Yeni Nesil Grand Vitara 2.0 Otomatik; LPG Önerirmisiniz? Hangi Marka?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darkmajesty Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,172

darkmajesty

Kamp I
Yer
İstanbul
Merhaba
biliyorum bu konu daha önce benzer konularda tartışıldı
Ancak tartışılan araçlar 1. ve 2. nesil Grand vitara ve vitaralar içindi.
Ancak Yeni nesil Grand vitara 2,0(2006 ve sonrası) için benzer konularda görüş olmadığı için konu açma gereğinde bulundum.
sorularım
1-yeni nesil Grand Vitara için LPG önerirmisiniz?(10000-15000 km/yıl yapan biri olarak)
2-yeni nesil Grand vitara otomatik vites için LPG önerirmisiniz?
3-öneri olursa hangi marka olmalı?(Zavoli, BRC,Teleflex(direkt manifolda takılıyor))
4-taktıran birkaç kişiyi sahibinden.com adresinden bularak aradım. bazıları memnun tabi, bazıları menun değil(2006 model araca Prins takılmış ve 65000 km supapları??/piston!! değiştirmiş!!!), bu gibi sorunlar genelde oluyor mu?,tedbir için ne yapmak lazım?
önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim
saygılar

Etiketler
Ynt: Yeni Nesil Grand Vitara 2.0 Otomatik; LPG Önerirmisiniz? Hangi Marka?

Merhaba,
bende 2006 gv var.Yaklaşık 5 ay önce FEMA marka sıralı taktırdım.(Bu markayı reno servisindeki ustam önerdiğinden) Neredeyse 1 ay herhafta sonu gitgel yaptık.Araç kasıyor gitmiyor.Benzine geçmiyor.Sonuç A/T'ler için sanırım regülatör'ün farklı olması gerekiyormuş.Değişti sanki performansı daha iyi oldu.Yakış aman aman farketmiyor.Kısaca kişisel fikrim şimdiki aklım olsa taktırmam.İyice bir araştırsanız belki yaptığınız km.sizi kurtarır.

bazı lpg markalarında sıkıntı yaşınıyordur yoksa randımanlı çalışır birazda bu işte işçilik önemli ben önceki aracıma tartarani taktırmıştım gayette memnundum

Grand Vitara'ya değil AMA HONDA Civic'ime LPG dönüşümü uygulayalı 6 ay oldu. Marka kadar uygulama ve işçiliğin de kalitesi çok önemli LPG dönüşümünde. Ben uzun araştırmalarım sonucunda PRINS-VSI taktırdım. Özellikle DODGE, CHRYSLER ve JEEP kendi araçlarında PRINS-VSI öneriyor, keza TOYOTA Land Cruiser da öyle. Bir zamanlar başka bir konuya yazmıştım.

Hollanda DODGE, CHRYSELER ve JEEP (Grand Cherokee)'nin 1990'dan beri araçlarında LPG sistemi olarak PRINS-VSI tercih ettikleri ve
2002-2004 arasında 350 aracına PRINS-VSI takıldığını bildiren referans mektubu:
Okumak için BURAYA veya resmin üzerine TIKLAYINIZ !

Bu da TOYOTA'nın araçlarında LPG sistemi olarak PRINS-VSI'i tercih ettiğini ve
Polonya'da yüzlerce değişik TOYOTA modeline,
AYRICA amiral gemisi olan TOYOTA Land Cruiser'ın düzinelercesine PRINS-VSI takıldığını bildiren referans mektubu:
Okumak için BURAYA veya resmin üzerine TIKLAYIN !

NOT: Kendi halinde bir PRINS-VSI kullanıcısı olarak, sadece paylaşmak ve dikkatinize sunmak istedim [&:]

EVET Yaşar Bey, Antakya'da, aynı zamanda BOCH Car & Diesel Sevice olan DİZEL POMPA İYİEL OTOMOTİV'den alıp taktırdım.
PRINS-VSI diğer kitlerden pahalı. Ne kadar pahalı kıysaladığınız diğer markaya göre değişiyor.
Örneğin Atiker'in 2 katı, BRC'den %15 kadar daha pahalı.
TELEFLEX-GFI da en az PRINS kadar kaliteli ve PRINS-VSI ile hemen hemen aynı fiyatta.

teleflex prins kadar yaygın değil,
aynı zamanda büyük motorlu araçlarda prinsin daha çok tecrubesi mevcut.
BRC mi? prins mi? BRC nin servisi çok, Prins BRC kadar yaygın değil

Yaşadığınız yerde veya 50km yakınında, hangi markanın yetkili servisi varsa veya hangisinin yetkili servisi daha iyi ve güvenilirse o markayı tercih edebilirsiniz. Dilerseniz Antakya'ya gelip PRINS-VSI buradan alıp taktırabilirsiniz. Montaj yapılırken, gezenbilir'in buradaki yöneticisi Yaşar Bey'i ve forum kıdemlim KSD'yi de alır, hep birlikte öğle yemeğinde güzel bir kebap yeriz. Akşama da sizi PRINS-VSI'li Grand Vitaranızla yolcu ederiz.

Kesin kararınızı verirseniz yardımcı oluruz. Siz gelmeden bir randevu alırız. Sabah erken aracı bırrakıp akşama teslim etmeleri için ricada bulunuruz. AMA şunu da belirtmeliyim: Bu montaj işini aceleye getirmemek lazım. Sakin sakin en sağlıklı ve temiz montajın yapılması en iyisi. Zaten HONDA Civic'e PRINS-VSI montajı 1,5 günden fazla sürmüştü.

2006 G. Vitara kullanıyorum. BRC LPG taktıralı 1 sene oldu, performansta hiç bir bariz kayıp yaşamadım ve bugüne dek te lpg aksamları hiç sorun çıkarmadı. LPG taktırmanızı şiddetle öneririm:smiley: bizi şiddet kullanmak zorunda bırakmasanız olmaz mıydı:smiley:

bende yeni taktırdım ama hiç memnun kalmadım yarın gidip ya düzeltmelerini yada sökmleriniz söyleyeceğim param neden heba olsun ki boşuna

benzin fiyatlarını indirmezler, indirir gibi yaparlar.
aralık ayında 2800 olan benzin şuan 3210 tl,
hükümetin herşeye bir cevabı varda bir akaryakıt fiyatlarına yok...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri