Yeni Nesil Grand Vitara 2.0 Otomatik; LPG Önerirmisiniz? Hangi Marka?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darkmajesty Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,174
Ynt: Yeni Nesil Grand Vitara 2.0 Otomatik; LPG Önerirmisiniz? Hangi Marka?

GV 2006 Otomatik vitesli aracima 36500 KM de BRC sirali sistem taktirdim. Yaklasik 2.5 ay once... 1650 TLye.

- Suan aracim 39500 KMde.
Kendi yorumlarimi siralamak istiyorum.

Avantajlari:
- Kesinlikle yari yariya yakiyor. Sehir icinde Bir depo benzin (200 TL) 440 KM gidebiliyordum. SImdi sehir icinde bir depo gaz (60 TL) ile 220 KM gidebiliyorum.
- Taktirdigim BRC sistemin cekisi ayni yil ve modelde kullandigim Atiker takili GVye gore cok daha basarili.
- 2 yil garantili
- kredi kartina 10 taksit yaptilar. Ayda 1200 KM kullaniyorum ve Hesaplarima gore LPG kullanarak ayda 200 TLlik bir kazancim oluyor ki aylik taksti 165 TL oduyorum.
-10bin KMde bir gaz filtresi degismesi tavsiye ediliyor 20 TL civarinda.
-Yetkili servisinde taktirdim. BRC servisi cok yaygin oldugundan hemen hemen her sehirde tamir/bakim yaptirabilirim.

Dezavantajlari:
-Maalesef stepne yeri olmadigindan depoya koymak zorundasiniz. Cirkin bir goruntu soz konusu
-Yer kaplamasin diye 40lik taktirdim buda surekli ikmal yapmam anlamina geliyor. Uzun yolda resmen iskence. Ankara-Istanbul arasinda 3 kez durdum yolda.
-LPG sistemi ne kadar iyi olursa olsun cekiste bir dusus yasaniyor. Yapacak birsey yok amac zaten ekonomik olmasi. Ayni hizi daha yuksek devirlerde saglamak zorunda kaliyorsunuz. Dag yolunda (yokus ve virajli) otomatik viteste arac sIk sIk vites degistirmek zorunda kaliyor (ya yuksek devirde motor bagiriyor yada devir kaybedip hantallasiyor). Tavsiyem daga benzinle cikilmasi ve AT Power kullanilmasi.
- Motor sesinde artis gozlemledim. Motordan daha cok ses cikiyor. Hatta 0-20 KM arasinda `tiz` sesi geliyor sonra geciyor.
-"jipe parasi var ama benzine vercek parasi yok LPG taktirmis" diye arkadaslariniz sizinle dalga gecebilir
-Forumlardan ogrendigim kadariyla GVlerde kullanilan bir parcadan dolayi 60bin KM kullanimdan sonra bir parcanin degismesi gerekiyormus? Tam hatirlamiyorum ama motora zarar verdigi kesin... (60bin KM kullanimdan sonra hesaplarima gore ve benzin LPG fiyat farkinin sabit kaldigini varsayarsak 10bin TL gibi bir kazanc saglanacagi dusunulurse zarar goze alinabilir diye degerlendiriyorum.)
- Servisten aldigim bilgiye gore. Aracin Yagini 15bin KMde bir degistirilmesi tavsiye edilirken LPG li oldugundan aracin yaginin 10bin KM'de bir degistirilmesini tavsiye ediyorlar.

Umarim biseyler unutmamisimdir?

iyi calismalar.

Etiketler

BRAVEHEART' Alıntı:
AYGAZ Euro LPG+'ın, içerdiği katkıdan dolayı, LPG filtrelerinde yağlı-çamur gibi bir kirlenme ve tıkanmaya, ayrıca aynı kirin enjektöre ulaşması sonucu LPG enjektörlerinde tıkanma ve arızaya neden olduğu hakkında pekçok yorum okudum. AYGAZ Euro LPG+ kullanıp da filtre değiştirmek zorunda kalanların çıkarttığı filtre fotoğraflarını gördüm. Aracımı riske etmemek için LPG dönüşümü yaptırdığım günden bu yana neredeyse hep kulllandığım AYGAZ'dan vazgeçtim.
http://forum.donanimhaber.com/m_33229932/tm.htm
http://forum.donanimhaber.com/m_35690160/tm.htm

Hocam teşekkürler mesaj alındı zaten biz sanırım 5 ya da 6 depo kullanmıştık zararının olduğunu sanmıyorum

Ben Aygaz Eurodan baska gaz kullanmiyorum. Henuz sadece 3000KM kadar kullandim belki degerlendirmek icin az bir mesafe ama herhangi bir sorun cikartmadi. LPG servisinin soyledigine goer zaten 10bin KMde bir gaz filtresinin degismesi gerekiyormus?

tunali' Alıntı:
Ben Aygaz Eurodan baska gaz kullanmiyorum. Henuz sadece 3000KM kadar kullandim belki degerlendirmek icin az bir mesafe ama herhangi bir sorun cikartmadi. LPG servisinin soyledigine goer zaten 10bin KMde bir gaz filtresinin degismesi gerekiyormus?

Donanımhaberdeki linkleri okuyun bence

aracım 2008 g.vitara 2.0
ilk sorunuz için henüz 600km yaptım lpg sistemiyle ama hiç sorun yaşamadım,geçişleri hissetmiyosunuz,teklemiyor,güç kaybı yok yani hiç farkı yok önceki haliyle..
ben teleflex taktırdım tavsiyede ederim neden mi? diğrleri hakkına bi bilgim yok o yüzden:smiley:)
subap kapakları işi birazda şansa bağlı sanki bence çünkü her araçda aynı sıkıntı oluşmuyor servisde 2008 g.v bi arkadaşla karşılaşdım oda brc taktırmış 75bin km yapmış bi sıkıntı yaşamadım dedi.tedbir için yapıcak bşey yok sanırım:smiley:)
milangaz dan aldığım 90tl'lik gaz ile 390km yaptım yumuşak kullanımda şehir içinde gazın lt fiyatını hatırlamıyorum ama olay güncel geçtiğimiz haftra içi tükettiğim gaz miktarıdır..
umarın bilgiler işinize yarar...

mirali' Alıntı:
aracım 2008 g.vitara 2.0
ilk sorunuz için henüz 600km yaptım lpg sistemiyle ama hiç sorun yaşamadım,geçişleri hissetmiyosunuz,teklemiyor,güç kaybı yok yani hiç farkı yok önceki haliyle..
ben teleflex taktırdım tavsiyede ederim neden mi? diğrleri hakkına bi bilgim yok o yüzden:smiley:)
subap kapakları işi birazda şansa bağlı sanki bence çünkü her araçda aynı sıkıntı oluşmuyor servisde 2008 g.v bi arkadaşla karşılaşdım oda brc taktırmış 75bin km yapmış bi sıkıntı yaşamadım dedi.tedbir için yapıcak bşey yok sanırım:smiley:)
milangaz dan aldığım 90tl'lik gaz ile 390km yaptım yumuşak kullanımda şehir içinde gazın lt fiyatını hatırlamıyorum ama olay güncel geçtiğimiz haftra içi tükettiğim gaz miktarıdır..
umarın bilgiler işinize yarar...
super...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri