Yeni yapacağımız HEROES karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk_arda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 211
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,470
Ynt: Yeni yapacağımız HEROES karavan

Ocak ateslemesi, için bir, tv. icin bir, şarj için bir kaç tane, bagaja bir adet yine banyoya yakın bir yere dışarıdan elk. Alındığında ani su ısıtıcı için birer adet priz konulabilir. Kolay gelsin.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler

Araç içi elektrik tesisatına yüklenilmemesi için ocak ateşlemesine elektirik çekmeyi düşünmedim açıkçası.buzdolabı kısmınada çoklu priz takıp tv elektriğinide ordan almayı düşündüm.masa oturum bölümünedr çoklu priz şarz yada laptop için.bagaj kısmınada ne gibi bir ihtiyaç olabilir düşünmekteyim.mehmet ali abim düşünceleriniz çok güzel bende bir yanlışlık varmı?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ocak ateşlemesi kısa süreli olacağından sıkıntı vermez ama büyük kolaylik. Cakmak kibrit derdinden uzak tutuyor. Ben bagaj icin hem bos bir hat çektim ileride kullanılabilir diye. Hem ew priz koydum. Aslında bunlar tercih meselesi. Hani bazı evletde vardır ya. Her yer priz anahtar. Bazı evletde de seyyarlar, üçlü prizler görürsün. İkisi de ihtiyacı görür. Ama birinde ortalarda kablolar görünür. Çok sorun değil anlayacağın. Selamlar.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ynt: Yeni Yapacağımız Heroes Karavan

Tüm Prizleri kesinlikle farklıbir hat olarak çekiyoruz, olası bir durumda, yüksek watt'lı saç kurutma makinas, ütü, fırını kullanımında hasar görürse, buzdolabı farklı hatta kalsınki kendini kurtarsın.... 220v prizleri, buzdolabını, şofbeni, klimayı ayrı ayrı sigortalardan geçirerek çekiyoruz, olası hat problemlerinde bu ürünlerden bazılarını sonradan birleştirerek tek hat halinde kullanılarak sorunlu kısmın iptali imkanı oluyor..
Mutfak tezgahının altına hem 220v hemde 12v çekiyoruz, ocak manyetosunda kullanılması için, çünkü bazı ocaklar 220v bazıları 12v manyetolu, biz her nekadar birini kullansakta, ileride bir gün, karavan el değiştirdiğinde birisi ocağı değiştirmek istediğinde mutfakta 220v ve 12v enerji hazır olsun..
Tv'de 12v ile çalışan 20 ve 22 inch yu-ma-tu kullanılabilir, zaten tv mobil anten yükselticisi içinde 12v gerekiyor..

Mehmet ali abim teşekkürler atilla abim teşekkürler.ben yanları kapatmadan kalan hatlarıda ayrıca çekeyim de başıma iş almayayım :smiley: sizde olmasanız varya burda işleri ilerletemicez :smiley:

Bugün bi kısım izalosyon yaptım.bir tarafı bitirdim.diğer tarafında yarısını.şöför üst tavan parçası vardı fiberden yapılma onu söküp temizliğini yapıp bir kat boyasını attım.yarına devam artık bakalım.izolasyonu yapılan yan kısımların halı bitimi denilen aliminyumdan monte edildi ve mdfler içine geçirilip alttan montalandı.aslında sizde karavanlarınızda bu ürünü kullanıp zamandan tasarruf görüntü açısındanda güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.

ImageUploadedByTapatalk1411576144.478008.jpg

ImageUploadedByTapatalk1411576162.299342.jpg

ImageUploadedByTapatalk1411576175.376841.jpg

ImageUploadedByTapatalk1411576186.391478.jpg

Tabana yakın bölgelere cam yünü değilde polietilen türevi bir malzeme kullanmak daha doğrudur, bu kısımlar ileride nem alırsa aracınızı çürütür.

Teşekkürler diyorum herkese.herşey sizler içinde gönlünüzce olsun inşallah :smiley:

berk_arda' Alıntı:
Teşekkürler diyorum herkese.herşey sizler içinde gönlünüzce olsun inşallah :smiley:

Berk_arda kardeş sanırım şimdiye kadar hep tanıdık mobilyacı elektrikçi arkadaşlarınla iş yaptın
Kendin de çalıştın. Mobilyacısın artık bişi kalmadı :D
Aracını bitirdin be üstad :D

Şaka bir yana ben senin maliyetini merak ediyorum ne cıkacak :D

berk_arda' Alıntı:
Bide şöyle bir soru yöneltmek istiyorum abilerime.ben aracın içinde buzdolabına bir hat,banyoya bir hat,masa oturum yerine bir hat ve mutfağa bir hat olmak üzere toplamda 4 hat 220v için kablo çektim.ama atilla abimin olsun diğer abilerimin olsun araçlarına bakıyorum o kadar çok 220v kablosu gidiyor ki ben bişeyleri yanlış mı yapıyorum diye düşünmeden edemiyorum.aracın tavan ve yanlarını kapatmadan bu sorunu çözmem lasım ki sonradan başıma bir iş almayayım :smiley: dediğim gibi bende mi bir sorun var bu kadar az kablo çektiğim için? Neyi yanlış yapıyor yada yanlış düşünüp planlıyorum?

berk bey akü,inverter ve sigorta kutusunun olduğu hat üzerine yedek bir 220 w ana hat bırakabilirsiniz. yani inverterden çıkan 220w ana hattı sigorta kutusuna taşıyan ikinci yedek hat . ( B) planı olarak kalsın orada . 3x2,5 kablo olabilir . üzerine ana yedek hat diye bir bant yazıp yapıştırırsanız kafanız karışmaz . kolay gelsin .

Bu ara can sıkıntısından evde ufak tefek işlerle uğraşıyorum.akşamları erken hava kararıyor malum 6 da paydos edincede biçokşey yapılmıyor.

Şuan bekliyorum pazar olsun diye oda hava yağmassa bakalım biçok iş var yapılacak.nasip bakalım bi pazar olsun.bazı mobilya parçalarını kestirdim pazar onlarında toplaması var.inşallah hava güzel olurda çalışırım :smiley:

Bayramdı seyrandı derken bayram geldi çattı sonunda.herkese iyi bayramlar.sabah erkenden kalkıldı ve kurban işi halledildi.büyüklerin elleri öpüldü.saat 2 civarıydı gezilecek yerleri bitirdik çünkü çoğu akrabamız uzak şehirlerde olunca öğlene bizde bayram bitiyor.hanımla hemen üzerimizi değiştirip doğru sanayiye :smiley: bizim bayramın yanına :smiley: keyifli bir gün yaşadık ufak tefek işler yapıldı.şöför arkası koltuğumuz toplama işlemine başlandı nerdeyse bitmek üzerrydiki yeter dedik karnımız acıktı :smiley: doğru eve.foto çektik ama karanlık çıktı.yarından sonra yine devam fotolarda o zaman tabikide.
Büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR