Yeni yapacağımız HEROES karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk_arda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 211
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,165
Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan

Napalım kahve alışkanlığı olmayınca kışları evde kendime meşgale buluyorum :smiley: seviyorumda bu hobi işlerini :smiley: bide gemi projem vardı onuda bugün bitirdim :smiley:

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ImageUploadedByTapatalk1419116518.963068.jpg

ImageUploadedByTapatalk1419116567.635166.jpg

ImageUploadedByTapatalk1419116584.284825.jpg

ImageUploadedByTapatalk1419116598.413013.jpg

Etiketler

Aracımıza güneş paneli takmak istiyoruz. Kullanmamız gereken cihazlar şu şekilde :
1- led lambaları
2- gerektiğinde telefonları şarz edecek
3- 12 v 66w enerji tüketen bir tv (günde 4-6 saat çalışacak)
4- buzdolabı
Buzdolabım hakkında şöyle bir bilgi vereyim büro tipi buzdolabından ufak,otel buzdolaplarından büyük ve 220 v ile çalışıyor.220 v ölçüm cihazına buzdolabını ilk bağladığımda ekranda çıkan 66w verdi.
Şimdi sorularıma geçeyim
1- kaç watt modifiye inverter işimi görür?
2- kaç watt panel takmalıyım?
3-mono kristal mi poli kristal mi güneş paneli?(yaşadığım şehir bursanın inegöl ilçesi)
4-kaç ah akü benim işimi görebilir? Kaç tane?
Teşekkürler

Sıkıntım şuki atilla abim full sistem araçlar yapmakta.mobil klimasından kocaman buzdolabına kadar herşey bulunmasına rağmen 100x4 güneş paneli takıyor.ben panel satan firmalarla görüştüğümde banada aynı sistemi öneriyorlarki aracımda 220 v ile buzdolabı ve prizler harici çalışacak birşey yok.artı kimle facebooktan yazıştıysam gerekli basit cevaplar yerine bana lazım olmayan gereksiz her türlü bilgi veriyorlar ve bu seferde kafa çorbaya dönüyor ve cevaplarıma ulaşamıyorum.bu yüzdende 3 haftadır ne akü ne panel ne inverter hiçbirşey hakkında karar veremiyor alamıyorum.arabayıda kuzu kuzu yatırıyorum. Sonuç olarak sevgili abilerim net cevaplar arıyorum.her akşam sitede birçok şey okuyorum.kimi sulu akü diyor kimi jel kimi agm kafa çorba.600 w mod.sinüs ineverterla saydıklarımı çalıştırAnda var 1000wla çalıştıramayanda.mono yada poli panel ? Hangisi tercih edilmeli? Kaç watt panel yeterli gelir gibi sorular kafamda uçuşup duruyor.
Orbus kendinden şarzlı 1000w mod. Sinüs inverter ve linetech 1000w mod.sinüs inverter hangisi tercih edilmeli? 100w poli kristal iki panel ihtiyaçlarımı karşılarmı? 105 ah iki adet bakımsız varta akü işimi görürmü?

Ynt: Yeni Yapacağımız Heroes Karavan

Merhabalar.
Nasıl gidiyor proje uzun zaman oldu merak ile bekliyoruz son fotoraflarınızı ve bitirmiş halini.
Saygılarımla

Bu ara hava durumları malum ara verdik.hanım evde bazı değişiklikler istedi bizde onlarla uğraşıyoruz bu ara.bu hafta tekrar başlayacaktım ama yarından itibaren burda kar yağışları başlıyor ve bu sebepten tekrar askıya alındı herşey.nasip deyip köşemize çekildik bekliyoruz bizde :smiley:

Bugün arabaya uğradım ve bi kaç kare paylaşayım dedim :smiley:

ImageUploadedByTapatalk1424283900.215463.jpg

ImageUploadedByTapatalk1424283917.468852.jpg

Çok bişey kalmadı dediğiniz gibi :smiley: hayırlısı bakalım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR