Yeni Üyelerin Dikkatine (Karavan Bölümü)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,257
Ynt: Yeni Üyelerin Dikkatine (Karavan Bölümü)

bende yeni karavan almış biri olarak biraz tamir ve bakım isteyen karavanıma gerekn tadilat için bazı fikirler almak vede karavancı arkadaşlarla tanışmak için buradayım... ama bazı konuşar o kadar ilgisiz başlıklar altında ki zaman zaman bende sitede zorlanıyroum yeni üye olarak...

Etiketler

Sayın papatyamizmir,

Forumumuza hoş geldiniz.

Eleştirinizde son derece haklısınız. Gezenbilir karavan bölümü olarak mümkün olduğunca bilgileri ayrı ayrı başlıklar altında düzenleyip arşiv niteliğinde başvuru kaynağı oluşturmaya çalışıyoruz. Ancak yapısı gereği bu tür forumlarda doğru bilgiye ancak karşılıklı sohbet, paylaşım ve tartışma ile ulaşılabiliyor. Bu da zaman zaman konu dışı sohbetler ya da ilgisiz konuların araya sıkışmasına neden olabiliyor. Moderasyon olarak bunları elimizden geldiğince düzenlemeye çalışıyoruz. Daha fazlası ancak üyelerimizin bu konulara göstereceği hassasiyetle mümkün olabilir. Aksi takdirde katılımı kısıtlayıp forumu sadece ansiklopedik bilgilerle doldurmak gerekir ki, bu da zaten forumların var oluş nedeni dışındadır. Birlikte daha doğru ve güzele ulaşabilmek ümidiyle...

ilginize çok teşekkür ederim... ama her gün siteye girdikçe daha çok sevmeye başladığımı ve de formları okumaya doyamadığımı da belirtmek isterim... farkında olmadan dün sitenin içinde 3 saatten fazla kaybolmuşum . sanırım gezen bilir bağımlılık yapacak ....

arkadaşlar özellikle yeni gelen arkadaşlar bir konu açmadan önce lütfen site içinde gezin araştırma yapın cünki aynı konular tekrar tekrar acılıyor aynı sorular tekrar tekrar geliyor yada gördüğünüz ilginç bir konu size yeni gelebilir fakat site içinde video olsun yada sizin aklınıza gelen bir konu daha önce açılmış yada eklenmiş olması ihtimali vardır diye LÜTFEN araştırdıktan sonra konu açalım

orsaalabanda' Alıntı:
Eleştirinizde son derece haklısınız. Gezenbilir karavan bölümü olarak mümkün olduğunca bilgileri ayrı ayrı başlıklar altında düzenleyip arşiv niteliğinde başvuru kaynağı oluşturmaya çalışıyoruz. Ancak yapısı gereği bu tür forumlarda doğru bilgiye ancak karşılıklı sohbet, paylaşım ve tartışma ile ulaşılabiliyor. Bu da zaman zaman konu dışı sohbetler ya da ilgisiz konuların araya sıkışmasına neden olabiliyor. Moderasyon olarak bunları elimizden geldiğince düzenlemeye çalışıyoruz. Daha fazlası ancak üyelerimizin bu konulara göstereceği hassasiyetle mümkün olabilir. Aksi takdirde katılımı kısıtlayıp forumu sadece ansiklopedik bilgilerle doldurmak gerekir ki, bu da zaten forumların var oluş nedeni dışındadır. Birlikte daha doğru ve güzele ulaşabilmek ümidiyle...

Yeni üye sayılırım,
Üye olduğum tarihten bu yana formun ilgimi çeken bölümlerini nerdeyse adım adım dolaştım.Karavan dünyası,Airboat,Hovercraft vb
Eksikliğini hissettiğim konu "Camper ve Karavanlarda yangın tehlikesi ve alınması gerekli önlemler"başlıklı konu açmak.
Moderatör olarak düşüncenizi almak istedim.
Başarılar dileğiyle

Seyfettin bey, bu konu elbette çok önemli bir konudur. Bu başlığı açıp düşüncelerinizi yazarsanız hepimiz çok memnun oluruz. Önemli bir eksiğimize değinmişsiniz. Bu konuda özel tecrübe ve bilgileriniz mevcutsa ayrıca faydalanmak isteriz.

orsaalabanda' Alıntı:
Seyfettin bey, bu konu elbette çok önemli bir konudur. Bu başlığı açıp düşüncelerinizi yazarsanız hepimiz çok memnun oluruz. Önemli bir eksiğimize değinmişsiniz. Bu konuda özel tecrübe ve bilgileriniz mevcutsa ayrıca faydalanmak isteriz.

"Camper ve Karavanlarda yangın tehlikesi ve alınması gerekli önlemler"

Gezenbilir üyelerinin yaptığı kamplarda;çadır,camper,karavan vb araçlardan yararlanılmaktadır.Kamplarda en çok sevdiğim,özlediğim olay
kamp ateşi yakıp karşısına geçmek;alevlerin dansını seyrederek hayale dalmaktır.
Kamp ateşi,yemek pişirilen gazlı ocak,benzinli ocak,elktrikli ısıtma,gazlı ısıtma,aracımızdaki 12v çakmak isitemi vb araçlar kontrol edilebildiği ölçüde yararlıdır.Ama;bugibi araçlar kontrol dışında zararlı olmakda; yangın ve zehirlenmelere,patlamalara neden olmakdadır.
Sonuçta; can ve mal kaybına neden olur.
Amacım,sözü edilen "yangın & yangın güvenliği" konusunda forum üyelerini bilgilendirmek,pratik çözümler sunmaktır.
Saygılarımla.

orsaalabanda' Alıntı:

Cem kardeşim,

Başlık nasıl açılır,sorusuna aramalarıma rağmen cevap bulamadım.
Beni aydınlatabilirseniz sevinirim.
Başarılar dileğimle.

Başlığın açılması gereken ana konu başlığı "Teknik Konular" daki "Güvenlik Ekipmanları" dır. Bu bölüme girdikten sonra yukarıdaki "Yeni konu" butonunu kullanmanız gerekiyor.

Yapamazsanız ve başlığı kimin açtığı sizin için önemli değilse ben açabilirim, ardından devam ederseniz..

orsaalabanda' Alıntı:
Başlığın açılması gereken ana konu başlığı "Teknik Konular" daki "Güvenlik Ekipmanları" dır. Bu bölüme girdikten sonra yukarıdaki "Yeni konu" butonunu kullanmanız gerekiyor.

Yapamazsanız ve başlığı kimin açtığı sizin için önemli değilse ben açabilirim, ardından devam ederseniz..

Cem Bey,
Teşekkür ederim.Yeni konu başlığını açtım.Dostlarımıza yararlı olabilirsem ne mutlu.

Gezenbilir karavan bölümü, paylaşımın çok üst seviyelerde olduğu bir platformdur.

Bölümümüzde daha önce açılmış olan başlıklarda, karavan ve karavancılık kültürü hakkında en ince ayrıntıya kadar her türlü teknik, kültürel, yasal ve genel bilgiye, her türlü görsel ve yazınsal açıklamaya ulaşabilirsiniz.

Gezenbilir'in popülerliğinin her geçen gün artması sebebiyle, yeni arkadaşlarımızın katılımı ve deneyimli üstadlarımızın çabalarıyla derlediğimiz bilgiler, büyük ve çok kıymetli bir veri bankasına dönüşmüş durumdadır.

Ne yazık ki hemen her yeni üye olan arkadaşımızın ilk hevesle, araştırmaya gerek görmeden ilk mesajlarında sorduğu ''Nasıl bir karavan almalıyım?'' ''Karavanımı kendim yapabilir miyim?'' ''.... Marka araçtan karavan olur mu?'' ''Yasal engeller var mıdır?'' gibi sorular nedeniyle, daha önce bu konularda yazılıp çizilmiş olan tüm bilgiler eski sayfalar arasında kaybolup gitmekte, merak edilen konular hakkında çok geniş bilgiye sahip olup, bir o kadar da paylaşma heveslisi üyelerimiz ise tekrar tekrar aynı konulara cevap yazmak durumunda kaldıklarından, bir süre sonra bu işten imtina eder hale gelmektedir.

Sn.orsaalabanda;
Gerçektende Gezenbilirkaravan bölümü,karavancılılığa meraklı herkesin hemen her konuda yararlanabileceği bir platform.Ben de yeni üye olarak;yukarıdaki yönlendirmenize de istinaden sitedeki teknik ve genel konular başlıkları altında hemen tüm konuları ,tüm sayfaları okumaya çalışıyorum(emeklilikte boş zaman bol).Tabii ki çok yararlı buluyorum öyle ki;nerdeyse mesaj yazacak konu bulmakta zorluk çekiyorum,bu da mesaj sayısını arttırmada sıkıntı yaratıyor.(bazı arkadaşların binlerce mesaj sayısını görünce sitenin yüzlerce sayfasının nasıl oluştuğu ortaya çıkıyor)
Yeni mesajları da konu başlıklarındaki "son mesaj"sütunundan takip etmeye çalışıyorum,doğru yol mudur?
Selam ve saygılarla

evet sitede birşey bulmak samanlıkta iğne aramak gibi oluyor.Bir konu ararken bir çok yerde ayrı başlık ve konu geçiyor.

albatroshaski' Alıntı:
evet sitede birşey bulmak samanlıkta iğne aramak gibi oluyor.Bir konu ararken bir çok yerde ayrı başlık ve konu geçiyor.

sn.albatroshaski, karavan bölümü 3 ana başlıktan ibaret,ne aradığınızı biliyorsanız hangi başlığa gitmeniz gerektiğinide bulabilirsiniz.

tşk.ler öyle birşey ki site aslında derya deniz birşeye bakayım diyorum çok güzel ve benim için yeni şeyler buluyorum takılıp kalıyorum bu sefer ne aradığımı bile unutuyorum.Önce kamp işini denedim baktım olmadı şimdi de karavan bakalım neler öğrenicez bakalım.

albatroshaski' Alıntı:
nasıl üç bölüm anasayfa da birçok ana başlık açılıyor.

Aşağıda görüldüğü gibi, üç ana başlık var.

Cavid Sezen

[attachment=1]

GEZENBÄ°LÄ°R_1317571147588.png

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri