapalımki, herkes açsın okusun..

O dediğiniz kanuna ve neyle ilgili olduğuna bağlı. Kanun vardır izin verileni yazar. Kanun vardır izin verilmeyeni (ve cezasını) yazar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR